Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Служители на ОДМВР в Кюстендил упражняват контрол по спазването на епидемиологичните мерки

 Служители на ОДМВР в Кюстендил оказват съдействие на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) за проверки на хора, поставени под карантина и спазването на предписания им режим, съобщиха от дирекцията. Вчера са проверени 131 души в Кюстендилска област, установени са трима жители на Дупница, нарушили карантинните предписания. По тези случаи са образувани преписки и са докладвани на Районната прокуратура, каза говорителят на полицията Катя Табачка.

 Съвместни екипи от служители на РЗИ, общинските власти, Националната агенция по приходите, Комисията за защита на потребителите, Агенцията по безопасност на храните и служители на ОДМВР от днес започват проверки на аптеки и дрогерии за спазване на законовите правила за работа – разрешителен режим, регистрационни изисквания, формиране на цени и отчетност.

 Продължават проверките за стриктно спазване на заповедта на министъра на здравеопазването за затваряне на заведения за хранене. Образувана е една преписка за работещ ресторант в Сапарева баня, въпреки забраната.

 Проверяват се търговски обекти, а засилено полицейско присъствие има в населените места, като се следи за спазването на разпоредбата в заповедта на здравния министър да не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места, допълни Табака.

Вижте още

Почистват коритото на река Места

Вследствие на безконтролното изхвърляне на битови отпадъци , коритото на река Места, се превърна в сметище. Община Разлог се зае с почистването. Отпадъците са депонирани на Регионално депо за неопасни отпадъци-Разлог. По случая се е самосезирала и Районна прокоратура-Разлог и следи за предприетите мерки Кметът на Община Разлог Красимир..

публикувано на 26.05.20 в 19:26

Нов треньор на вратарите в „Пирин“

   ФК „Пирин“/Благоевград/ си осигури услугите на един от най-високо котиращите се специалисти в България, който ще отговаря за развитието на вратарите в клуба. Младият специалист Дилян Илиев от днес става основна част от благоевградския клуб и веднага ще се хвърли в практическите занимания с вратарите от първия отбор, както и с окомплектоването на..

публикувано на 26.05.20 в 18:15

Сдружение "Нов избор" – Кресна с нов социален проект

Сдружение "Нов избор" - Кресна започна реализацията на проект за личностно развитие на лицата с психични разстройства и интелектуални затруднения по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Проектът е на стойност близо 94 хиляди лева, съобщи за Радио Благоевград Маргарита Стоянова от сдружението: „Ще работим в Центровете да..

публикувано на 26.05.20 в 16:46

Община Банско е с готовност за богата лятна програма за децата

"Да предложим на децата едно пълноценно и весело лято!" – с този надслов от община Банско съобщават, че и тази година  е подготвена богата лятна програма за децата.  "Надяваме се ограниченията след 14 юни 2020 г. да отпаднат и да стартираме игрите и заниманията при спазване на здравните мерки" – казват от Общината. С грижа за здравето и сигурността на..

публикувано на 26.05.20 в 16:20

Тенис корт на закрито ще изграждат в община Радомир

 Така любителите на тениса в града ще разполагат с още едно игрище, на което ще могат да практикуват своето хоби. Целта на общинското ръководство е закритият тенис корт да се ползва през по-голямата част от годината, дори и при по-студено или дъждовно време.  Днес Общинският съвет в града със свое решение даде съгласие община Радомир да придобие..

публикувано на 26.05.20 в 15:35

Възстановени са колективните спортни занимания в община Благоевград

От днес стартира колективно спортуване без състезателен характер в община Благоевград.  По заповед на кмета на Благоевград се разрешават индивидуалните и колективните спортни занимания на закрито и на открито, без състезателен характер, без публика за деца до 18 годишна възраст.  Спортните занимания са възстановени, при стриктно спазване на..

публикувано на 26.05.20 в 15:30

Община Благоевград е предприела всички мерки за узаконяване на парк „Македония“

Имотът и сградите, които се намират в парк „Македония“ и са превърнати в дом на няколко спортни клуба от Благоевград, са в процедури по узаконяване, съобщиха от пресцентъра на общината.  През месец декември, миналата година, община Благоевград бе уведомена от РДНСК, че въпросният имот не е урегулиран, а в Общия устройствен план на Благоевград..

публикувано на 26.05.20 в 14:30