19 са случаите на Ковид-19 в Сливен през изминалата седмица

За периода от 6 до 12 юли, включително, в община Сливен новите случаи на Ковид-19 са 19. 17 са регистрирани в града, а два – в населени места. Излекувани са 4 души – всички от града. Няма починали хора, съобщават от общината.    Активните случаи към..

публикувано на 13.07.20 в 11:51

Незабавна проверка на концесионирането на пристанищен терминал „Росенец“

Върховна административна прокуратура е сезирала министъра на транспорта да започне незабавна проверка на концесионирането на пристанищен терминал „Росенец“ край Бургас.  В най-кратък срок трябва  да бъде предоставен концесионният договор за пристанищния..

публикувано на 13.07.20 в 10:21

Датчанин открадна камера на датска журналистка в Слънчев бряг

Камера е била открадната от 39 - годишна датска гражданка. Тя е видео оператор към датската национална телевизия, отседнала заедно с колежка в Слънчев бряг, съобщават от бургаската полиция. Кражбата е станала в района на крайбрежната алея пред..

публикувано на 13.07.20 в 08:45

Първото класиране на кандидатстващите след седми клас се очаква днес

Първото класиране след седми клас в гимназиите трябва да излезе днес.Учениците  могат да го проверят   на priem.mon.bg. Необходим е  входящ номер и код за достъп от служебната бележка.Подаването  на заявление за участие във втория етап е до 16 юли. То ще..

публикувано на 13.07.20 в 08:17

Пет нови случая на коронавирус в Бургас

5 са новите случаи  на коронавирус в Бургас, 5 са и в  Сливен за последното денонощие, няма регистрирани новозаразени в Ямбол . В страната броят е 77  при направени 1 198 PCR теста.8 души са оздравели , един е починал. Активните случаи са 3 655, а общите..

публикувано на 13.07.20 в 07:42

51-годишна бургазлийка гасне без поставена диагноза

Ивелина Костадинова е на 51 години от Бургас. Приятелите ѝ я определят като един от най-слънчевите и лъчезарни хора на света. До преди 5 месеца, когато без видима причина започва да чувства отпадналост и умора.  След серия от изследвания, ехография, ядрено..

публикувано на 12.07.20 в 21:44

Плажът в Росенец - достъпен, но по труден маршрут. Ще има път с велоалея и паркинг

Достъпът до плажа в парк „Росенец“ е свободен, но труден. За да се промени това, предстои изграждането на път, който да улесни възможността да се стигне до мястото. Общински съветници и депутати от ГЕРБ – Бургас посетиха плажната ивица в близост до..

публикувано на 12.07.20 в 20:24

Огнеборци загасиха пламнали треви по пътя край "Меден рудник"

Слушатели на БНР Бургас сигнализираха за запалени треви по пътя край "Меден рудник".  "Всичко е загасено вече, с екип и противопожарен автомобил", съобщи дежурният в противопожарната служба. За кратко време малък участък от пътя е бил задимен. 

публикувано на 12.07.20 в 17:46

Здравното министерство отваря отново нощните заведения

Министерството на здравеопазването (МЗ) отваря отново нощните заведения, които преди дни бяха затворени за посещение на закрито. Това съобщи на брифинг пред министерството зам.-министър Жени Начева днес. „Съгласихме се след среща с браншовата асоциация..

публикувано на 12.07.20 в 16:20

БСП внася вот на недоверие в сряда, а тази вечер ще има пореден протест и в Бургас

В изявление от централата на БСП лидерът Корнелия Нинова заяви: "Този модел на управление може да бъде сменен по два начина - под натиска на протестите или с вот на недоверие. В сряда внасяме вот на недоверие за корупция срещу правителството на ГЕРБ и..

публикувано на 12.07.20 в 14:37