Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Връчиха наградите "Учител на годината 2020" в Благоевград

29
Снимка: Радио Благоевград

Празненствата по повод 24 май – ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, и празник на Благоевград, започнаха още в петък.

Едно от вълнуващите събития от деня бе „Учител на годината 2020“ и връчването на грамотите на отличените учители.

Тази година церемонията беше скромна и премина при завишени мерки за сигурност заради ситуацията, създадена от епидемията на COVID-19. Наградите връчиха инж. Румен Томов и заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности д-р инж. Василиса Павлова.

„Приемам тази награда като успех на целия колектив. Аз съм само този, който получава наградата, а работата е на всички, и най-вече на младите колеги, които отдават душата си. Без душа и без сърце педагог не се става.“  Това сподели г-жа Гергана Паскова-Домозетска, която е сред наградените преподаватели и е част от екипа на Детска градина № 4 Роса“.


„Един добър учител трябва да притежава качествата, които притежава един добър човек. Не може да се пропусне и любовта към децата.“ , каза за Радио Благоевград Василка Борисова, която също получи почетна грамота. Г-жа Борисова е учител в III ОУ „Димитър Талев“ в Благоевград повече от 35 години.

Церемонията „Учител на годината 2020“ завърши с коктейл на инж. Румен Томов за всички деятели с принос в развитието на образованието, науката и културата в Благоевград.
Вижте още

144 години от гибелта на Христо Ботев бяха отбелязани в Дупница

144 години от гибелта на Христо Ботев бяха отбелязани в Дупница.  Честването се проведе пред Гимназия “Христо Ботев”, която днес отбелязва патронния си празник. В тематичния рецитал се включиха деца от местните читалища и училища. 9-годишният Георги Захаринов, облечен в четническа униформа, рецитира “На прощаване”, а Стилияна Михайлова прочете..

публикувано на 02.06.20 в 14:17

Почетен караул пред бюст-паметника на Христо Ботев в Перник

С едноминутно мълчание и вой на сирени Перник почете подвига на Христо Ботев и на падналите в борбите за свободата и независимостта на България. Венци и цветя пред паметника на поета-революционер поднесоха кметът Станислав Владимиров, народни представители, областният управител, Емил Костадинов председателят на Общинския съвет Димитър Колев, кметове на..

публикувано на 02.06.20 в 13:18

CovidCheck помага за администрирането на данните при изследване за Covid-19

Българско софтуерно приложение CovidCheck помага при администрирането на данните при вземането на проби за изследване за Covid-19. Това каза пред БНР един от създателите на приложението Владислав Христозов, който уточни, че то е предназначено за лабораториите. Не се инсталира нищо на телефона на изследваното лице, а му се дава парола за достъп до..

публикувано на 02.06.20 в 12:46

Благоевград сведе глава пред паметта на Христо Ботев

На 2 юни отбелязваме Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата на Отечеството. Тази година се навършват 144 години от гибелта на поета-революционер във Врачанския Балкан.  Тържественият ритуал по полагане на венци и цветя в Благоевград започна с безсмъртните думи на Ботев: „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира“. Почитта си..

публикувано на 02.06.20 в 11:52

Последният месец за 5% отстъпка при плащане на местните данъци и такси в Сандански

Месец юни е последен, в който заплатилите данък върху недвижими имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства могат да ползват 5% отстъпка. Срокът, в който гражданите на Община Сандански могат да се възползват от отстъпката е до края на месец юни, а не както бе преди извънредното положение – до 30 април. Желаещите да..

публикувано на 02.06.20 в 10:31

Нов треньорски щаб в академията на „Пирин“

    Футболен клуб  „Пирин“/ Благоевград/ има нов треньорски щаб, който ще ръководи Академията на клуба в новата елитна част на школата – наборите от U13, родени 2008, до U19 – родени през 2002 и 2003 г. Новият директор на Елитната Академия – Радостин Александров представи новия треньорски състав, сред който има и няколко нови имена. По..

публикувано на 02.06.20 в 09:45

19 нови случая на коронавирус у нас

За вчерашния ден в България има 19 нови доказани случая на коронавирус, от тях в болница са 9 души, 10 са на домашно лечение, съобщи днес на редовния брифинг проф. Тодор Кантарджиев, от Националния оперативен щаб. Извършените PCR изследвания са 1220. За момента у нас има направени над 60 000 PCR теста – те постоянно се увеличават, защото влизаме в етап..

публикувано на 02.06.20 в 08:23