Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За 10 дни нивото на язовир „Студена“ се е повишило с 50 сантиметра

Язовир "Студена"

„Данните от вчера показват, че притокът в язовир „Студена“ е 727 литра в секунда, а разходът – 239 литра. Имаме положителен баланс. В момента язовира е с обем 3 663 000 кубични метра вода. Само за един ден има покачване от 37 000 кубични метра. През последните 10 дни, след обилния снеговалеж и последвалото затопляне на времето и снеготопенето, нивото на язовира се е повишило с около 50 сантиметра” – това каза Радио Благоевград зам.-кметът на Перник Стефан Кръстев. „Работата по аварийния водопровод за Перник не спира. Към момента напълно е изграден участъкът от село Големо Бучино до квартал „Мошино”. Направен е изкоп, положени са тръби, направен е обратен насип. Остава единствено да се възстанови асфалтовата настилка, когато атмосферните условия го позволяват. Пътят е отворен за движение. В момента се работи по аварийния водопровод вътре в града”, заяви Кръстев. До 3 март е затворен участъкът между селата Мало Бучино и Големо Бучино, където продължава изграждането на водопровода. „Надяваме се към края на април или началото на май да успеем да предложим един по-облекчен режим на водоподаване на жителите на Перник“, допълни Кръстев.


Вижте още
Изображение на коронавируса COVID-19 (в жълто)

С 258 легла за лечение на коронавирус разполагат болниците в Кюстендилска област

  Три болници в Кюстендилска област са определени за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. Това са двете болници в Дупница, общинската и частната, както и МБАЛ "Д-р Никола Василиев" в Кюстендил, казаха от областния медицински съвет.     В лечебните заведения са определени общо 258 легла за коронавирус, като от тях 234 са за наблюдение и..

публикувано на 29.03.20 в 14:11

Ген. Мутафчийски: Починалият в Благоевград мъж е имал всички симптоми на Covid-19

Починалият в Благоевград пациент е проявявал всички симптоми на Covid-19 и е дал една положителна проба, заяви ген. Венцеслав Мутафчийски пред БТВ. Изказването на ген. Мутафчийски е по повод на твърденията на Общинския кризисен щаб в Банско, че мъжът, който издъхна в благоевградската болница, не е бил болен от коронавирус. Вчера щабът разпространи..

публикувано на 29.03.20 в 13:13

Специални полети връщат българи от Испания и ОАЕ

По указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева се организират специални полети, с които български граждани от Кралство Испания и от Обединените арабски емирства ще могат да се завърнат в родината, информираха от Министерството на външните работи.. Полетът със самолет със 180 места на авиокомпания „България Ер“ е по..

публикувано на 29.03.20 в 12:48

Установени са контактните лица на починалите от коронавирус в Благоевград

Установени са контактните лица на починалите в болницата в Благоевград майка и дъщеря, каза за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов. Двете жени бяха настанени за лечение в инфекциозното отделение на МБАЛ – Благоевград, като бяха диагностицирани с новия коронавирус. В петък следобед се е наложило да бъдат преместени в..

публикувано на 29.03.20 в 12:08

Продължават два от конкурсите, организирани от кюстендилското читалище "Братство 1869"

   Единият от тях, обявен на 23 март, е организиран съвместно от читалищата "Братство 1869" и "Пробуда 1861" и срокът за участие в него изтича на 14 април. Това е конкурсът "Пролет в Кюстендил". Според  регламента  му, в него  могат да участват ученици от I до XII клас, които могат  да направят клип с продължителност до 3 минути (рецитиране на..

публикувано на 29.03.20 в 12:06

Петима са настанени в инфекциозното отделение на МБАЛ – Благоевград

В момента в инфекциозното отделение на МБАЛ – Благоевград са настанени за лечение петима пациенти, каза за Радио Благоевград директорът на лечебното заведение д-р Огнян Митев. „Единият от пациентите е с доказан антиген проба в София и бърз тест в Благоевград. На другите пациенти бързият тест е положителен и сега чакаме резултатите от вторите..

публикувано на 29.03.20 в 11:56

Трета жертва на коронавирус в Благоевград

Тази сутрин е починала 51-годишната жена с COVID-19, която беше хоспитализирана в МБАЛ Благоевград, съобщиха от пресцентъра на здравеопазването. Жената е страдала и от астма. Късно снощи в лечебното заведение почина и 74-годишната ѝ майка. Възрастната жена също беше диагностицирана с новия коронавирус.

публикувано на 29.03.20 в 09:28