Другите за нас

СнимкаНесъмнено, през изминалите над 35 години в ефир Радио Благоевград със завиден професионализъм, остро перо и модерни журналистически похвати убедително успя да се утвърди като значим фактор в обществения диалог в региона и се наложи като водещ информационен източник, който успешно изпълнява основната си функция да информира и образова многобройните си верни слушатели и приятели.

Многократно съм имала приятната възможност да добия преки впечатления и опозная отблизо прекрасните журналисти от Радио Благоевград  като техен гост в редица радио предавания, дебати и събеседвания по различни обществено значими теми. Винаги след контактите ми с тях у мен е оставало усещането за диалогичност, обективност и принципност, отстояване на плурализъм на мненията и различните гледни точки.

Убедена съм, че и занапред целият  екип на Радио Благоевград  ще продължи да защитава своя отвоюван авторитет на независимо и безкомпромисно радио и да търси вярната посока за отразяване на събитията на деня, като провокира цивилизован диалог и обществени дебати и остане все така верен медиатор и глас на своята аудитория.

Инж.Д-р Меглена Плугчиева, политик и дипломат, народен представител, зам.-председател на Парламентарната комисия по европейски въпроси и контрол на европейските фондове, 41-о Народно събрание.

СнимкаРадио Благоевград е една водеща медия, която наистина се утвърди, зае полагащото й се място. Отразява точно, коректно нещата.
Радио Благоевград като позиция, като ниво, като работа в екип – мога само да пожелая все така да продължава.

Валери Смиленов, бивш управител на област Благоевград.

СнимкаОт 1973 година досега Радио Благоевград успя да се утвърди и наложи като водеща медия за югозападния регион, изграждайки се като независимо и обективно радио.
Благодарение на професионализма на екипа, обективността и бързината при отразяване на събитията, вие си спечелихте многобройна аудитория. Радио Благоевград  не само излъчва новини, то твори история вече четири десетилетия, преминавайки през ХХ в ХХI век.
Сигурен съм, че и в бъдеще ще търсите вярната посока и ще продължавате да сте не само информатор, но и приятел на слушателите си.
За годините, през които работим заедно екипът ви ме впечатли с непримиримостта на журналистически си дух в търсене на истината, както и с коректното й предаване на слушателите.
Горд съм че сме партньори и съм убеден, че сътрудничеството ни ще продължи и в бъдеще.

Петър Паунов, кмет на Община Кюстендил

СнимкаПартньорството между КНСБ и Радио Благоевград е традиционно добро и  то съществуа от години.
КНСБ е намерило в лицето на Радио Благоевград един истински рупор на истината и на доверието към новините, които правят хората на труда, генерирайки нашите ежедневни малки истини.
Радио Благоевград прави възможно това да бъде доведено до всички слушатели, които искат да разберат и да чуят, дали синдикатът в края на краищата им помага в техния ден, в техния проблем, в тяхното семейство и поради тази причина симбиозата между  между синдикат, който е най-голямата гражданска организация и Радио Благоевград, което е едно от най-големите западни регионални радиа в България е страхотна и аз съм убеден, че нашето партньорство ще продължи и занапред.

Пламен Димитров, президент на КНСБ

СнимкаЗащо работим заедно? Невъзможно е две от емблематичните институции, които определят облика на Българския югозапад – Радио Благоевград и Югозападен университет "Неофит Рилски", да не вървят "ръка за ръка". Че университетът се наложи като най-голям образователен, научен и духовен център в региона е безспорен факт. Безспорно обаче е и друго – че делниците и празниците на цяла Югозападна България са невъзможни без солидното присъствие на  Радио Благоевград в родния ефир. 
То е нашето радио, което внушава респект и уважение, на което вярваме, чрез което имаме своя поглед към деня, което е внушавало, внушава и ще внушава ценности и добродетели на младите поколения българи. 
Вървели сме ръка за ръка и досега – ЮЗУ "Неофит Рилски" е само с година по-млад от Радио Благоевград, ще работим и в бъдеще заедно – в името на по-доброто ни бъдеще, на един по-мирен, по-справедлив и по-красив свят.

