Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Благоевградчани с мнение за мерките в условията на пандемия от COVID-19

 Благоевградчани спазват мерките, наложени от Националния оперативен щаб и заповедта на кмета. Това установи репортерска проверка на Радио Благоевград.

 Почти безлюдни улици, градинки, спортни и детски площадки в Благоевград в ранните часове на деня. Тук – там се срещаха хора, които бързаха по работа, да стигнат до работните си места или да отидат до магазина. Повечето от тези, които бяха тръгнали до хранителните търговски обекти бяха представители на третата възраст, напълно в синхрон с изискването да пазаруват в часовете от 8.30 до 10.30. 

 Относно мерките за безопасност в един от хранителните магазини служителите обясниха, че се спазват и от служителите и от клиентите. Някои от хората, които се движеха по улиците и обществените пространства споделиха, че като цяло благоевградчани се съобразяват с наложените мерки по повод неразпространението на коронавирус. Гражданите спазват изискванията за безопасност и се съобразяват с мерките, наложени от Националния оперативен щаб и заповедта на кмета, смятат благоевградчани.


 Някои от хората, които се движеха по улиците и обществените пространства споделиха, че им се налага да посетят хранителен магазин, банкомат или да отидат на работа.

 Местният оперативен щаб беше отворил врати. Там вече работеха негови представители. Член на БЧК даваше дежурство. На входа на сградата на общинска администрация служители предлагаха дезинфектанти и маски за влизащите граждани, така както се бе разпоредил кмета на община Благоевград Румен Томов. 


 Чуйте в звуковия файл репортажа на Мариана Попова:


Вижте още
Проф. Венцислав Мутафчийски

Още 28 с положителни проби за коронавируса, 21 са в София

28 са установените положителни проби за коронавируса. За болнично лечение са настанени 8 души. Това съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски на редовния си брифинг. В София са 21 от случаите, в Пловдив - два, в Смолян - 2, а в Бургас, Кърджали и Велико Търново - по един Общо броят на..

публикувано на 03.04.20 в 08:10

Предимно слънчево, без валежи

Днес ще е предимно слънчево. След обяд от югозапад ще се заоблачи, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, в западната половина на Дунавската равнина временно - от север-североизток. Максималните температури ще са между 10° и 15°.

публикувано на 03.04.20 в 08:08

Община Благоевград предостави защитни костюми, предпазни шлемове и маски на МБАЛ-Благоевград

Община Благоевград предостави днес предпазни средства на здравните работници от МБАЛ-Благоевград. Главната сестра на МБАЛ-Благоевград Венета Стефанова получи предпазните медицински консумативи - 50 броя маски, 50 броя защитни костюми и 20 броя предпазни шлемове за лице, които са за многократна употреба. Предпазните средства бяха предоставени от..

публикувано на 02.04.20 в 19:49

Нова организация на работа в Бюрото по труда – Благоевград

 С цел, недопускане струпване на много хора и за улеснение на гражданите, Регионалната служба по заетостта в Благоевград въведе нова организация на работа този следобед. Пред сградата и във фоайето на Бюрото по труда, бяха поставени допълнителни пунктове, за по-бързото попълване на новите декларации, свързани както с регистрацията на безработните..

публикувано на 02.04.20 в 17:08

457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Броят на починалите е десет. Оздравели и изписани след болнично лечение са 25.  Новите лабораторно доказани случаи са 8, като всички са в София. Лабораториите работят и в момента, като продължават да изследват взети днес проби.  179 са лицата с потвърден COVID-19,..

публикувано на 02.04.20 в 16:43

Изписано е тричленното семейство от Перник, лекувано от коронавирус

 След две отрицателни проби е изписано тричленното семейство от Перник, лекувано от коронавирус.  Пациентите са в добро клинично състояние, написа във Фейсбук директорът на Белодробната болница в миньорския град, д-р Величка Кадийска.  Тя изрази благодарност към целия екип на здравното заведение за положените неимоверни усилия и грижи. Преди..

публикувано на 02.04.20 в 16:38

Народните представители от ГЕРБ ще даряват 1/3 от заплатите си за борба с коронавируса и за ограничаване на социално-икономическите щети

Народните представители от ПГ на ГЕРБ в Народното събрание ще даряват 1/3 от своите месечни възнаграждения за различни дейности в своите избирателни региони. Дарените средства ще отговарят на нуждите на различните неселени места в страната и ще бъдат насочени както за ограничаване на разпространението на коронавируса, така и за намаляване на..

публикувано на 02.04.20 в 16:26