Община Болярово очаква да започне работа по два ВиК проекта с пари от ПВУ

Всеки момент община Болярово очаква да подпише два договора за проекти финансирани по Плана за възстановяване и развитие. Предстои ремонт на училището и откриване на фитнес залата. Всички проблемни участъци по третокласната пътна мрежа са..

публикувано на 28.03.24 в 16:31

И Община Царево се включи във фонда за развитие на летище Бургас

Царево е поредната община от областта, която се включва във фонда за развитие на летище Бургас. Решението бе гласувано днес на извънредна сесия на местния парламент. Целта на фонда е осигуряването на полети от и до аеропорта и извън летния сезон и..

публикувано на 28.03.24 в 15:40

Ще плати ли "Лукойл" преработката на нефтените утайници за своя сметка?

Казусът с отстраняването на нефтените утайници край Бургас отново излиза на дневен ред. Предстои да се проведе на 1 и 2 април обществено обсъждане на Доклада за оценка на въздействието върху околната среда в общините Камено и Бургас. Това е второ..

публикувано на 28.03.24 в 15:24
Стефан Радев - кмет на община Сливен

Общинският съвет в Сливен гласува 157 000 лева за футболните клубове в града

Общинския съвет в Сливен гласува да бъдат дарени на футболните клубове в общината 157 хиляди лева от общинския бюджет. От тях 150 хиляди ще бъдат дадени на отбора на Йордан Лечков, който играе във Югоизточна „В“ група и е последен в класирането с 13..

публикувано на 28.03.24 в 15:22

Добро дело: Първокласници от Бургас намериха 250 лева, вече са при собственика си

Двама първокласници от Бургас намериха чантичка с 250 лева в двора на училището си "Петко Росен" и я предадоха на ръководството на учебното заведение. Учителите издирили собственика, който се оказал ученик от 7 клас и му я върнали. Новината съобщи във..

обновено на 28.03.24 в 15:01

За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса

За явяване на втори държавен зрелостен изпит ще се заплаща такса, това предвижда проект за промени в Наредбата за оценяването, предложен от Министерството на образованието (МОН). Възможността за явяване на втора матура, с която зрелостниците могат да..

публикувано на 28.03.24 в 15:00
Снимката е илюстративна

Ученичка от Бургас намери и предаде в полицията голяма сума пари

Ученичка от Музикалното училище в Бургас намери голяма сума пари, която предаде на полицията, съобщават от ОДМВР. Тя се натъкнала на парите на 19 март в района пред учебното заведение и веднага ги предала на полицейски служители. 10 дни..

публикувано на 28.03.24 в 14:30

Полиция и гранични апелират кметове да подават сигнали

На един полицай се падат по около 4 селища, каза кметът на Болярово Христо Христов.  Крайно недостатъчен е полицейския състав, посочи временно изпълняващият длъжността началник на полицията в Елхово Ангел Танчев. Той апелира хората да бъдат бдителни и да..

публикувано на 28.03.24 в 13:41

Петър Пецин показва запомнящи се плакати от изложби на Градската галерия

100 пана с плакати на изложби и рекламни лога представя художникът Петър Пецин в Градската художествена галерия "Петко Задгорски" днес на Бургас. Откриването е от 18 часа. Експозицията е своеобразна ретроспекция за дейността на галерията,..

публикувано на 28.03.24 в 13:18

Започнаха срещите за служебен премиер: Росен Желязков, Димитър Радев, Димитър Главчев

Президентът Румен Радев започна консултации с кандидатите за служебен премиер. Държавният глава може да избира от ограничен списък. 9 са възможностите, след като вчера заместник-омбудсманът Елена Чернева Маркова подаде оставка. Председателят на..

публикувано на 28.03.24 в 13:15