Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Майките от "Системата ни убива" излизат на протест


Днес от 11 часа пред Министерски съвет ще се проведе протест на майки на деца с увреждания от гражданската инициатива "Системата ни убива". Планиран е и автопоход от 12 до 13 часа. „ Протестираме да ни чуят, да ни видят, уморихме се, но няма да се откажем. Шест месеца пред Народното събрание, три месеца пред Министерския съвет, петнайсет денонощия на минусови температури. Трябва за всяко елементарно нещо за децата ни да се борим. След 14 март, когато бе обявено извънредното положение пред Министерския съвет останаха само палатките, сега отново продължаваме с борбата за оцеляването, на нас и на децата ни. Искаме оставката на министър Диница Сачева“, каза за Радио Благоевград Вера Иванова, една от протестиращите майки.


Вижте още

Поставени под карантина оспорват пред АС-Благоевград наложените им предписания

В Административния съд в Благоевград са образувани пет дела против актове, издадени по Закона за здравето и Наредба №21 за реда за регистрация, съобщаване и отчет на заразните болести. Поставените под карантина обжалват законността на актовете, с които са им наложени предписанията. Административно дело е образувано по жалба на физическо лице с..

публикувано на 01.06.20 в 16:40

Проверки по опазване на горите в „ДГС Самоков”

Във връзка с публикувана информация в социалните мрежи за нарушения в горски територии в Рила, в района на „ДГС Самоков”, в периода 19-28 май служители на ЮЗДП и Регионалната дирекция по горите - София извършиха обстойна проверка на изнесените твърдения. Инспектирани са 16 подотдела, предоставени на фирми за добив на дървесина след проведени..

публикувано на 01.06.20 в 16:34

Почистиха част от коритото на река Места

Акция по почистване на битови отпадъци на река река Места, край разложкото село Елешница, се проведе на 30 май. Благодарение на усилията на местните жители, от тоновете пластмаса в района вече няма и следа. Преди броени дни, Община Разлог се зае с изчистването на коритото на реката. Този път, Община Разлог изпрати техника на база предписанията от..

публикувано на 01.06.20 в 16:14

10 торти за децата на Радомир

Община Радомир изненада приятно децата от трите детски градини в града, подарявайки им 10 торти. Инициативата е съвместна с Общинския детски комплекс по случай Международния ден на детето – 1 юни, съобщиха от общинския пресцентър.  Проявата цели са създаде празнична атмосфера за най-малките граждани в условията на извънредна епидемиологична обстановка.

публикувано на 01.06.20 в 14:55

741 дванайсетокласници се явиха на днешната матура по БЕЛ в област Перник

741 дванайсетокласници се явиха на днешната матура по БЕЛ в област Перник. Нямаше недопуснати ученици по здравословни причини, няма и анулирани работи, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Ваня Коконова. 10 от подалите общо заявления 764 ученици не са допуснати до матура, поради това че не са приключили успешно 12 клас, а от..

публикувано на 01.06.20 в 14:45

От днес полиция следи за нарушения по време на черешовата кампания в Кюстендилско

Няма констатирани нарушения в първия ден от официално започналата черешова кампания в Кюстендилско, съобщиха от полицията. От днес в охраната на черешовите масиви в региона участват служители на полицията.  Все още няма изградени пунктове за череши, очакваме това да се случи в следващите няколко дни. Няма и активно започнал черешобер, казаха още от..

публикувано на 01.06.20 в 14:20

Порталът за достъп до електронните съдебни дела набира популярност в Кюстендилски съдебен окръг

Над 125 са подадените заявления за регистрация на профил или за достъп до електронно дело в съдилищата от Кюстендилски съдебен окръг, съобщиха от съда. Окръжният съд в Кюстендил и районните съдилища в Кюстендил и Дупница са сред свързаните с портала съдилища в страната.  " Резултатите показват, че електронното правосъдие работи и набира популярност...

публикувано на 01.06.20 в 12:30