Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Инспекцията по труда в Кюстендил проверява сигнали за освободени служители от фирми и предприятия

 Инспекцията по труда в Кюстендил проверява сигнали за освободени служители от фирми и предприятия, заради продължителния застой в работата, съобщи директорът на инспекцията Валентин Златински. Той посочи, че в Бюрото по труда не е постъпвала информация за предстоящо масово освобождаване на работни места, но в инспекцията имало обаждания за подобни съкращения.

 Съгласно закона, фирмите и предприятията са задължени да подават информация за предстоящо освобождаване на служители в дирекцията "Бюро по труда", когато става въпрос за поне 10 процента от заетите, но към момента няма такива сигнали. 

  Резултатите от проверката ще станат известни след няколко дни.

Вижте още

Ще доведе ли кризата до по-хуманна мода

В какъв свят ще се събудим след кризата? Вероятно цели сфери от живота ще претърпят кардинална промяна и ще се простим с голяма част от навиците си. Привичката да пазаруваме нови дрехи всеки нов сезон ще е от първите, които ще останат в миналото по ред причини. Карантина на потреблението "Коронавирусът предизвиква „карантина на консумацията“ и ще..

публикувано на 30.03.20 в 13:00

Общо 1593 дела е разгледал през 2019 година Окръжният съд в Кюстендил

 Общо 1593 дела е разгледал през 2019 година Окръжният съд в Кюстендил. Свършените дела са 1315, или 83 процента от броят им, съобщиха от съда.   През последните три години се наблюдава тенденция за намаляване на наказателните дела. През 2019 г. са постъпили общо 587 такива дела, от които са свършени 90 на сто. Първоинстанционните дела, с..

публикувано на 30.03.20 в 12:50

Шестима души са нарушили карантината в област Благоевград през почивните дни

 От полицейски служители на ОДМВР – Благоевград са извършени проверки на лица поставени под карантина, след завръщането им от страни с усложнена епидемиологична обстановка .  За времето от 27 до 29 март включително, служителите на реда са установили шестима, които са били поставени под карантина, но са я нарушили, с което са извършили..

публикувано на 30.03.20 в 11:11

С 296 легла разполагат болничните заведения в област Благоевград за лечение на коронавирус

 Съгласно заповед на министъра на здравеопазването, за област Благоевград определените лечебни заведения, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19, са двете болници в Благоевград, както и Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (бившия Тубдиспансер), болница „Югозападна“, болниците в..

публикувано на 30.03.20 в 09:57

Карантината на Банско е до 31 март и ще бъде свалена

 Банско ще премине в режим както останалите градове с ограничено придвижване до други населени места. Това съобщи на брифинг тази сутрин професор Венцислав Мутафчийски, председател на Националния оперативен щаб.   Мутафчийски посочи, че остава в сила забраната повече от двама души да се събират на едно място без значение дали е в парк или на друго..

публикувано на 30.03.20 в 09:21
Пластмасов макет на молекулата на Ковид-19.

Температури над 70 градуса убиват Covid-19

Новият коронавирус е най-много активен при температура от около 4 градуса по Целзий и губи силата си при условия на горещина. До този извод са стигнали учени от Хонконгския университет, чиито изводи са публикувани днес в сайта medRxiv.org. "Вирусът е много стабилен при 34 градуса, но е чувствителен към горещина", се отбелязва в публикацията. При 4..

публикувано на 30.03.20 в 08:20
Проф. Венцислав Мутафчийски на брифинга за разпрfстранението на Covid-19

354 са случаите на Covid-19 в България, 15 пациенти са излекувани

 Общият брой на заразените с коронавирус в България е 354, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски и посочи, че няма нови области, в които да е проникнала заразата.   Излекувани досега са 15.  Най-много заразени има в София, където за последното денонощие са регистрирани нови 13 случая.  В Пловдив досега има..

публикувано на 30.03.20 в 08:13