Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добрината няма граници

Красимир Елинов


Да помагаш не само на хората, а на всички живи същества, е благородство, което не всеки притежава. Затова му даваме гласност, с надеждата, че доброто е заразно и благородният жест на един човек, ще провокира още много подобни добрини.

 

Припомняме историята на две бедстващи, повече от 50 часа, ловни кучета, високо в Пирин планина, които бяха спасени, благодарение на благородството и професионализма на добри хора-Красимир Елинов от Алпийски клуб-Банско, негови приятели и колеги от Планинската спасителна служба в курортния град, които с риск за собствения си живот, проведоха доста опасна спасителна мисия, за да помогнат на двете кучета.

„Участъкът бе много опасен, скалите буквално се откъсваха от ръцете ни, беше наистина доста рисковано.Въпреки това, успешно успяхме да спасим двете душички, които бяха заседнали насред стената на Котешкия чал, посока Бански суходол, акция, която се проведе съвместно с ПСС Банско - Иво Валеов!  До сега подобна акция не е правена в Пирин„-категоричен е Красимир Елинов от Алпийски клуб-Банско.

  „За мен, всъщност това е човещината, да помагаме винаги, когато можем , независимо дали е куче, котка или човек. Всеки се чувства добре когато помогне, особено на някакви душички. Човекът, когато прави добрина, тогава е жив. Любов и добрина-това е, което ни трябва“ коментира за Радио Благоевград Красимир Елинов.

Подробностите можете да чуете в звуковия файл в интервюто на Лина Пъргова с Красимир Елинов

Снимка

Иво Валеов, ПСС Банско (снимка: Красимир Елинов)


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Здравка Евтимова: Човек има най-много, когато дава

Писателката Здравка Евтимова, заедно с още известни личности от различни индустрии, бе сред основните говорители на годишната конференция TEDxAUBG в Благоевград. Тя избра да говори пред студентите от Американския университет за общественото явление „калинки“ и образованието. „Внимателно и аргументирано се стремя да стигна до извода, че явлението..

публикувано на 15.04.24 в 15:51

RIA с нов англоезичен сингъл - „INTACT"

Третият самостоятелен сингъл на RIA е англоезичен и носи името „INTACT". Музиката, текстът и аранжиментът са на RIA.  Видеоклипът е заснет от Васил Стефанов в София. В него участват Тодор Петров и Борис Божилов от „Спални места“ и китаристът Виктор Колев. Още първият сингъл на младата певица – „Нашата мечта" ѝ даде успешен старт и покори всички..

обновено на 14.04.24 в 15:37
Вяра Панталеева

Вяра Панталеева посреща пролетта с нова песен

Новата песен на Вяра Панталеева "През 100 земи" е приказен разказ приличащ на сън за личностното пътешествие, в което търсейки някого или нещо, откриваме себе си. Мистичното и приказното в музикалната форма, кореспондира с приказния изказ: „две луни“ – два лунни месеца, „сто земи“, „вдън гори‘. „огледален свят“... Пътешествието е вътре в нас..

обновено на 14.04.24 в 15:22

Как капачките обединиха хиляди доброволци?

Пролетната кампания на „Капачки за бъдеще“ наближава.  14-ото ѝ издание ще се проведе в рекордните досега 33 града. Всеки може да донесе  събраните пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, които ще бъдат рециклирани. Със събраните средства ще се помогне на 20 детски и родилни отделения в страната. Благодарение на инициативата до..

публикувано на 12.04.24 в 12:37

Никол Илиева: Интересът към първия медиен фестивал в Благоевград е голям

Годишният  медиен фестивал в Благоевград  ще се проведе на 30 април 2024 година по инициативата на студентския клуб „Ellipsis“ в АУБ.  Той е отворен за студентите от АУБ и техни колеги от цял свят,  за начинаещи и професионалисти. За участие във фестивала вече са постъпили 27 заявки от нашата страна, от редица други европейски страни, от Африка,..

публикувано на 12.04.24 в 11:39

Село Струма събира 400 участници на фестивал

Над 400 участници очакват в санданското село Струма за фестивала „Фолклор с приятели“.  Организатори са Община Сандански, кметство село Струма и НЧ „Никола Вапцаров 2005“.   Фестивалът ще бъде на 20 април /събота/ на площада в село Струма. Ще се включат самодейни състави от цялата страна. В селото има много млади хора, които се занимават със..

публикувано на 11.04.24 в 10:00

60 години страст или какво е общото между футбола и барабаните

60 години на сцената с барабани в ръка - това е животът на известния благоевградски музикант Ивайло Романов – Пелето. На 29 април той подготвя юбилеен концерт, по случай 70-годишнината му, роден е на 27 април 1954 година. Едва 10 годишен започва да се занимава с барабани, естествено по наследство, неговият баща  е бил тъпанджия. Така се..

публикувано на 10.04.24 в 11:55