Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Административна грешка спира изграждането на жп подлеза в благоевградския кв. „Грамада“

В края на миналата година беше направена първа копка за изграждането на жп подлез в благоевградския кв. „Грамада“, но строителството все още не е започнало. Причината – след спечелването на обществената поръчка от строителна фирма са налице административни грешки при избора на изпълнител, уточни сегашният кмет на града Румен Томов.

Самата обществена поръчка е объркана като категория на самия строеж. В обществената поръчка е вписано, че строежът е трета категория и по този начин е спечелена поръчката, а след това по документи се оказва, че е първа категория“, уточни кметът.

Изграждането на жп подлеза е на стойност 3 млн. и 900 хил. лева.

Ако строител на обекта бъде този, който е избран с тази обществена поръчка, общината ще претърпи санкции на 100 процента от стойността на обекта, заради сбъркана процедура.

От общината водят преговори с Регионалното министерство, така, че да бъдат избегнати санкции. Томов уточни, че ще бъде направена нова обществена поръчка, при която ще се избере нов изпълнител, който да отговаря на изискванията. 


Вижте още

ВиК – Благоевград подменя водопроводната мрежа по ул. „Майор Стефан Иванов“

Екипи на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград извършват ремонт на водопроводната мрежа по улица „Майор Стефан Иванов“ в Благоевград. В момента старите етернитови тръби Ф80 се подменят с нови полиетиленови тръби Ф110. Дължината на участъка, в който се извършват дейностите, е над 300 метра. Паралелно с това започна и ремонт на..

публикувано на 02.06.20 в 17:10

В Радомир и Земен стартират кампания за подкрепа на местния бизнес

Мащабна кампания за подкрепа на местния бизнес стартира “МИГ – Радомир – Земен”, съобщиха от пресцентъра на Община Радомир. Инициативата, която е под наслов “Подкрепи местната общност”, ще продължи два месеца, като целта е да бъдат обхванати около 300 местни производители и доставчици на услуги от двете общини. В рамките на инициативата ще бъде..

публикувано на 02.06.20 в 17:01

След утрешното заседание на Министерския съвет Рилският манастир ще получи 600 хиляди лева

Премиерът Бойко Борисов посети Рилския манастир. Най-напред се спря в манастирската черква, след това за около 10 минути имаше разговор с игумена на манастира Адрианополския епископ Евлогий.  Основният проблем е в неполучените 600 хиляди лева, с които манастирът трябва да се разплати със строителите, които и в момента имат реставрационни дейности...

публикувано на 02.06.20 в 16:13

10 000 лева дари на пострадалия при пожар Дом за стари хора гръцкият посланик Н.Пр. г-н Димитриос Хронопулос

Посланикът на Република Гърция Н.Пр. г-н Димитриос Хронопулос  гостува днес в Благоевград. Той направи дарение в помощ на Дома за стари хора „Св. Петка“, който пострада при пожар, избухнал на 11 май тази година.  Между г-н Димитриос Хронопулос и областния управител г-н Бисер Михайлов се състоя среща в Областна администрация –..

публикувано на 02.06.20 в 15:19

144 години от гибелта на Христо Ботев бяха отбелязани в Дупница

144 години от гибелта на Христо Ботев бяха отбелязани в Дупница.  Честването се проведе пред Гимназия “Христо Ботев”, която днес отбелязва патронния си празник. В тематичния рецитал се включиха деца от местните читалища и училища. 9-годишният Георги Захаринов, облечен в четническа униформа, рецитира “На прощаване”, а Стилияна Михайлова прочете..

публикувано на 02.06.20 в 14:17

Почетен караул пред бюст-паметника на Христо Ботев в Перник

С едноминутно мълчание и вой на сирени Перник почете подвига на Христо Ботев и на падналите в борбите за свободата и независимостта на България. Венци и цветя пред паметника на поета-революционер поднесоха кметът Станислав Владимиров, народни представители, областният управител, Емил Костадинов председателят на Общинския съвет Димитър Колев, кметове на..

публикувано на 02.06.20 в 13:18

CovidCheck помага за администрирането на данните при изследване за Covid-19

Българско софтуерно приложение CovidCheck помага при администрирането на данните при вземането на проби за изследване за Covid-19. Това каза пред БНР един от създателите на приложението Владислав Христозов, който уточни, че то е предназначено за лабораториите. Не се инсталира нищо на телефона на изследваното лице, а му се дава парола за достъп до..

публикувано на 02.06.20 в 12:46