Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Ден до пладне" - на 14 юли

" ..баба Дора...от няколко дена плаче, не може да спре... и утре ще плаче...може би за последно. Живее с 30-те си козички и още толкова ярета, всички си имат имена, Гергана, Тодорка.... това са децата ѝ...не спира да им говори, за тях живее, с тях става и с тях ляга...тази нощ за последно...утре ще бъдат евтанизирани...всичките около 60 нейни ЗДРАВИ деца, с които тя живее и с които се изхранва. От утре баба Дора ще е празна... Толкова болка, сълзи и мъка видях днес...най трудната ми снимка...баба Дора искаше да я снимам...плаках.."
Снимка: Даниел Стефанов/Фейсбук

Слънцето най-накрая реши да ни напомни, че е лято и времето да спре да гони туристите. Белким нашенецът успее да измъкне нещо от петте дни почивка през лятото. То вече дойде, с типичните летни проблеми – липса на спасители, липса на персонал, липса на бизнес – нюх. Е, и рекламата за Гърция определено изиграва своята роля.

Докато едни се пекат по плажовете, други се опитват да си спасят поминъка, след като продължава евтаназията на животни, този път – в община Болярово. А ЕК реши да види какво става, та ще идва у нас и то не заради кравата Пенка.

А самият ЕС е или болен, или пиян, ако се съди от поведението на председателя на комисията Юнкер. Цял свят гледа как се клатушка на среща на високо равнище, а май малцина са тези, които повярваха на официалната версия за ишиас.

Това е обзорното седмично предаване „Ден до пладне“, ето и акцентите:

-  Близо 2 000 животни се евтаназират в няколко села на община Болярово заради чума по дребните преживни животни. Как приемат хората унищожаването на поминъка им?

-  Бургазлии отидоха да протестират срещу това – ще включим участници от мястото

-  Държавата прави опити  да стимулира раждаемостта и да се справи с демографската криза. Увеличаването на доходите е единственият изход от нея, твърдят  родителите.

-  Пореден инцидент поставя въпроса как си вършат работата институциите и как се прехвърля топката за това кой носи отговорност. Оказва се, че никой не следи водните атракциони

-  Риболовният сезон тази година не е толкова добър в сравнение с преходната, отчитат рибарите. Причината е по-малкият улов на сафрид. Търговците посочват, че по българските пазари отново преобладава вносната риба.

-  Инициативен комитет поиска да бъдат забранени нудистите и жените по монокини на плажа в Бургас. Какви са мотивите им, какво предлагат общински съветници, какво мислят бургазлии? И още – вредят ли голите хора на възпитанието на децата – мнението на сексолога Румен Бостанджиев

-  Ансамбъл „Българе“ подготвя зрелищния  спектакъл "Как ще ни стигнат американците". Премиерата му за страната ще бъде  в  Летния театър на Бургас на 19 юли. 

-  Хърватия - световен шампион за 2018-та година по футбол и очакван резултат от финалната среща с Франция - от 1:0 до 3:2. Още за прогнозите на феновете – в предаването

-  Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056. Можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 12 ч.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дезинфекцират църквите, проверяват големите предприятия

Църквите в Бургас  ще бъдат дезинфекцирани. Това реши днес Общинският кризисен щаб от днес. Започна и вторият етап по дезинфекциране на кв. Победа, като  се влиза и в дворовете и празните пространства извън уличната мрежа, обясни кметът Димитър Николов. В резултат на получени сигнали за нарушения на мерките в предприятия, екип от служители на РЗИ..

публикувано на 30.03.20 в 15:11

Община Созопол напомня, че срокът за плащането на данъците с отстъпка е удължен до 30 юни

От Община Созопол уведомяват собствениците на МПС и недвижими имоти, че срокът за ползване на отстъпка в размер 5% от данъчните задължения за 2020г. се удължава до 30 юни. Задълженията могат да бъдат заплатени както на място в касите на Община Созопол и останалите кметства, така и по банкова сметка (налична в сайта  www.sozopol.bg ), с пощенски запис,..

публикувано на 30.03.20 в 15:01
Плъх. Летящ. Не е от Китай

"Булевард Демокрация" - на 30 март

Феновете на китайския зодиак напомнят, че сме в годината на плъха. И разкриват любопитна аналогия – седим си вкъщи (като по дупките), носим си пак храна на същото място и там си я ядем, а видим ли човек – крием се. Дааа…. Интересна аналогия. И друга – китайски зодиак. Китайски. Откъде дойде короната? Айде, стига толкова аналогии. Днес пък..

публикувано на 30.03.20 в 14:59

Въвежда се вечерен час в Малко Търново

След проведеното заседание на Общински кризисен щаб в Малко Търново бяха въведени  мерки за ограничаване на опасността от разпространение на COVID – 19. Това съобщава кметът Илиян Янчев. Въвежда се вечерен час за всички жители, посетители и гости на Община Малко Търново, считано до отмяна на извънредното положение – от 21:00 часа (вечер) до 07:00ч...

публикувано на 30.03.20 в 14:18

Продължава да нарастват поставените под карантина в Бургас

С вчерашна дата отново нараства броят на поставените под карантина лица в Бургас. В неделя те са 114. За сравнение, в събота бяха само 10. Ситуацията е динамична и трудно предвидима. Всеки ден едни хора влизат в графата на поставените под карантина, а други излизат. Статистиката ще е със сигурност по-бедна на цифри, ако повече бургазлии спазват..

публикувано на 30.03.20 в 13:56

Дезинфекцията в Община Несебър се извършва по график

Община Несебър извършва дезинфекция на селищата на територията си. В три от селата - Тънково, Оризаре и Гюльовца, обработката на уличната мрежа бе извършена в сроковете, определени по график. Всички дейности са на регулярен режим на изпълнение, до отмяна на извънредното положение. Действията по дезинфекция в община Несебър се..

публикувано на 30.03.20 в 13:15

Смарт Бургас вече е и с образователна секция

Община Бургас разработи интерактивна програма за активно взаимодействие "Заедно ще се справим с игри и забавления у дома". Тя няма за цел да измести и замести установените в условията на извънредно положение електронни комуникационни канали между училище и ученици, които работят отлично. Но е една допълнителна помощ и възможност. Програмата е качена в..

публикувано на 30.03.20 в 13:01