Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Минков получи голямата награда на БНР „Сирак Скитник“ за 2019 г.

| обновено на 13.02.20 в 11:53
Николай Петров, Мартин Минков и Аделина Александрова
Снимка: Ани Петрова

Голямата награда на БНР „Сирак Скитник“ за 2019 г. за значим принос в развитието на Българското национално радио бе присъдена тази вечер на Мартин Минков, програмен директор на БНР.

Той получава наградата за дългогодишен принос за изграждането на БНР като модерно радио, за неговата ръководна роля в организирането и форматирането на програмите „Хоризонт“ и РРС Бургас, работата му като дългогодишен кореспондент на БНР в Скопие и външнополитическите му коментари, допринесли за престижа на националната медия като достоверен и компетентен източник на информация.

"Радиото е моят живот. Но трябва да гледаме напред. Искам да погледнем напред и да пожелая на вас -  колегите, с които сме работили години назад, и тези, които вие продължавате напред, пазете най-ценното, което имаме - доверието на слушателите. Тази стара къща, която обичаме, нека бъде крепост на свободното слово, на плурализма; да бъде кръстопът на многопосочните гледни точки в нашето общество. Желая ви с много здраве да имате успешна работа през следващите 85 години, а след тях - и до хоризонта на времето", каза той при получаването на наградата.

Минков получи и наградата "Златен глас", учредена от Кеворк Кеворкян в памет на неговата съпруга Надежда Дженева.

Марин Данев, Чавдар Каришев, Даниела Късовска, Мартин Минков, Стефка Бакърджиева

Специална награда взе програма „Хоризонт“ за нейния принос за утвърждаване на свободната и отговорна журналистика в България, за последователно отстояване на истината и свободата на изразяване, за принципната позиция в защита на правото на обществото да получава вярна и обективна информация и за честен пример за ролята и силата на обществените медии.

Награда за радиожурналистика - индивидуална награда за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на БНР като обществена медия бе присъдена на Стефка Бакърджиева - РРС Бургас, за реализиране на предавания и социални кампании в помощ на хората в неравностойно положение, предизвикали широк обществен отзвук.

Награда за радиопредаване, радиопроект, мултимедиен проект - колективна награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година получава „Мечтата и реалността - #ЗАЕДНО“ - поредица предавания на Радио Пловдив, посветени на домакинството на града като европейска столица на културата 2019.

Райна Константинова, Илияна Йотова, Андон Балтаков




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!