Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За първия месец на годината Благоевградска област е осма по разкриваемост сред дирекциите в страната

Николай Хаджиев - директор на Областната дирекция на МВР в Благоевград


Малко над 36 процента е разкриваемостта на престъпленията през месец януари 2019-та година. 

С най-висок процент на разкриваемост е Районното управление в Банско. Това показват данните на Областната дирекция на полицията в Благоевград. 

Има намаление на престъпленията, но най-сериозен е проблемът с конвенционалната престъпност- става дума за кражбите, за телефонните измами и за автопроизшествията, при които до сега в областта са загинали двама души. Това подчерта на месечната пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград старши комисар Николай Хаджиев. (чуйте звуковия файл)

 


Вижте още

19 са положителните проби за коронавирус в Благоевградска област през изминалите 24 часа

Увеличените положителни проби за коронавирус в Благоевградска област се дължат на извършеното вчера масово тестване на хора, които желаят да влязат в Република Гърция, заради възстановената от гръцките власти система за подаване на декларации от туристите. Това каза за РБ д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ-Благоевград. Осем са..

публикувано на 15.07.20 в 13:26

Три пъти по-малко ще плащат за ползването на минералната вода представителите на туристическия бранш в община Гърмен

Три пъти по-малко ще плащат за ползването на минералната вода представителите на туристическия бранш в община Гърмен. Решението бе взето на последното заседание на общинския съвет, където съветниците гласуваха за промяна на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. До сега туристическия бизнес  заплащаше на цена от..

публикувано на 15.07.20 в 12:59

Пореден успех за НУ "Яне Сандански" от Разлог

Директорът на училището д-р Георги Тренчев съобщи, че учебното заведение отново е одобрено и включено в списъка на иновативните училища в България.  "След успешно приключване на иновация за двегодишен период, тази година училището кандидатства отново за разширяване на иновацията и за продължението и за още 4 години. То е единственото иновативно училище..

публикувано на 15.07.20 в 12:57

Двама мъже са пострадали при трудова злополука в село Стоб

Двама мъже са пострадали при трудова злополука в село Стоб, община Кочериново. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал по време на почистване на клони под електропреносната мрежа. Двамата служители са извършвали дейността с товарен автомобил, единият е осъществявал дейността с автовишка, а камионът се е обърнал..

публикувано на 15.07.20 в 11:51

Служител на общинската администрация в Кюстендил е с положителна проба за коронавирус

Служител на общинската администрация в Кюстендил е с положителна проба за коронавирус. Това съобщи на пресконференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов. Паунов посочи, че служителката е с двустранна бронхопневмония и от снощи – с положителен PCR тест за коронавирус.  "Колежката е в техническия отдел, с четирима контактни...

публикувано на 15.07.20 в 11:36

Четирима са новозаразените с коронавирус в Перник

Четирима са новозаразените с коронавирус в Перник, съобщиха от РЗИ. Сред тях е 50-годишен мъж и двете му деца – момче на 15 и момиче на 11 години. Положителна проба е дал и 22-годишен младеж. И четиримата са от Перник.  Екипи на Дирекция „Надзор на заразните болести“ към РЗИ извършват епидемиологични проучвания на всички случаи, взети са..

публикувано на 15.07.20 в 10:44

Обединение Демократична България организира протест тази вечер в Перник

Той ще се проведе пред сградата на Областната администрация и е под наслов „Перник в защита на демокрацията!”.  Основните искания са оставка на правителството, оставка на главния прокурор Иван Гешев, демокрация и върховенство на законите и правовия ред. „Няма значение дали сте ляв или десен, от какъв етнически произход сте, тук борбата е срещу мафията и..

публикувано на 15.07.20 в 10:34