Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Благоевградчани отново се вдигнаха на протест

Десетки благоевградчани излязоха на протест днес, за да кажат  "Стига безумия, хаос, бедност, безизходица и отчаяние". Протестът, под наслов "Търпението свърши", премина с мирно автошестивие по главните улици на Благоевград.  Намаляне на ДДС, промени в правосъдната система, контрол на кредитните институции, промени в здравната и социалната система са само част от исканията на протестиращите.

"Най-вече трябва правосъдната система да заработи. Трябва да започнат реални присъди да се дават на хората. Не всеки, който е решил нещо да си направи, да си реши личните проблеми и като сгафи отговорността да му е някаква оставка. Тази практика трябва да се прекрати", каза Николай Иванов, един от организаторите. Протестът в Благоевград подкрепиха и майки от „Системата ни убива“. 

"На всички ни писна и искаме заедно с тях да кажем "Стига". Ние, с нашия опит, от седем месеца всекидневни протести, преди това още пет години, се убедихме, че това е начинът за промяна. Това е единственият работещ начин", заяви Вера Иванова.


Това е само начало на протестните действия, заканиха се организаторите. Следващият протест е насрочен за вторник от 18:30 часа. Галерия

Вижте още

Служители на Държавно ловно стопанство Витошко-Студена помогнаха на две възрастни жени от пернишкото село Боснек

Служители на Държавно ловно стопанство Витошко-Студена помогнаха на две възрастни жени от пернишкото село Боснек, като им съдействаха в заплащане на битовите сметки и в закупуване и доставка на необходимия инсулин за едната от тях. За това съобщи директорът на териториалното поделение на ЮЗДП  инж. Драгомир Пенчев, след проведена среща с кмета на селото..

публикувано на 02.04.20 в 17:15

Нова организация на работа в Бюрото по труда – Благоевград

 С цел, недопускане струпване на много хора и за улеснение на гражданите, Регионалната служба по заетостта в Благоевград въведе нова организация на работа този следобед. Пред сградата и във фоайето на Бюрото по труда, бяха поставени допълнителни пунктове, за по-бързото попълване на новите декларации, свързани както с регистрацията на безработните..

публикувано на 02.04.20 в 17:08

457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Броят на починалите е десет. Оздравели и изписани след болнично лечение са 25.  Новите лабораторно доказани случаи са 8, като всички са в София. Лабораториите работят и в момента, като продължават да изследват взети днес проби.  179 са лицата с потвърден COVID-19,..

публикувано на 02.04.20 в 16:43

Изписано е тричленното семейство от Перник, лекувано от коронавирус

 След две отрицателни проби е изписано тричленното семейство от Перник, лекувано от коронавирус.  Пациентите са в добро клинично състояние, написа във Фейсбук директорът на Белодробната болница в миньорския град, д-р Величка Кадийска.  Тя изрази благодарност към целия екип на здравното заведение за положените неимоверни усилия и грижи. Преди..

публикувано на 02.04.20 в 16:38

Народните представители от ГЕРБ ще даряват 1/3 от заплатите си за борба с коронавируса и за ограничаване на социално-икономическите щети

Народните представители от ПГ на ГЕРБ в Народното събрание ще даряват 1/3 от своите месечни възнаграждения за различни дейности в своите избирателни региони. Дарените средства ще отговарят на нуждите на различните неселени места в страната и ще бъдат насочени както за ограничаване на разпространението на коронавируса, така и за намаляване на..

публикувано на 02.04.20 в 16:26

БСП – Дупница дари защитни екипи на медиците в изолираното отделение за лечение на коронавирус в общинската болница

Дарението включва предпазни костюми и шлемове за лекарите и останалия персонал. Средствата са предоставени от Изпълнителното бюро и общински съветници. Народният представител д-р Иван Ибришимов също направи лични дарения от предпазни средства болниците в Дупница и в Кюстендил. 10 от активистите на БСП са се записали за доброволци в общината...

публикувано на 02.04.20 в 16:12

Служители на „ДЛС Витошко – Студена“ помагат на възрастни жени от село Боснек

Служители на „Държавно ловно стопанство Витошко – Студена” помогнаха днес на две възрастни жени от пернишкото село Боснек, като им съдействаха в заплащане на битовите сметки и в закупуване и доставка на необходимия инсулин за едната от тях.  За това съобщи директорът на териториалното поделение на ЮЗДП инж. Драгомир Пенчев, след проведена..

публикувано на 02.04.20 в 15:43