Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Тийн зона" с награди от национален ученически журналистически конкурс

3
Мартин Станоев с Графа

В IX-тия Национален ученически журналистически конкурс "Григор Попов", който се провежда в Разград, екипът на младежкото предаване на Радио Благоевград "Тийн зона" спечели няколко награди в сериозна конкуренция с десетки млади журналисти от различни клубове в страната. 

Ментори на екипа на "Тийн зона" по Радио Благоевград са младите Елеонора Геризовска и нашият колега – журналистът Давид Калпачки, който е автор и водещ на политическото предаване "Събития и личности" и репортер с характерен и оригинален стил. Като водещи и репортери в "Тийн зона" се изявяват талантливи деца от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Младежкото предаване е всяка събота от 10:00 до 12:00 часа.

Ето кои ученици от "Тийн зона" грабнаха наградите в IX-тия Национален журналистически конкурс "Григор Попов":

Жана Гошева спечели две награди – Специалната награда на журито и Първо място в категория "Интервю" в трета възрастова група. 

Жана Гошева пред микрофона в студиото на Радио Благоевград

Мартин Станоев спечели Първо място във втора възрастова група в категория "Интервю. Репортаж."

Предаването "Фитнес и здравословно хранене" е удостоено с Второ място в трета възрастова група в категория "Радиопредаване". 

Екипът на Радио Благоевград честити наградите на своите млади колеги! 

Творческата надпревара, която носи името на видния общественик и разградски журналист Григор Попов, се организира от Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и община Разград. В него участват ученици от втори до XII клас в три възрастови групи и в три раздела – публицистични материали за вестник, ученически вестници и радиожурналистика. 


Галерия

Вижте още

Кой печели ваучер за книги в нашата игра

Нашето предизвикателство за 24 май към последователите ни във Фейсбук, бе да покажат книгите, които четат. Благодарим на всички, които се включиха в играта! Ваучер за книги получава Ани Богомилова Стоянова , която бе изтеглена чрез жребий. Честито! Може да си получи наградата от портала на сградата на Радио Благоевград на ул. "Иван Михайлов" №56, след..

публикувано на 24.05.20 в 20:25

Радио Благоевград получи грамота от кмета на Община Благоевград инж.Румен Томов

Специален жест на внимание и признателност изрази към Радио Благоевград кметът на Община Благоевград – инж.Румен Томов. Той награди  общественото регионално радио с грамота по случай 24 май. Грамотата се присъжда за принос в развитието на община Благоевград. Екипът на Радио Благоевград благодари на кмета инж.Румен Томов за жеста! 

публикувано на 22.05.20 в 18:15

Председателят на Общинския съвет Андон Тодоров: Радио Благоевград – еталон за журналистика от най-висока класа

Председателят на Общинския съвет – Благоевград Андон Тодоров изпрати от свое име и от името на членовете на съвета, поздравителен адрес до директора на Радио Благоевград Елисавета Каменичка и целия екип на обществената регионална медия. Поздравителните думи за по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.  В..

публикувано на 22.05.20 в 18:00

Радио Благоевград и Регионалният исторически музей – Благоевград спечелиха проект на Министерството на културата

Ясни са резултатите от конкурсната сесия на Министерството на културата за финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство и визуалните изкуства 2020 г. Сред одобрените е проектът на Регионалния исторически музей – Благоевград „Музейна мозайка“, на който Радио Благоевград е партньор.  Другият партньор по проекта е Туристическа агенция..

публикувано на 21.05.20 в 11:00

Арт салонът на Радио Благоевград ще представи новата книга на Валентин Дишев – "Янус"

На 28 май, в 19:00 часа, Арт салонът на Радио Благоевград ще представи новата книга на Валентин Дишев – "Янус". Премиерата ще е на открито, с ограничен брой места и при спазване на всички противоепидемични предписания. Но тя ще е и знак, че Арт салонът ни продължава своята мисия, че Радио Благоевград продължава да подкрепя културата и тези,..

публикувано на 19.05.20 в 14:04
Произведението на Симона Велева

Симона Велева от Благоевград е носителката на наградата на Радио Благоевград в конкурса "Водата и земята"

За пореден път Радио Благоевград се включи като партньор в събитие, поощряващо талантите на децата и младежите. Този път на фокус бяха художествените интерпретации на темата "Водата и земята". Музеят на водата – Благоевград отправи арт предизвикателство към деца и младежи от цялата страна да развият своята фантазия и умения и да покажат посланията си за..

публикувано на 12.05.20 в 15:58
Мартин Станоев

Нашите надежди – представяме ви Мартин Станоев от "Тийн зона"

Мартин Станоев е ученик в 8-ми клас в ПМГ “Акад. Сергей Корольов“ – Благоевград. Преди две години печели награда от конкурса  "Национален парк Рила – познат и непознат“ в категория "Разказ" и получава покана от директорката на Радио Благоевград Елисавета Каменичка  да се включа в младежкото радиопредаване „Тийн Зона“. Мартин обича да пише, обича..

публикувано на 04.05.20 в 11:10