Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпада карантината за международните превози

Снимка: БГНЕС

От днес отпада карантината за международните превози и автобусните превозвачи. Така всеки от тях, който преминава през страната, няма да се налага да е във временна изолация.

До сега заради епидемията международните шофьори, които се завръщаха у нас, трябваше да остават 14 дни под карантина, преди да поемат на следващ курс.

Отмяната на тази мярка беше разписана от транспортния министър Росен Желязков след разговор с представители на бранша преди седмица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Световният ден на социалната работа в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Споделено бъдеще за трансформираща промяна. Тази тема бе основната линия на проведената в ЮЗУ „Неофит Рилски“, среща между представители на различни социални, образователни и икономически звена от региона и страната. Организатор на дискусията е катедра „Медико-социални науки“ в университета. А поводът – Световния ден на социалната работа...

публикувано на 19.03.24 в 15:30

Почина бивш кмет на Радомир

На 66-годишна възраст е починал един от бившите кметове на Радомир Красимир Борисов. По повод кончината му община Радомир отменя всички планирани на 20 март събития, съобщи настоящият кмет Кирил Стоев.  Красимир Борисов е с висше икономическо образование. Бил е два мандата начело на община Радомир и един мандат председател на ОбС. Работил е и в..

публикувано на 19.03.24 в 14:14

Отбелязват Световния ден на водата

По повод Световния ден на водата 22 март, Дирекция „Национален парк Рила“ и партньори организират поредица от инициативи. Събитията стартираха с планирани двудневни еко-занимания в Исторически музей – гр. Разлог. С прожекции и беседи на тема „Водното богатство на Национален парк Рила“, експерти от парковата дирекция представят уникалните..

публикувано на 19.03.24 в 13:48

Избраха митрополит Григорий за временен наместник на Светия Синод

Врачанският митрополит Григорий единодушно беше избран за временен наместник на Светия Синод. Това съобщи говорителят на Синода митрополит Киприан. Според Устава на Българската православна църква наместник-председателят организира избора на нов патриарх в рамките на следващите до четири месеца. Изборът ще бъде проведен от Патриаршески избирателен..

публикувано на 19.03.24 в 11:25

Перничанин се закани да убие жена си

За до 72 часа с прокурорско постановление е задържан перничанин, заканил се с убийство на съпругата си. Сигнал за отправената й заплаха подала потърпевшата жена. В хода на разследването е установено, че това не е първият случай на подобна закана. 47-годишният мъж е привлечен като обвиняем. Ще бъде поискано постоянното му задържане, съобщиха от..

публикувано на 19.03.24 в 10:23

Благоевград е домакин на Държавно първенство по спортна гимнастика

На 22 и 23 март зала "Скаптопара" в Благоевград събира най-добрите състезатели на България по спортна гимнастика. Поводът е Държавно лично-отборно първенство по спортна гимнастика за купи "Република България". То ще бъде открито в 13:30 ч. на 22 март от кмета на общината Методи Байкушев в присъствието на председателя и генералния секретар на..

публикувано на 19.03.24 в 10:17

Решават за пълно интегриране на България и Румъния в Шенген

  Белгийското председателство на ЕС и всички страни-членки да приемат до средата на годината решение за пълно интегриране на България и Румъния в Шенген. Това се казва в проекторезолюция, която се очаква да бъде гласувана днес в комисията по петиции на Европейския парламент. Документът е посветен на проблемите при обработката на тежкотоварни превозни..

публикувано на 19.03.24 в 10:05