Теми от деня


Летни олимпийски игри в Детска градина "Слънце" в Кюстендил

През тази седмица малките възпитаници на Детска градина  "Слънце" - град Кюстендил се борят достойно в различни спортни дисциплини и покоряват спортни върхове.  Лятната олимпиада преминава под мотото  "По-бързо, по-високо, по-силно". Всеки..

публикувано на 08.08.18 в 14:26

На 8.08.2018 г. Радио Благоевград на сватба в областния център

На знаковата дата 8.08.2018 година 2 двойки младоженци си казаха заветното “Да“ в ритуалната зала на Младежкия дом.  От началото на новото хилядолетие влюбените търсят символиката в повтарящите се цифри. Тази година е 8-цата, като символ на..

публикувано на 08.08.18 в 14:10

Цяла седмица безплатни събития за младите хора в Благоевград по повод Международния ден на младежта - 12 август

По повод Международния ден на младежта 12 август сдружение „Алтернативи интернешанъл“ организира в Благоевград редица събития за младите хора. Book swapping – размяна на книги, вечер на настолните игри, киновечер, посветена на стогодишнината от..

публикувано на 08.08.18 в 13:38

Григор Цветков: В къщата на Ванга в Петрич продължават да се случват чудеса

"22 години след смъртта на Ванга в къщата й в Петрич продължават да се случват чудеса" , казва Григор Цветков, който се грижи за дома й. Къщата е обявена за музей през 2008-а година, отворена е за посетители всеки ден. По-голямата част от..

публикувано на 08.08.18 в 11:49

Добрият пример! Малчугани от Благоевград изработват и продават гривнички, част от средствата ще дарят на дете в нужда

Казват, че „доброто е заразно“ и че „трудът краси човека“. Добрият пример днес идва от петима малчугани от Благоевград, които използват пълноценно лятната си ваканция. Вместо да стоят пред телефоните или компютрите, плетат гривни от ластичета..

публикувано на 07.08.18 в 16:40

Най-старият курорт в България, наричан още царския

Историята на най-стария курорт в България, наричан още царския курорт, излезе в луксозно издание на Историческия музей в Самоков.  „От Чамкория до Боровец“ проследява периода от създаването му до 1948 година, когато той е национализиран.  Не..

публикувано на 07.08.18 в 14:22
Д-р Магдалена Баймакова

Западнонилска треска в Гърция, Сърбия и Румъния

Западнонилската треска бе тема в рубриката „Инфекциозен навигатор с д-р Магдалена Баймакова“. Причинителят на заболяването е вирус „Западен Нил“, който е РНК вирус, част от семейството на флавивирусите. Резервоарите на вируса в природата..

публикувано на 07.08.18 в 14:04

"Игра"-та на Християна Дънкова

Християна Дънкова – оптимистична, усмихната и енергична. Има качествата и на интересна певица, и на красиво изглеждащо момиче. Стремежът й, разбира се, е популярността, но не онази, от която те е срам, а смислената популярност. Вярва в доброто,..

публикувано на 07.08.18 в 11:57

Социалният проект „Характер.бг“ с участие в международно състезание

Благоевградският социален проект „ Характер.бг “ участва в тазгодишното издание на Международното състезание по предприемачество за млади граждани (Youth Citizen Entrepreneurship Competition) на ЮНЕСКО.  Инициативата предоставя онлайн..

публикувано на 03.08.18 в 13:07

Спортисти от Банско на лятна подготовка в Гърция

Сдружение с нестопанска цел „Тенис Клуб Еделвайс“ - Банско, съвместно със Ски клуб - Банско проведоха лятна подготовка.  Тренировъчният процес се проведе в международния детски лагер Tzioni Summer Camp- Гърция. По време на престоя си в южната съседка..

публикувано на 03.08.18 в 12:56