Без вода остават улици в центъра на Бургас

Улици в централната част на Бургас остават без вода, заради строително монтажни работи, съобщават от ВиК.  Водата ще бъде спряна от 09:00ч до 17:00ч на ул."Славянска" между ул. "Богориди" и ул. "Доктор Нидер" , ул. "Морска" между ул. "Богориди" и..

публикувано на 27.03.24 в 08:40
Кирил Петков и Румен Радев

15 часа на "Дондуков" 2: Румен Радев връчва втория мандат на ПП-ДБ

Парламентарната рулетка се завърта за втори път. В 15 часа днес държавният глава ще връчи папката с втория мандат на кандидат за министър-председател, номиниран от "Продължаваме промяната" – "Демократична България". Шансът им да съставят правителство..

публикувано на 27.03.24 в 08:23

Царево отбеляза Деня на Тракия

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Георги Кондолов, Община Царево отбелязване Деня на Тракия и 111 години от Одринската Епопея. В церемонията се включиха кметът Марин Киров, ръководството на общината, представители на общинска..

публикувано на 26.03.24 в 20:30

ИАРА конфискува риболовно оборудване от Мандра и Вая

След няколко часово наблюдение на язовир Мандра и езеро Вая служители към сектор "Рибарство и контрол" - Бургас, Добрич и Варна установиха нарушения, а Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) конфискува  рибарско оборудване, мрежи и..

публикувано на 26.03.24 в 16:09

Кулинарен двубой в Гимназията по туризъм събра ученици и хоби готвачи

Кулинарен двубой се състоя днес в бургаската Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров". За втори път ученици от гимназията се състезават заедно с хоби готвачи от Бургас. Оценяваха ги преподаватели от Колежа по туризъм и професионалисти..

публикувано на 26.03.24 в 15:53

Арестуваха мъж, държал 32 кг. наркотици в гараж в Бургас

Мъж с инициали Г. Г. бе задържан за разпространението на над 32 килограма амфетамин и метамфетамин по искане на Окръжната прокуратура в Бургас, съобщи Апелативната прокуратура. Той е обвинен, че противозаконно е държал с цел разпространение..

публикувано на 26.03.24 в 15:49

Потомци на тракийски бежанци отбелязаха в Ямбол Деня на Тракия и Одринската епопея

Денят на Тракия и навършването на 111–ата година от Одринската епопея отбелязаха в Ямбол потомци на бежанци от Източна и Западна Тракия с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на тракийските бежанци. Събралите се отдадоха почит към..

публикувано на 26.03.24 в 15:44

Тодор Байчев: Моят призив е за обединение, а не за разединение

Движение "Бузлуджа" беше учредено през почивните дни. Лявата формация призова за смяна на ръководството на БСП и за обединение в лявото пространство. Сред участниците е имало и хора от бургаски регион, обясни областният председател на партията..

обновено на 26.03.24 в 15:08
Така трябва да изглежда дома след построяването му.

Домът за стари хора се мести в нова сграда в Минерални бани

Бургаският Дом за стари хора „Цвета и Анка Върбанови“ ще има нова сграда в Минерални бани, където ще се премести, реши Бургаският общински съвет днес след дълги спорове за стойността на изграждането ѝ. Общата сума за изпълнението на проекта по..

публикувано на 26.03.24 в 14:45
Д-р Юлия Бянкова.

Отец Иван е приет в реанимация след гладната си стачка

Сливенският  свещеник отец Иван е приет в реанимацията на болница „Д-р Иван Селимински“ след осемдневната си гладна стачка срещу решението на Светия синод да касира епархийските избори за митрополит на Сливенска епархия. От болницата съобщиха, че..

публикувано на 26.03.24 в 14:13