Тарифа за реклама


Тарифата за реклама на БНР Радио Благоевград вижте ТУК 


АНОТАЦИЯ

Радио Благоевград е регионална програма на Българското национално радио за Югозападна България. Излъчва  24 часа в денонощието чрез пет предавателя на:  

FM – 90.9М; 102.3; 103.2; 105.2 MHz  и 106.6 MHz .

Информационно-музикалните блокове на Радио Благоевград са с приоритет към социални, образователни, икономически и културни теми и събития в региона и страната. Програмата се  излъчва на територията на три области - Перник, Кюстендил и Благоевград.  Радиото предлага перфектно съчетание от висок рейтинг и слушаемост на програмата, атрактивни и гъвкави цени, професионализъм в реализирането на рекламни кампании в нашата медия.И най-важното – ефективност на кампаниите.

През последните 6 месеца, програма Благоевград на БНР се радва на изключителен слушателски интерес. Това е втората най-слушаната програма на БНР по показателя рейтинг и е на 16-то място сред всички радиа в родния ефир. Всъщност, тази класация не е съвсем коректна, тъй като програма Благоевград се излъчва в само в региона, докато първите 15 участника в класацията имат далеч по-голямо (често национално) разпространение. Ако можехме да разгледаме само радиата в регион Благоевград, то вероятно регионалната програма на БНР би била сред лидерите.

Програма Благоевград на БНР е и втората от групата на БНР по показател пазарен дял, веднага след лидера Хоризонт (който е и втори по пазарен дял сред всички радиа в страната).

Над 20 хиляди души слушат програма Благоевград средно на ден, а на седмична база, данните показват, че радиото достига до над 50 хиляди различни слушателя.

Една от причините за тези наистина изключителни резултати е и лоялността на слушателите на програма Благоевград. Показателят „слушани минути от слушател на ден“ потвърждава този извод – програма Благоевград е на 7-мо място сред всички радиа в страната в тази класация.

Ежемесечно се провеждат по минимум 1000 интервюта с хора на възраст от 15 до 69 години, като размерът на извадката за изследвания период е 7100 човека.

Данните се отнасят за периода 29 август 2016 – 26 февруари 2017 г.

Анализираните данни са събрани и обработени от Ipsos България, а разпространението им е предоставено на Nielsen Admposphere Bulgaria.

Как се постига този висок рейтинг? С амбицията и възможността не само да се отразяват значимите събития в региона, а да се споделят и търсят решения на проблемите на хората, които  се доверяват ежедневно на Радио Благоевград. Осигурява чрез програмната си политиказащита на националните интереси, общочовешките културни ценности, националната наука, образованието и културата на всички български граждани без оглед на етническата им принадлежност,чрез предавания, които информират, образоват и забавляват нашата аудитория.

Отлично е радиото и в медийното отразяване с цел популяризиране на евро проектите. Работи се активно с  общински, държавни и неправителствени организации. Няма абсолютно никакви забележки от проверяващите органи по програмното отразяване и документално оформяне на излъчените материали по евро проекти.

Музикално студио Тра Тра Ре

Звеното разполага с две звукозаписни студия. По-малкото, Студио 4 „ТраТраРе” е предназначено за запис на малки до средни формации - оркестри, хорове, групи и солови изпълнители във всички стилови и жанрови направления (класическа, фолклорна и популярна музика). В студиото са изградени и специализирани съоръжения предназначени за запис на радиотеатри.

Голямото музикално Студио 5 е с възможности за запис на големи формации и за реализация на концертна дейност с преки предавания в ефира на Радио Благоевград.

Студията на „Продуцентска дейност и звукозапис” на Радио Благоевград разполагат с просторни акустични зали. Апаратните са оборудвани с най-модерните технологии в съвременния звукозапис и разполагат с екип от професионалисти с дългогодишен опит в областта.

Предлагат цялостно обслужване в сферата на звукозаписа:

Запис и продуциране; звуков монтаж и смесване;  мастеринг и реставрации на стари и повредени записи;  композиране и аранжиране на музика; изработка на синбеци и плейбеци; запис и директни излъчвания на концерти; запис на радиотеатри и аудиопиеси; изработка на рекламни спотове и джингли за радио и телевизионни предавания.

Прекрасен интериор, високи технологии. Студията на Радио Благоевград, осигуряват благоприятни условия за ефективна творческа изява на артистите. 

Амбицията на целият  екип е да доказва ежедневно лидерската си позиция на регионално радио с най-висок рейтинг и доверие в България.

ПОКРИТИЕ НА РАДИО БЛАГОЕВГРАД

Предавателните мощности на Радио Благоевград покриват следните територии в региона на Югозападна България:

  на честота FM 102.3 MHz от предавател с мощност 1 KW , на връх “Ореляк” – Пирин планина за района на Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен, Сатовча, Сандански и Петрич.

  на честота FM 90.9 MHzот предавател с мощност 1 КW, разположен на ретранслаторна  станция “Трещеник” над гр. Якоруда  за района на Разлог, Банско, Якоруда, част от Велинградска община и известна част от населените места по долината на река Места;

  на честота FM 105.2 MHz от предавател с мощност 0. 500 KW, разположен на радиорелейна станция “Пъстрец” над гр. Кресна за района по течението на река Струма и магистрален път Е79 от Черния кос – София до Рупелския проход до КПП-Кулата;

  на честота FM 103.2 MHz от предавател 1 KW, разположен на радиорелейна станция – Благоевград за района на Благоевград и общината;

на честота FM 106.6 MHz с мощност 1  KW , разположен на връх Виден в Конявската планина  за района на Кюстендил, Дупница, Радомир, Трън, Перник до Самоков.

За контакти: 2700 Благоевград, ул. “Иван Михайлов” № 56, тел/факс – 073/ 88-53-50,  073/88 95-107, 0887/747472, студийни телефони: 073/88 33 15 и 88 33 16, 
e-mail: reklama.blg@bnr.bg, ръководител направление “Реклама” – Магдалена Бижева