Засякоха над 80 нарушения на скоростта за няколко часа в Сливенско

В Сливенска област е в ход 24-часова специализирана полицейска операция за контрол на скоростта. От полунощ до 10:00 часа в Сливенско са заснети 81 нарушения.  Акцията е част от операция по пътна безопасност на ROADPOL и се провежда във всички страни..

публикувано на 19.04.24 в 12:40

Премиера на "Две пръчки и три съчки" в Кукления театър в Бургас

Премиерата на "Две пръчки и три съчки" ще е тази събота, 20 април в залата на Кукления театър. Моноспектакълът е по пиесата "Contes d'Ecorces et de Brindilles" на Христина Василева. Режисурата, сценографията и музика е на asbl "Puppetspirit" Белгия...

публикувано на 19.04.24 в 12:26
Даниел Митов

Даниел Митов оттегли номинацията си за външен министър

Даниел Митов оттегли съгласието си за номинация за министър на външните работи в служебното правителство. "Не бива да се превръщам в ябълката на раздора в момента, затова със сигурност оттеглям своето одобрение да бъда външен министър", обясни..

публикувано на 19.04.24 в 12:17

Вокални творби от световната класика представят в операта тази събота

Вокални творби от световната оперна класика ще представи тази събота концертът „Солистите на държавна опера Бургас". Това е поредното събитие от камерната поредица на бургаската културна институция. То ще се проведе във фоайето на операта, където е..

публикувано на 19.04.24 в 12:08

Немската езикова гимназия „Гьоте“ организира благотворителен концерт

Немската езикова гимназия "Гьоте" кани бургазлии на традиционния си благотворителен концерт под надслов "Обич за всички". Той ще се проведе днес и се организира за 12 - та година, като учениците се ангажират с каузата да помогнат на хората с..

публикувано на 19.04.24 в 09:51

В Айтос провеждат великденска благотворителна кампания "Подари вечеря на пенсионер в нужда"

Доброволците от инициативата „Бъди човек" - Айтос провеждат за поредна  година благотворителна кампания под надслов "Подари вечеря на пенсионер в нужда".  Събират се хранителни продукти и средства за закупуването им, като хранителни пакети ще..

публикувано на 19.04.24 в 09:40

Община Царево разкрива 4 работни места за хора с увреждания

Община Царево разкрива четири работни места за хора с увреждания и други приоритетни групи безработни, съобщиха оттам. Това стана възможно на база изпълняван проект „Започвам работа“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“..

публикувано на 19.04.24 в 09:17

Неиздаван роман на Антон Дончев представят в Бургас

Неиздаван роман на Антон Дончев ще бъде представен днес в Дома на писателя в Бургас.  Той е озаглавен „Вълчан Войвода и златото на Лизимах“. За него ще говори актрисата и съпруга на писателя Райна Василева. Водещ ще е Елка Василева. Началото е в 18 ч...

публикувано на 19.04.24 в 09:10

Полицията задържа пиян поморийски шофьор и иззе колата му

Полицията в Поморие задържа снощи пиян шофьор, който отказал да даде кръв за химичен анализ, съобщи Областната дирекция на МВР в Бургас. Дрегерът е показал концентрация на алкохол в кръвта 1.96 промила.  57-годишният помориец е задържан за 24 часа, а..

публикувано на 19.04.24 в 08:28

Ръст на туристи от скандинавските страни, Великобритания и Германия очакват в Созопол

Ръст на туристите от скандинавските страни, Великобритания и  Германия се очаква тази година в община Созопол.  "Проблемът с кадрите стои и пред нас. Наистина е трудно да се намерят качествени кадри със заплащане, което да предполага..

публикувано на 19.04.24 в 08:05