Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

БЧК предостави 8 тона продукти на нуждаещи се в община Сандански

Осем тона хранителни продукти – дарение от Български червен кръст, получи община Сандански. 

Помощта ще бъде раздадена на 174 социално слаби и нуждаещи се от общината, като по-голяма част от тях са хора над 65 години, самотно живеещи, хора с увреждания и крайно ниски доходи.

Хранителните пакети, които съдържат дълготрайни храни от първа необходимост, ще бъдат разпределени до потребителите на социалните услуги от резидентен тип и по списъци на БЧК.

От началото на следващата седмица, по предварително изготвен график, ще започне раздаването на пакетите на адрес. За хората, включени в списъците по населените места в общината, ще отговарят съответните кметове и кметските наместници, които лично ще им предоставят дарението.

Вижте още
д-р инж.Василиса Павлова

Отговор на д-р инж. Василиса Павлова след поисканата оставка от Иван Кацарски и Бранимир Митов

Във връзка с изказванията на Иван Кацарски и Бранимир Митов, които на редовната сесия на Общински съвет – Благоевград на 29 май поискаха оставката на земестник-кмета по култура д-р инж.Василиса Павлова, тя изпрати до медиите своята позиция, която публикуваме дословно: На първо място, искам да изясня, че съм назначена  на длъжността заместник-кмет..

публикувано на 01.06.20 в 10:55

Кампания "По-чисто, по-светло, повече заедно" стартира в Перник

Кампания под наслов "По-чисто, по-светло, повече заедно" стартира в Перник. В основата на инициативата са активни граждани и фирми, а Община Перник ще оказва съдействие и подкрепа. Инициаторите, сред които е и актрисата Яна Маринова, обявяват конкурс за почистване и облагородяване на междублоковите пространства. Съревнованието ще продължи до 30..

публикувано на 01.06.20 в 09:21

По тема номер 18 пишат 48 582 зрелостници на матурата по БЕЛ

По тема номер 18 ще пишат интерпретативно съчинение или есе днес 48 582 зрелостници, които са подали заявления за явяването на първия задължителен държавен зрелостен изпит по български език и литература. 2 500 са зрелостниците в област Благоевград, които се явяват на матурата днес. Изпитният вариант беше генериран тази сутрин в Министерството на..

публикувано на 01.06.20 в 09:15

Само 6 нови случая на Covid-19 за денонощие

През последното денонощие няма новозаразени с коронавирусна инфекция деца до 18 г.  Няма и новорегистрирани случаи сред медицинския персонал.  Няма и човек в България, починал от Covid-19.  Това съобщи главният държавен здарвен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев на редовния брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.  Установени са..

публикувано на 01.06.20 в 08:40

Специална прожекция за децата в Перник ще предложи автокиното

Песни, танци, игри с клоуни, подаръции още много изненади очакват най-малките жители на Перник през днешния ден. Празникът, посветен на Международния ден на детето ще започне в 11 часа пред Двореца на културата. Заради противоепидемичните мерки, тази година той ще бъде по-семпъл, но забавления няма да липсват, обещават организаторите от Община Перник,..

публикувано на 01.06.20 в 08:35

Разрешени са посещенията в закрити площи на ресторанти и кафенета

От днес се разрешават посещенията в закрити площи на - ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, с изключение на дискотеки, нощни барове и пиано барове. В страната се допускат, без 14-дневна карантина, българските граждани и гражданите на..

публикувано на 01.06.20 в 08:33

Отварят врати детските градини в община Симитли

От днес отварят врати детска градина „Радост” в град Симитли с всички нейни филиали, детска градина „Здравец” в село Долно Осеново и детските градини в селата Черниче, Брежани и Крупник, съобщи зам.-кметът на Симитли Евгения Георгиева. „Около половината от посещаващи детските заведения ще бъдат отново посрещнати днес. Хубаво е, че през този..

публикувано на 01.06.20 в 07:55