Андон Тодоров: Община Благоевград се движи по инерция, а кметският екип работи мудно и неефективно

Остри критики към сегашното управление на Благоевград отправи председателят на ОбС Андон Тодоров. Той подчерта, че общината в момента се движи по инерция, без адекватни управленски решения. Според Тодоров проблемите в града са много, като..

публикувано на 27.05.20 в 13:05

Рекултивират Клетка 3 на депото за неопасни отпадъци край Благоевград

Община Благоевград подписа административен договор за изпълнение на техническа рекултивация на Клетка 3 на общинското депо за неопасни отпадъци на територията на общината. Безвъзмездната финансова подкрепа е по проект „Рекултивация на общинското..

публикувано на 27.05.20 в 12:48

Насрочената за днес сесия на ОбС в Перник беше прекратена още в началото

Насрочената за днес сесия на ОбС в Перник беше прекратена още в началото, след като част от съветниците, начело с ГЕРБ напуснаха залата.  Поводът бе отказът на секретарят на общината Мартин Жлябинков, който бе упълномощен от кмета да присъства на..

публикувано на 27.05.20 в 12:44
Димитър Димитров, Мирослав Йотов, Веселин Чакъров, Ивелин  Михайлов

10 000 лева спечели живописец в изложбата конкурс "Историческа живопис"

От 6-ти май до 24-ти май се проведе изложба конкурс „Историческа живопис“, която е първата такава изложба, провеждана в България през последните 30 години. В изложбата участваха художници от 5 държави – Русия, Казахстан, Германия, Украйна и България...

публикувано на 27.05.20 в 12:03

Пандемията на домашното насилие

Осем жени са убити от партньорите си от началото на извънредното положение. Организациите, които управляват горещите линии за пострадали от насилие, съобщават за сериозен ръст на сигналите. Случаите, за които се търси помощ в момента са много..

публикувано на 27.05.20 в 11:18

Детските градини в община Гоце Делчев ще започнат да приемат деца от 1 юни

Детските градини и яслата в община Гоце Делчев ще започнат да приемат деца от 1 юни, а тези директори, които са решили, че им е нужна още подготовка, могат да сторят това и от 2 юни. След направено подробно проучване на нагласите на родителите от страна на..

публикувано на 27.05.20 в 10:55

Движението по пътя между село Баничан и Гоце Делчев се осъществява в едната пътна лента

Около 09:20 часа на пътя между село Баничан и Гоце Делчев, е настъпило ПТП между товарен автомобил и лек автомобил, при което са нанесени материални щети, информира пресцентъръ на ОД МВР – Благоевград. По първоначални данни няма пострадали при..

публикувано на 27.05.20 в 10:21

Преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски“ участваха в престижна международна конференция

Преподаватели от катедра "Културология" към Факултета по изкуствата и катедра "История" към Правно-историческия факултет участваха в престижна международна конференция в Турция. Сложната епидемиологична обстановка не попречи да се реализира предвидената..

публикувано на 27.05.20 в 10:17

Община Благоевград с нов договор за 26 милиона лева по екологичен проект

Община Благоевград подписа договор за над 26 млн.лв за пълен инженеринг по проект „Проектиране и изграждане на анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци за регионална система за управление на отпадъците на Регион Благоевград“...

публикувано на 27.05.20 в 08:44

10 нови излекувани от Covid-19 в област Благоевград, няма новозаразени

През последното денонощие у нас са установени нови 17 положителни лица,  съобщи на брифинг тази сутрин доцент Димо Димов от Националния оперативен щаб .  Общият брой на заразените у нас достигна 2460. 11 от новите случая са в София, като трима са в..

публикувано на 27.05.20 в 08:15