Проф. д-р Иван Мирчев, бивш ректор на ЮЗУ "Неофит Рилски". 

СнимкаДа работиш в партньорство с Радио Благоевград значи преди всичко доверие - в професионализма и обективността. Радио Благоевград е наистина обществено радио, защото в неговия ефир резонират всички теми и въпроси, които интересуват хората, защото не обслужва нечии интереси, защото чува всички гледни точки. Защото е институция с лице. 

Александър Краваров, бивш кмет на община Банско.

СнимкаПрез последните години Радио Благоевград успя да се наложи като една от най-авторитетните медии в Югозападна България. Навременното отразяване на събитията от деня, точната и обективна информация, съдържаща се в новините, повишената чувствителност към проблемите в общината са основните предпоставки за дългогодишното ни сътрудничество и за огромното доверие, което имаме към Вас като медия.
Уверени сме, че дългогодишното ни и ползотворно партньорство ще продължава и занапред!

Апостол Апостолов, кмет на община Симитли

СнимкаС Радио Благоевград имаме стабилни отношения и сме много доволни от рекламата, която ни носи много нови клиенти и заздравява връзките със старите.

Кирил Белемезов – управител на „Белемезов” ЕООД - Благоевград

Снимка
Нашият бизнес и магазини са концентрирани в Югозападна България, а Радио Благоевград е лидерът за Югозападна България. Слушат го много и различни хора, които проявиха голям интерес към нас, след излъчването на рекламния ни клип.
Вашата реклама е много полезна за нашия бизнес и в бъдеще ще продължим контактите си.

Дафинка Стефанова – управител на  „Топлотехника” ЕООД - Благоевград

СнимкаИзбрах Радио Благоевград заради „пъстрата” аудитория, изключително широкото покритие в Югозападна България и разумните цени в рекламните тарифи.
В лицето на Радио Благоевград открих коректен партньор, изключително акуратни в административно отношение, не на последно място атмосферата и начина на работа с рекламния отдел (не ти се налага да се занимаваш с досадни и намръщели лели ;). 

Йона Мавревска – управител на „Агенция.нет” ЕООД - Благоевград

СнимкаС Радио Благоевград имаме изградени дългогодишни отношения! Партньорството ни е продиктувано от добрата комуникация и разбиране, което срещаме в тяхно лице. 

Александър Колчаков – директор на ТЦ "Mr. Bricolage" - Благоевград

СнимкаИзразът "По радиото казаха", за мен и моите колеги е свързан с Радио Благоевград. Затова аз, като директор на ДГС Благоевград избрах да работя съвместно с вашата медия, защото вие сте Радиото на Югозапада и институцията, която дава информация и отговор на много въпроси за слушателите, повечето от които са и наши клиенти. За хората, работещи в системата на горите Радио Благоевград е и верен приятел, защото пазим българската природа, зелено богатство на България заедно.

Инж. Калин Зашев - директор на ДГС Благоевград

СнимкаОт мое име и от екипа на Продуцентска къща „Едита Груп” искам да изкажа специална благодарност за високия професионализъм при популяризирането и отразяването на Фестивала за автентичен фолклор „Между три планини” – Банско 2011.
Благодарение на медийното ни партньорство с БНР – Благоевград фестивалът стана достояние на широката общественост и многобройните любители на народната музика се сляха с настроението и ритъма на фестивала. Съзнаваме огромното значение на медийте за съхраняване на българските традиции и фолклор. За нас бе истинско удоволствие да работим с екипа на Българското национално радио – Благоевград. 
Бих искала да поздравя екипа на Радио Благоевград и да им пожелая здраве, лично щастие и благополучие.
Искрено се надявам в бъдеще да реализираме нови съвместни проекти.

Анелия Дошева -  yправляващ директор на  Продуцентска  къща Едита Груп ООД