Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават общинските ученически игри в Бургас

През изминалия уикенд бяха определени победителите в ученическите игри по волейбол за юноши и девойки 8-10 клас. След изиграването на общо 20 двубоя се получи следното класиране:

Юноши: Първо място - АЕГ "Гео Милев; второ място - ПГЕЕ "Константин Фотинов"; трето място - Професионална търговска гимназия.

Девойки: Първо място - ПГРЕ "Г. С. Раковски"; второ място - ПГЧЕ "Васил Левски"; трето място - ППМГ "Акад. Н. Обрешков".

Идната събота и неделя ще бъдат определени още една част от представителите ни в областния етап на ученическите игри. Предстоят и общинските състезания по хандбал в спортна зала "Младост" за възрастова група 8-10 и 11-12 клас.

На 21 януари /неделя/, в спортна зала "Нефтохимик" ще се проведат финалните срещи по баскетбол за 5-7 клас двата пола, които изиграха своите мачове в груповата фаза в края на 2017 година.

Месеца приключва с надпреварата при най-малките волейболисти 5-7 клас момчета и момичета, които ще се борят за първото място отново в спортна зала "Нефтохимик" на 27 и 28 януари.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Дея Спорт" победи "Черно море" и на полуфинал среща ЦСКА

Първенецът от редовния сезон в Супер Волей "Дея Спорт" разгроми варненския "Черно море" в третия решителен четвъртфинален плейоф с 3:0 гейма. Момчетата на треньора Франческо Кадеду играха мотивирано, показаха класа и закономерно триумфираха пред около 500 зрители в зала "Младост". Явното превъзходство на "Дея Спорт" показва и числовото изражение в..

публикувано на 29.03.24 в 15:10

Цанко Цанков тренира на прочутия плаж Менли

Единственият български плувец с два успешни маратона в открити води от най-трудните в света - Ocean 7Цанко Цанков направи едночасова тренировка в океана тази сутрин. В района на прочутия плаж Менли, близо до Сидни, Цанков проведе първото си занимание преди заминаването в Нова Зеландия, където през следващата седмица му предстои нов плувен маратон от..

публикувано на 29.03.24 в 14:26
Стефан Радев - кмет на община Сливен

Общинският съвет в Сливен гласува 157 000 лева за футболните клубове в града

Общинският съвет в Сливен гласува да бъдат дарени на футболните клубове в общината 157 хиляди лева от общинския бюджет. От тях 150 хиляди ще бъдат дадени на отбора на Йордан Лечков, който играе във Югоизточна „В“ група и е последен в класирането с 13 точки. Останалите 7 хиляди лева ще получат отборите, които играят в областната група.  Кметът Стефан..

публикувано на 28.03.24 в 15:22

Решителен трети мач между "Дея Спорт" и варненския "Черно море" днес

Решителен трети мач между отборите на "Дея Спорт" и  варненския "Черно море" ще определи единия от полуфиналистите в Супер Волей, съобщават от Община Бургас.Морското дерби е днес от 19:00 часа. Домакин е зала "Младост".  Двата отбора си размениха по една победа в четвъртфиналния плейоф. Проблеми с контузени състезатели има "Дея Спорт" през този месец...

публикувано на 28.03.24 в 11:55

Созопол осигури финансова подкрепа за боксьора Петър Драганов

Созополският боксьор Петър Драганов да получава финансово подпомагане от общината, реши днес общинският съвет на заседанието си. То ще е в размер на една минимална заплата месечно, която ще му бъде изплащана в продължение на година. „В края на 2023 г.  изявеният созополски спортист Петър Драганов постигна осма поредна победа на професионалния..

публикувано на 27.03.24 в 17:05

Още отличия за бургаската борба в държавното първенство, девойките са отборни шампионки

Още отличия спечели бургаската борба на държавното отборно първенство за девойки и юноши в класическия стил, което се проведе в зала "Никола Станчев".  Девойките на клуб "Бургас", с треньор Николай Дачев, станаха отборни шампионки с актив от 119 точки. Следват "Станка Златева" - Сливен със 105 точки и "Юнак Локомотив" - Русе със 75 точки...

публикувано на 25.03.24 в 12:48
Снимката е илюстративна

Волейболистите от "Нефтохимик 2010" посрещат "Берое" днес

Днес от 18:00 часа отборът на "Нефтохимик 2010" , който завърши на трето място в редовния сезон, посреща шестия "Берое" Стара Загора в зала "Младост". Играе се до две победи от 3 мача. Вторите срещи са съответно на 25 март във Варна и на 26 март в Стара Загора.  Зала "Младост" ще посрещне в неделя и женския четвъртфинален плейоф между..

обновено на 23.03.24 в 13:11