БЧК-Несебър с дарение за дома в Русокастро

Доброволците на общинската организация на БЧК- Несебър направиха дарение на Дома за психично болни мъже в Русокастро. В акцията се включи и местния хотелиерски бизнес в Несебър като освен спално бельо,  нуждаещите се получиха и 6 телевизора, както и..

публикувано на 28.05.20 в 13:04

Разкриват два нови центъра за подкрепа в Сливен

Общинският съвет в Сливен прие да бъдат разкрити Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на деца и/или младежи с тежки множествени увреждания и техните семейства.  На редовната си сесия днес бе прието и изменението на..

публикувано на 28.05.20 в 12:58

Заради авария няма ток в село Стоилово

В странджанското село Стоилово няма ток. Причината е аварията в подстанция Босна. От електроразпределителното дружество работят по отстраняването й, но не се знае кога електрозахранването ще бъде възстановено. 

публикувано на 28.05.20 в 11:47
В столичните детски градини вече тече трескава подготовка за завръщането на децата. Това ще стане от 22 май при ясни противоепидемични мерки, обяви здравният министър Кирил Ананиев.

Питат родителите в Болярово дали да отвори детската градина

В Болярово извършват проучване сред родителите за желанието им детската градина в града да бъде отворена. Общинското ръководство има намерение тя да отвори врати през юни, но всичко зависи от решението на родителите, информира кметът Христо Христов...

публикувано на 28.05.20 в 11:42

Различната Кристия Тодорова - от сивите градски пейзажи до пъстрите шаржове

Кристия Тодорова е художник на свободна практика, обича да твори с маслени бои, завършила е живопис във Великотърновския университет. Тя получи наградата „Млад художник на годината“, която се връчва на 24 май от Дружеството на бургаските..

публикувано на 28.05.20 в 09:55

"Дрон пилот" за бургаските деца на първи юни

  РобоКидс  ще изненада децата на Бургас за първи юни. Те ще имат възможност да участват в  отворен демо час за новия  курс “Дрон пилот” . По време на безплатното занимание  подрастващите ще програмират семпли летателни мисии на дрон и ще видят..

публикувано на 28.05.20 в 09:32

29 -годишен мъж е в ареста след серия кражби от търговски обекти

Криминално проявен и осъждан бургазлия е задържан след серия от кражби. Те са станали през април и май тази година в магазин за плодове и зеленчуци, аптеки и заведения за бързо хранене. Всички търговски обекти са на територията на к-с "Славейков". Мъжът е..

публикувано на 28.05.20 в 09:07

Модерни бактерицидни лампи получи областната болница в Ямбол

Бактерицидни лампи последно поколение получи областната болница в Ямбол. Апаратурата унищожава за кратко време големи пространства и няма да се налага затваряне на отделения.  Само за последната седмица две отделения на Ямболската болница трябваше да..

публикувано на 28.05.20 в 08:35

Медицинска сестра е заразена с Covid-19 в Ямбол

 17 са новите случаи  на Covid-19 в страната.Седем души  са  в болница, съобщи  проф. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. Направени са ощо   1273 проби.Регистрираните случаи с вируса са   2477. В болница са настанени..

публикувано на 28.05.20 в 08:31

Намаления на общински наеми ще обсъдят съветниците в Сливен

Намаляване на наемите на обекти  за обществено хранене, питейни заведения и кафе-сладкарници, които са общинска собственост предстои да гласуват днес общинските съветници в Сливен. Редовната сесия на Общинския съвет отново ще бъде изнесена в залата по..

публикувано на 28.05.20 в 08:23