Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Звездите на Музикалния театър гостуват с „МУЗИКАЛНА ФЕЕРИЯ” на 21 септември в Сандански

| обновено на 16.09.19 в 14:04


 Националният музикален театър ще представи за първи път в Сандански бляскавия концерт спектакъл „МУЗИКАЛНА ФЕЕРИЯ” – една феерия от кан кан, огнен чардаш, страстно сиртаки и витален виенски валс. Звездите на националната оперета гостуват на 21 септември от 20:00 часа в Летния театър на южния курортен град с най-дългото слънцестоене в България.  Жителите и гостите на Сандански, признат не само у нас със своите минерални извори и неповторима природа, ще се насладят на подбрана селекция от любими оперетни произведения, хитове от мюзикъли и популярни мелодии от цял свят. Билетите се продават в Туристическия информационен център на града.

 Звездите на Националния музикален театър ще ви поднесат истинска музикална феерия от най-любимите произведения на Калман, Лехар, Щраус, Щолц, Птичкин, Щостакович, Джери Бок, Луис Мариано, Дендрино, Микис Теодоракис и Фредерик Лоу.

Не пропускайте концерта-спектакъл „МУЗИКАЛНА ФЕЕРИЯ” – празничен блясък от музика, танци, пищни костюми и прекрасна сценография. В концерта участват водещите солисти на театъра – Марияна Арсенова, Добрина Икономова, Еделина Кънева, Олга Михайлова, Катерина Тупарова, Александър Мутафчийски, Денко Проданов, Христо Сарафов и други. Солистите заедно с хора, балета и оркестъра ще ви оставят без дъх от това незабравимо музикално преживяване в ритъма на виенския валс,  унгарския чардаш, руския казачок, огнените испански ритми, ориенталската екзотика и завладяващото гръцко сиртаки.

   Сценарист и режисьор на концерта-спектакъл е Александър Мутафчийски, диригент – Юли Дамянов, хореографията е дело на Татяна Янева. Сценограф е Иван Савов, а пищните костюми са дело на художника Цветанка Петкова-Стойнова. Хормайстор е Людмил Горчев.

МУЗИКАЛНА ФЕЕРИЯ

Концерт-спектакъл на Националния музикален театър

 Диригент – Юли Дамянов

Режисьор – Александър Мутафчийски

Хореограф – Татяна Янева

Сценограф – Иван Савов

Художник на костюмите – Цветанка Петкова-Стойнова

Концерт майстор – Мария Кирова

Медия – Иван Липчев

Репетитор на артистите – Антоанета Алексиева

Репетитор на балета – Ивайла Хаджиколева

Отговорен корепетитор – Вяра Груева

Помощник режисьор – Божанка Груева

Участват солистите: Марияна Арсенова, Зорница Дамянова, Илона Иванова,  Добрина Икономова, Еделина Кънева, Олга Михайлова, Катерина Тупарова, Александър Василев, Румен Григоров, Владимир Грудков, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Христо Сарафов

Водещи: Тодор Велков и Стефан Петков

Солисти на Балета: Татяна Янева, Йоана Стоянова, Магдалена Илиева

Хор, балет и оркестър на Националния музикален театър

Националният музикален театър поднася една музикална феерия на жителите и гостите на Сандански – 21-ви септември, от 20 часа в Летният театър – заповядайте!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Ново признание за Радио Благоевград

Коалицията за живот без тютюнев дим връчи годишните си награди на най-отдадените и отговорни медии и приятели към нейната мисия и работа. За своята активна и обективна позиция, за професионализма в подкрепа на каузата за ограничаване на тютюнопушенето, Радио Благоевград е една от двете отличени медии . Другата е телевизия България он..

публикувано на 28.03.24 в 10:41

Радио Благоевград посрещна млади таланти

Талантливите деца на Благоевград представиха своя пролетен концерт в голямото концертно студио на БНР-Радио Благоевград   под мотото „Първа пролет с цветята  на Благоевград“, след който бе открита и изложба с детски рисунки  в арт салона на на медията.  В концерта се включиха деца от 8 школи към Центъра за личностно и творческо развитие на децата..

публикувано на 21.03.24 в 20:49

Земеделци и евродепутати обсъждаха бъдещето на бранша в Благоевград

Регионална дискусия с представители на земеделския бизнес в Югозападна България и български представители в Европейския парламент се проведе в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Земеделските производители от региона представиха визията си и изискванията си към общата селскостопанска политика на ЕС. Стратегия за българското..

публикувано на 20.03.24 в 14:21

Дискусия с представители на земеделския бизнес

На 20 март (сряда) от 11:00 до 12:00 часа, в Голямото концертно студио на БНР Радио Благоевград ще се проведе регионална дискусия с представители на земеделския бизнес в Югозападна България и български представители в Европейския парламент. По време на събитието ще се дискутират две основни теми: „С какво и как членството на..

публикувано на 19.03.24 в 11:56

„Звезди в Радиото – 2024”

Представяме на вниманието Ви тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”, в който имате възможност да участвате. „Звезди в Радиото – 2024” на 30 и 31 март 2024 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела –..

публикувано на 14.02.24 в 10:30

Българският фармацевтичен съюз награди журналистката Лалка Радкова и Радио Благоевград

Журналистът Лалка Радкова от БНР - Радио Благоевград и директорът на Радиото на Югозапада, Рина Далева, получиха отличия и почетни грамоти от  ръководството на Българският фармацевтичен съюз. Съюзът даде висока оценка за работата на Лалка Радкова с ресор "Здравеопазване". Зам. председателят на Регионалната лекарска колегия в Благоевград, Константин..

публикувано на 10.02.24 в 17:03

С репортерска акция Радио Благоевград почете рождения ден на БНР

Жители и гости на областния център бяха зарадвани с подаръци - календари с логото на обществената медия.  Слушателите определят БНР като символ на началото, на традицията, която с времето се модернизира и в крак с времето отговаря на всички съвременни условия при наличието на конкуренция в медийното пространство.  БНР е доказало през годините, че е..

публикувано на 25.01.24 в 14:01