България няма да се противопостави на санкции на ЕС спрямо Русия

България няма да наложи вето върху евентуални икономически санкции, наложени от Европейския съюз (ЕС) на Русия, заяви премиерът Пламен Орешарски. Изявлението дойде след среща на премиера и министри от правителството с Българскоо-руската търговско-промишлена..

публикувано на 25.03.14 в 16:31

Признателен Бургас поднесе цветя на паметника на Княза на поезията

Венци и цветя пред паметника на Христо Фотев в морската градина на Бургас поднесоха признателни бургазлии.Така те отбелязаха 80 години от неговото рождение.Всяко място в града ни носи духа на големия поет,каза организатора на честванията Милка Иванова. От..

публикувано на 25.03.14 в 16:12

Преброяване 2011 било опорочено

    Националният статистически институт разпространи унищожителен доклад относно начина на провеждане и ефективността на 17-ото преброяване на населението и жилищния фонд в България, направено през февруари 2011 г. За провеждането му от бюджета бяха..

публикувано на 25.03.14 в 15:35

Приморско търси помощ от областния управител срещу фермата за ципура

Представители на местната власт и жители на община Приморско се срещнаха с областният управител Павел Маринов, за да обсъдят намеренията за изграждане на рибни ферми в акваторията на залива между Приморско и Китен. На срещата бе поканен и депутатът Христо..

публикувано на 25.03.14 в 15:27

Валери Симеонов оглави евролистата на НФСБ

Валери Симеонов ще е водач на листата на НФСБ за предстоящите европейски избори. Веднага след него са имената на досегашния депутат в европейския парламент Слави Бинев, телевизионните водещи Велизар Енчев и Силвия Трендафилова, Александър Минев, който е..

публикувано на 25.03.14 в 14:27

Първите украински туристи вече пристигнаха в Несебър

  Първата група от 50 украински деца пристигна с автобус от Киев през ГКПП-Дуранкулак. По договор със специализирана фирма за детски туризъм  децата бяха настанени в известен несебърски хотел, където ще останат през целия си престой. По време на престоя..

публикувано на 25.03.14 в 12:54

Предлагат на възрастни бургазлии обучение по комютри и бизнес

Утре в община Бургас ще бъдат представени предстоящите тренировъчни програми, насочени към повишаване конкурентоспособността на хората над 50 години. Програмите ще се провеждат в две направления - изграждане на основни умения по бизнес предприемачество – за..

публикувано на 25.03.14 в 12:44

Котлон подпали заведение в Меден рудник

Към 22.30 ч. снощи в Четвърто Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение за възникнал пожар в заведение «Пиер», разположено на ул. «Тополица» № 27 в бургаския комплекс «Меден Рудник». Огънят е потушен от три противопожарни автомобила и 13..

публикувано на 25.03.14 в 12:12

Йорданова: Не е за радост замразяването цената на тока

В добрата новина, че преди евроизборите няма да има увеличение на цената на тока не виждам нищо успокоително, категорична бе в Бургас депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова.Тя коментира и казуса с вдигането на пенсиите. Репортаж  на Ваня Стоянова чуйте в..

публикувано на 25.03.14 в 12:00

Бургас отбелязва 80 годишнината на Христо Фотев

Днес бургазлии отбелязват 80 години от рождението на Христо Фотев.  В 11.00 ч.в Морската градина  под наслов "Метафори и картини по асфалта" ще рисуват и рецитират стихове деца от художествени кръжоци при НЧ "Христо Ботев" Бургас, НЧ "Пробуда" Бургас, НЧ..

публикувано на 24.03.14 в 16:38