Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Художествената галерия в Кюстендил показва изложба от Второто международно триенале във Варна

Художествената галерия "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил ще бъде домакин на Второто международно триенале "Духът на акварела"  Варна, съобщиха от галерията. Откриването е на 21 февруари, от 17.30 часа. То ще бъде предшествано от демонстрация с акварел от Селма Тодорова, която ще се състои от 16.00 часа в галерията.

Триеналето е проект на "Международно акварелно общество – България". Фестивалът на триеналето се е състоял във Варна, от 1 до 5 юли 2019 г., в партньорство с ГХГ "Борис Георгиев". На него са присъствали над 250 участници и гости от Индия, Франция, Исландия, Перу, Република Корея, Германия, Холандия, Белгия, Бангладеш, Тайланд, Испания, Италия, Китай, Русия, Украйна, Беларус, Мексико, Израел, Полша, Гърция, САЩ, Япония, Сърбия, Румъния, Словакия, Турция, Канада и България. В изложбата на триеналето във Варна са представени  над 370 произведения на различни автори от 63 страни.

Общо 270 от произведенията, показани по време на експозицията, са включени в пътуваща изложба, която се показва в осем от най-хубавите галерии в България до март тази година, казаха още от галерията в Кюстендил.


Вижте още

457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Броят на починалите е десет. Оздравели и изписани след болнично лечение са 25.  Новите лабораторно доказани случаи са 8, като всички са в София. Лабораториите работят и в момента, като продължават да изследват взети днес проби.  179 са лицата с потвърден COVID-19,..

публикувано на 02.04.20 в 16:43

Изписано е тричленното семейство от Перник, лекувано от корона вирус

След две отрицателни проби е изписано тричленното семейство от Перник, лекувано от корона вирус. Пациентите са в добро клинично състояние, написа във Фейсбук директорът на Белодробната болница в миньорския град д-р Величка Кадийска. Тя изрази благодарност към целия екип на здравното заведение за положените неимоверни усилия и грижи. Преди тях..

публикувано на 02.04.20 в 16:38

Народните представители от ГЕРБ ще даряват 1/3 от заплатите си за борба с коронавируса и за ограничаване на социално-икономическите щети

Народните представители от ПГ на ГЕРБ в Народното събрание ще даряват 1/3 от своите месечни възнаграждения за различни дейности в своите избирателни региони. Дарените средства ще отговарят на нуждите на различните неселени места в страната и ще бъдат насочени както за ограничаване на разпространението на коронавируса, така и за намаляване на..

публикувано на 02.04.20 в 16:26

БСП - Дупница дари защитни екипи на медиците в изолираното отделение за лечение на коронавирус в общинската болница

Дарението включва предпазни костюми и шлемове за лекарите и останалия персонал. Средствата са предоставени от Изпълнителното бюро и общински съветници. Народният представител д-р Иван Ибришимов също направи лични дарения от предпазни средства болниците в Дупница и в Кюстендил. 10 от активистите на БСП са се записали за доброволци в общината...

публикувано на 02.04.20 в 16:12

Служители на „ДЛС Витошко – Студена“ помагат на възрастни жени от село Боснек

Служители на „Държавно ловно стопанство Витошко – Студена” помогнаха днес на две възрастни жени от пернишкото село Боснек, като им съдействаха в заплащане на битовите сметки и в закупуване и доставка на необходимия инсулин за едната от тях.  За това съобщи директорът на териториалното поделение на ЮЗДП инж. Драгомир Пенчев, след проведена..

публикувано на 02.04.20 в 15:43

Предпазни костюми и маски дари народният представител от ПГ на „БСП за България“ Любомир Бонев

 Предпазни костюми и маски за многократна употреба дари народният представител от ПГ на „БСП за България“ Любомир Бонев на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник и филиалите в Радомир, Брезник, Земен и Трън, както и на Белодробната болница в Перник.  Това е второто дарение на депутата за медиците. „В момент като този всички трябва да сме съпричастни..

публикувано на 02.04.20 в 15:06

Десетки дупнишки деца се включват в онлайн четенето на любима книга днес

Предизвикателството отправи отдел “Култура” към община Дупница.  Поводът е Международния ден на детската книга – 2 април. На днешната дата е роден и един от най-обичаните детски автори – Ханс Кристиян Андерсен.  Децата участват в еднодневния онлайн маратон с четене на кратък откъс от любимо произведение. За целта те публикуват клип с..

публикувано на 02.04.20 в 14:43