Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съобщение

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Във връзка с изнесени от членове на Управителния съвет на БНР информации, засягащи работата на общественото радио правим следните уточнения:

От 27 януари Българското национално радио работи с нов Генерален директор, но със заварен Управителен съвет, който е избран да изпълнява програмата на предходния директор. Това поражда периодични сътресения в управлението на медията и затруднява реализирането на концепцията на Андон Балтаков, която той е защитил пред Съвета за електронни медии.

С встъпването си в длъжност новият Генерален директор наследява проблемите, породени от няколкомесечната управленска криза в БНР. Един от тях е доставката на електричество за общественото радио – в София и Благоевград. Вместо да обяви нова обществена поръчка, тогава ръководството на БНР и настоящият УС неглижират проблема, който може да доведе до спиране на радиото.

При условия на абсолютен форсмажор – обявено извънредно положение и необезпеченост на радиото със захранване с електричество, Андон Балтаков предприема спешни мерки за осигуряване работата на програмите до определянето на доставчик на електроенергия по публично обявената обществена поръчка.


Отдел „Маркетинг и връзки с аудиторията“


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!