Как бизнесът да получи до до 500 хил. лева за иновации: представят процедурата в Бургас

От 50 хил. до 500 хил. лева за разработване на иновации може да получат българските малки, микро и средни предприятия по процедура на Министерството на иновациите и растежа. Тя ще бъде представена на 17 април в Бургас, в „Морско казино“ от 10 часа,..

публикувано на 16.04.24 в 15:58

Изграждат студентски кампус в Бургас

Мащабен проект, който съчетава дейности в сферата на образованието, на бизнеса и на туризма, има желание да реализира община Бургас. Той ще е в партньорство с община Камено и Кърджали. Самият проект събира  различни модули, по които ще се..

публикувано на 16.04.24 в 15:49

Забавна игра ще съпътства тази година цветното изложение „Флора“ в Бургас

Забавна игра ще съпътства тази година цветното изложение „Флора“ в Бургас. Флаери, свързани със събитието, се намират от днес в няколко културни обекта в града, както и в автобусите на градския транспорт, съобщават от Общината.  След като ги откриете и..

публикувано на 16.04.24 в 15:47

Обществено обсъждане на проекта за интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион

Обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) „Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион“, с водещ партньор община Бургас, ще се проведе на: 17.04.2024 г. от 11.00 ч. в залата на Община..

публикувано на 16.04.24 в 15:35

Разширяват обхвата на проверките за нерегламентирано къмпингуване

Продължават проверките за незаконно поставени каравани, палатки и кемпери върху територията на морски плажове, гори, земеделски имоти, защитени територии и местности в област Бургас – всички имоти държавна собственост, съобщават от Областната..

публикувано на 16.04.24 в 15:00

Върнаха делото за смъртта на четирима души, загинали при катастрофа в Сливен

Окръжният съд в Сливен върна делото за катастрофата, при която миналата година в ранните сутрешни часове на Гергьовден бяха пометени и убити от джип четирима мъже, возещи се в каруца без светлинни обозначения. Причината за връщането в досъдебна фаза е, че..

публикувано на 16.04.24 в 14:49

Предлагат Зелената зона в Бургас да стане целогодишна

Зелената зона за платено паркиране в Бургас да стане целогодишна, със зимно и лятно работно време. Предложението е на общинската администрация и е внесено за разглеждане в местния парламент от кмета Димитър Николов. Новата стратегия предвижда..

публикувано на 16.04.24 в 14:17

Само зимата ли може да ни изненада? Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри

Летният сезон е пред провал, предупреждават хотелиери и работодатели по Южното Черноморие. Причината - задълбочаването на кризата с липсата на работници и персонал за туристическите обекти. Само по Южното Черноморие за предстоящия сезон се търсят 27..

публикувано на 16.04.24 в 13:12

Даниела Божинова, ПП "Зелено Движение": Не бяхме част от най-важните решения на коалицията

Самостоятелно явяване или формат, различен от коалицията "ПП-ДБ", ще търсят за изборите за Европейски парламент и Народно събрание от партия "Зелено движение". Оттам посочват като причина липсата на напредък в заложените приоритети и реформи. До..

обновено на 16.04.24 в 12:51

Черноморска колоездачна лига за „Купа Поморие” ще се проведе на в края на април

4 -ти кръг на Черноморска колоездачна лига за „Купа Поморие” ще се проведе на 28 април от 14.00 ч. в Каблешково, съобщават от Общината.  Старт-финалът ще е на улица „Климент Охридски” № 5, пред сградата на Народно читалище „Атанас Манчев 1920” –..

публикувано на 16.04.24 в 12:35