Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ari Hoenig за първи път на БГ сцена в Радио Пловдив, излъчваме концерта on line

Концертът ще може да гледате и on line и на фейсбук страницата на Радио Пловдив

| обновено на 14.10.19 в 16:13

дин от топ барабанистите на планетата пристига от Ню Йорк  за няколко концерта на Балканите. Той, заедно с Lakis Tzimkas – бас  и Jiannis Pavlidis – китара ще свирят в Първо студио на Радио Пловдив на 16 октомври 2019 година, от 19.00 часа. Концертът е в рамките на инициативата "Камерна сцена Пловдив". 

Този концерт ще излъчим on line и на фейсбук страницата на Радио Пловдив. Това е първи live stream на събитие от афиша на "Камерна сцена Пловдив" и с него ще положим началото на една добра практика за всички приятели на джаза, "Камерна сцена Пловдив" и БНР - Радио Пловдив. 

 Ari Hoenig е роден на 13 ноември 1973 година във Филаделфия и сяда на барабаните на 12-годишна възраст. Едва на четиринадесет той усъвършенства уменията си с други млади джаз музиканти в легендарните клубове на Фили, като Ortlieb JazzHaus. 

В средата на 90 те, Ari се премества в Бруклин и става част от проектите на Chris Potter Underground, Kurt Rosenwinkel Group, Joshua Redman Elastic band, Mike Stern, Richard Bona and Pat Martino. Hoenig споделя сцената с артисти, като Herbie Hancock, Ivan Linz, Wynton Marsalis, Toots Thielemans, Dave Holland, Joe Lovano and Gerry Mulligan. 

 Ari Hoenig е автор и продуцент на три самостоятелни албума Time Travels, The Life Of A Day и Conner’s Days, документиращи неговата изследователска природа и амбициозна почит към мелодичните възможности на ударните инструменти.

Днес, Ari Hoenig продължава да надгражда концепциите на тези два записа, като свири до голяма степен импровизирани солови концерти, използвайки обикновен комплект барабани. 

Концертът в Радио Пловдив е с подкрепата на Община Пловдив.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!