Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изграждането на поликлиниката в Созопол започва до края на годината

Снимката е илюстративна

До края на годината ще започне изграждането на поликлиниката в Созопол. Надявам се това да се случи, защото това е важен обект, който има готов проект и в момента се извършват последните съгласувания по него, съобщи кметът на община Созопол Панайот Рейзи

 „Проектът на поликлиниката вече е направен. В момента протичат последните съгласувания с Пожарната и РЗИ. Надявам се до края на месеца всичко да е готово и да бъде издадено строителното разрешение. Водим разговори с няколко фирми инвеститори.“

Плановете са поликлиника да поеме здравното обслужване на местните жители и туристите. Част от средствата, нужни за осъществяването на проекта, могат да бъдат заделени от новия заем от 25 млн. лв., който предстои да изтегли община Созопол, добави кметът Панайот Рейзи.

Повече по темата чуйте в звуковия файл:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

НАП напомня: последни четири дни за плащане на данъка с отстъпка

Остават четири дни, в които физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% при плащане на данъка по годишната си данъчна декларация . За да се възползват от нея, гражданите трябва да подадат декларацията си по електронен път и да платят до 1 април данъка за довнасяне, намален с отстъпката, която е не повече от 500 лв., както и да нямат..

публикувано на 29.03.24 в 14:54

ЮИДП Сливен ще раздаде безвъзмездно 10 000 фиданки

По повод Седмица на гората 2024 г., „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен стартира кампания за безвъзмездно раздаване на фиданки на граждани в петте областни градове в обхвата на предприятието – Сливен, Ямбол, Бургас, Стара Загора, Хасково, както и в градовете Айтос и Казанлък. Ето кога и къде можете да получите своето безплатно..

публикувано на 29.03.24 в 14:46

Какви личности искат да изпратят в Брюксел учениците ни от Бургас?

Трябва младите да гласуваме, защото сега е нашият ред да обърнем избирателната активност, настояват учениците от Бургас. Те смятат, че трябва в Европарламента да изпратим тази, които ще представляват България, да следват родните политики и да защитават страната ни от лошите практики. Какви качества обаче трябва да притежават родните..

публикувано на 29.03.24 в 11:27

Щафетата на доброто организира хоро в борбата с рака и левкемията

Щафетата на доброто е инициатива в социалните мрежи на хора, които обичат и се занимават със спорт. Те организират събитие, с което искат да помогнат на двама българи, нуждаещи се от морална и финансова подкрепа. Обявено е като хоро в борбата с рака и левкемията и ще се проведе тази неделя.  Събраните средства ще са за Цветомир от Лом, който..

публикувано на 29.03.24 в 10:20

Обществено обсъждане в Поморие за предстоящи два инфраструктурни проекта

Обществено обсъждане ще се проведе днес в читалище "Светлина" в Поморие от 18.00 ч., съобщават от Общината.  Ще бъдат представени два проекта. Единият от тях предвижда о бновяване на пространството при входа на Поморие откъм Слънчев бряг и Ахелой, както и основен ремонт на ул. „Манастирска“. Другият проект е свързан с и зграждане на светофар на..

публикувано на 29.03.24 в 09:14

Водата ще бъде спряна днес в района на ул. „Братя Пренерови“ в Бургас

Водата ще бъде спряна днес от 08:00 до 13:00 ч. в района на бургаската ул. „Братя Пренерови“ в района на болница „Сърце и мозък“. Това съобщават от ВиК - Бургас.  Причината е извършването на строително - монтажни дейности. 

публикувано на 29.03.24 в 08:18

Ръст на трудовите злополуки в България, в Бургас няма нито един сериозен инцидент

Сериозен ръст на трудовия травматизъм в България през 2023 година отчете Главна инспекция по труда по време на работна среща в морския град, посветена на кампанията под надслов „Прибери се у дома след работа, там някой те очаква“. „За миналата година пряко свързаните с работния процес трудови злополуки са 440“, посочи изпълнителният директор на ГИТ..

публикувано на 28.03.24 в 17:46