Аварирал автомобил затруднява движението в тунел "Железница"

Временно движението в тунел "Железница" на АМ "Струма" при км 100 в посока София се осъществява в скоростната лента поради аварирал автомобил, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".  Пътна полиция регулира движението.

публикувано на 14.04.24 в 12:15

Няма непосредствена заплаха за България във връзка със ситуацията в Близкия изток

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България. Това беше докладвано на министър-председателя Димитър Главчев, който тази сутрин свика работно съвещание с участието на министрите на отбраната Атанас Запрянов и на транспорта и..

публикувано на 14.04.24 в 08:49

Откриват мотосезона в Благоевград

Мотосезон 2024 ще бъде открит в Благоевград тази неделя. Стартът ще бъде даден в 10 часа на полигона край града с водосвет за здраве и безавариен сезон. Организаторите от мотоклуб „Кралете на пътя“ обявиха, че на откриването ще има много..

публикувано на 14.04.24 в 08:37

МВнР: Атаката срещу Израел е неприемлива

Българското министерство на външните работи обяви, че "България е силно обезпокоена от неприемливата иранска атака срещу Израел. Това е безпрецедентна ескалация, която създава сериозна заплаха за регионалната сигурност".  България се обявява за..

публикувано на 14.04.24 в 08:18

Цели 30° на места в неделя

Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над планинските и източните райони временно облачността ще се увеличи. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

публикувано на 14.04.24 в 07:23

Партиите в област Кюстендил постигнаха съгласие за състава на РИК

 По време на консултациите при областия управител политическите партии коментираха, че относно организацията на изборите и състава на РИК, процесът в област Кюстендил минават в добър синхрон. Те отбелязаха, че това е благодарение на диалогичността и..

публикувано на 13.04.24 в 18:31

Доброволци боядисаха и освежиха оградата на черквата в село Крупник

Днес в село Крупник, жителите и приятели се включиха в редицата доброволни инициативи, които се организират на местно ниво. Преди седмица  по инициатива на народния представител - Стефан Апостолов и жители на град Симитли,  десетки хора, с общи..

публикувано на 13.04.24 в 16:51

Банско е домакин на международен курс за обучение на кучета-спасители

Планинската спасителна служба в Банско е домакин  на петдневен  международен курс за обучение на кучета-спасители. Участниците са от Чехия, Румъния Словакия и България, а в  програмата е предвиден и специален модул за търсене на хора , затрупани при..

публикувано на 13.04.24 в 14:36

Капачки за бъдеще събираха днес в Благоевград

С голям успех премина пролетната кампания на „Капачки за бъдеще“ днес в Благоевград. На паркинга на една от големите вериги магазини в областния център, доброволците на сдружението приемаха пластмасови капачки и алуминиеви кенчета от всички, желаещи..

публикувано на 13.04.24 в 13:23

Събираме капачки за бъдеще в Благоевград

Тази събота жителите на Благоевград могат да се включат в кампанията за събиране на пластмасови капачки и алуминиеви кенчета. Средствата тази година са за закупуване на нова медицинска апаратура на три отделения в МБАЛ-Благоевград. Инициативата..

публикувано на 13.04.24 в 08:45