Концерт на пианиста Иван Дончев на 9 август в Бургас

След месеци сценична тишина, завръщане на сцената на родния град за Иван Дончев с най-любимите сред любимите Бетовен и Лист. Премиера на транскрипцията на Шеста "Пасторална" симфония за Бургас, а може би и за България . "Бургаски Музикални..

публикувано на 04.08.20 в 17:05

"Макс и Мориц" в Летния театър

"Макс и Мориц" – операта за деца от Александър Йосифов, ще се играе  на 4-ти август, вторник, от 20.00 часа, в Летния театър. Режисурата  е на Александър Текелиев, диригент-постановчик е Цанислав Петков. Сценографията е на Иван Токаджиев, костюмите — на..

публикувано на 03.08.20 в 12:26

Б.Т.Р. и „Тангра“ са сред гостите за празника на Несебър

За поредно лято жителите и гостите на Несебър ще съпреживеят широката палитра от зареждащи емоции, съпътстващи двудневната богата програма по случай празника на града, която по традиция ще кулминира в нощта на 15 август с впечатляващо 3D светлинно шоу на..

публикувано на 03.08.20 в 11:56

Остров Света Анастасия с вълнуваща празнична програма

Изненади и забавления на остров Света Анастасия от 13 до 16 август.   В първия ден ще е откриването на фотоизложбата "Дом на светлината - морските фарове от България и света", тя е създадена от Бела Бенова - пътешественик, писател и фотограф. В 11:30..

публикувано на 03.08.20 в 11:24

Вселена от гласове

"Вселена от гласове" е озаглавен концерт-спектакълът на Фортисимо , който ще разкрие красотата на  акапелното многогласно пеене под диригентството на Милена Добрева. "В родния Бургас! Това е такова вълнение,  че   не мога да опиша какво изпитваме в..

публикувано на 02.08.20 в 09:43

Дни на куклите

Фестивалът „Дни на куклите“ започва тази вечер в Бургас. 15 постановки и 10 театрални трупи ще посрещат децата и родителите на „Охлюва“ в продължение на седмица. Откриването е от 19 часа. "Вълкът и седемте козлета", представени от детската театрална..

публикувано на 02.08.20 в 08:29

През август ще се приемат творби за участие в биеналето „Приятели на морето“

От 17 до 21 август всички художници от България, с живописни, графични и скулптурни творби, посветени на морето, могат да подават своите творби за участие в тазгодишното издание на Националната изложба "Приятели на морето". Националната изложба  за..

публикувано на 31.07.20 в 13:17

Парти под открито небе в парк „Росенец“ за "Sun Tribe Free Open Air"

Фестивалът  " Sun Tribe Free Open Air "  за електронна и алтернативна музика ще се проведе за 11-та година на една от поляните в парк "Росенец". Събитието започва тази вече и ще продължи и утре. Входът е свободен, а който иска може да си донесе..

обновено на 31.07.20 в 11:47

Представят изложбата „Път през поколенията” в Поморие

Oбща изложба на три поколения художници от фамилията Халачеви ще бъде открита в Поморие. Тя ще бъде представена в Градската художествена галерия „Дечко Стоев”. Експозицията включва графика от проф. Симеон Халачев, аерография на Димитър Халачев и..

публикувано на 31.07.20 в 09:20

Представят пред Флората "театромат", с индивидуални постановки за деца

"Домът ни" - така се нарича най-новата постановка на театър "Трио", чиято премиера ще се състои на 1 август от 19.30 часа пред експоцентър "Флора". Събитието е част от програмата на Сладоледения уикенд в Бургас. Особеното на този спектакъл е това, че той..

публикувано на 30.07.20 в 14:11