100 полицаи ще охранавят черешовите масиви в Кюстендилско

В охраната по време на черешовата кампания в Кюстендилско през тази година ще участват около 100 полицаи, съобщи началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОДМВР в Кюстендил Васил Паргов.  Предвижда се да бъдат изградени и две КПП-та на ключови места..

публикувано на 28.05.20 в 13:00
Мартин Янчев

НЕ на насилието над животните

„Два пъти повече са се увеличили случаите на насилие над животните в сравнение с миналата година. Има прекрасен Закон за защита на животните, който е написан, но за съжаление, не се спазва“ – коментира за Радио Благоевград Мартин Янчев, председател..

публикувано на 28.05.20 в 12:35

Община Сандански отваря Дома на културата

От 1 юни в Община Сандански отваря врати Дома на културата. Мястото, което в продължение на два месеца бе пусто без своя детски глъч, звук на китара и фолклорни ритми. Всички репетиционни зали и сцени в Дома на културата очакват да бъдат изпълнени с..

публикувано на 28.05.20 в 11:42

56 км стари водопроводи подменят в Перник

Подмяната на вътрешната водопроводна мрежа в Перник набира скорост. След кварталите "Църква" и "Изток" стартираха дейностите и в квартал "Мошино". На територията на целия град ще бъдат подменени общо около 56 км стари водопроводи, като се очаква..

публикувано на 28.05.20 в 11:23

Благоевград почете 144 години от смъртта на Георги Измирлиев-Македончето

С ритуал по полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на българския революционер Георги Измирлиев - Македончето  бяха почетени 144 години от смъртта му. В церемонията се включиха кметът Румен Томов,  заместник-кметът по строителството инж. Евгени..

публикувано на 28.05.20 в 11:20

Жители на село Михнево излизат на протест

Жители на петричкото село Михнево излизат на протест пред сградата на община Петрич, в знак на недоволство срещу закриването на местното училище. Това съобщи за Радио Благоевград кметът Вангел Маламов. „ Протестът не е организиран. Всеки който не е..

публикувано на 28.05.20 в 11:15

Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев дари книги на библиотеките в Банско и Добринище

Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев заедно с кмета на гр. Добринище Петър Галчев дариха книги на библиотеките в Банско и Добринище. Дарението е по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската..

публикувано на 28.05.20 в 11:06

Навършват се 215 години от рождението на Ильо войвода

Навършват се 215 години от рождението на Ильо войвода. Годишнината ще бъде почетена в Благоевград, пред паметника на хайдутина, съобщи за Радио Благоевград д-р Елена Чалгънова, уредник в Регионалния исторически музей. Годишнината ще бъде..

публикувано на 28.05.20 в 10:58

Празничният курбан в Радомир, ще бъде раздаван днес на обяд на площад "Свобода"

Традиционният празничен курбан за здраве по повод християнския празник Възнесение Господне – Спасовден, ще бъде раздаван на жителите на община Радомир днес на обяд на площад "Свобода", съобщиха от общинския пресцентър.  По- рано тази..

публикувано на 28.05.20 в 10:51

Нов регулатор контролира водоподаването към квартал „Еленово“ и ж.к. „Ален Мак“ в Благоевград

Нов, съвременен регулатор, с най-високи експлоатационни  характеристики, ще бъде монтиран на ул. „Бачо Киро“ в Благоевград.  Той ще контролира водоподаването в два от кварталите в града, а именно „Еленово“ и „Ален мак“. В момента инженери към..

публикувано на 28.05.20 в 10:00