Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 ч:

Наскоро в социалните мрежи ми попадна един цитат – „Много хора все още не са се научили, че една от основните цели на живота е, да му се насладиш." Не помня на кого е, но съгласете се има много истина в него! Насладете се на днешния ден, където и да се сте и бъдете в нашата компания, защото е време за релакс и сладки приказки с „Ева в неделя“.

Ето и гостите и темите в предаването ни днес:

- Като начало ще ни гостуват момичетата от трио „Елеганс“, за да ни разкажат за себе си и дебютната им авторска песен „Лятото е“ Мъжките момичета, както сами се определят, ще са откровени за работата и любовта си към музиката.

- Ръководителят на ансамбъл „Българе“ и организатор на фестивала на носията в Жеравна Христо Димитров ще ни разкаже за любовта между холивудския актьор Бен Крос и българката Деяна Бошева, които вчера се ожениха по стара българска традиция в присъствието на хиляди гости на фестивала.

- Ще ви запозная и с младата дизайнерка Михаела Бошева , която е вдъхновена от малката си дъщеричка Ема и е решила да създаде своя модна линия за деца и майки. Михаела е един от участниците в Festival Fashion Summer Burgas, който се провежда в града ни.

- И още един от интересните творци в него, ще чуем Лилия Язова от 3dgarden.bg , която се занимава с арт декорациите от скандинавски мъх. Това е една нова тенденция ”промъкваща се зеленина в градския начин на живот” – у дома, в офиса или на вилата.

- Ще добавим и светски новини за известните и вкусна и лесна рецепта за плодов сладкиш!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 25-ти април

Една тема с продължение намира място в първия час - кадрите в туризма и улеснението за наемане чуждестранни работници. Това ще стане с приемането на промени в Закона за чужденците. Следим заболеваемостта от коклюш в региона, случаите се увеличават.  С рецитал на стихове на Петя Дубарова пред паметника й в Морската градина на Бургас бе отбелязана 62-та..

публикувано на 25.04.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 АПРИЛ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 АПРИЛ! „Най-синьото вълшебство на Бургас са сенките, прогонили съня си. Сред тях намирам своята и аз и гоня я, тъй както радостта си“. Събуждаме 25-ти април със стих на вълшебната Петя Дубарова – рождената дата на слънчевото момиче на Бургас. Добро утро в четвъртък! Навлизаме с..

публикувано на 25.04.24 в 06:58

Булевард "Демокрация" на 24-ти април

Започваме предаването с един протест насочен срещу  безпрецедентна забрана за улов на бяла мида променена от един на три месеца предизвика недоволството на рибари и рибопреработвателни предприятия.  И още едно събитие от деня намира отражение в първия час - Бургас е спирка от националното роудшоу “Пътят към твоя успех” на Асоциацията за иновации,..

публикувано на 24.04.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 24 АПРИЛ:

Не планирайте всичко от сутринта, оставете живота да Ви изненадва понякога. Успешно начало на делника и добро настроение ви пожелава екипът ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: - Партията "Има такъв народ" вече се..

публикувано на 24.04.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 23 април

Темите в предаването днес: В декларация до Светия синод от бургаското сдружение „Православен зов“ настояват за преразглеждане на допуснатите епископи за участие в избора на нов Сливенски митрополит, повече от Калина Енчева. Защо СЕК напуска ПП-ДБ, интервю с бургаския депутат и председател на партията Константин Бачийски. Заседание на..

публикувано на 23.04.24 в 14:00

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 23 АПРИЛ!

Дойде това време, което всеки усеща според собствените си разбирания. Едни вече се опитват да носят къщи гащи, защото един път като е станало почти 30 градуса и вече няма връщане назад, други се уплашиха от прогнозите и върнаха зимните якета и шапките, а сутринта в автобуса бяха пуснали и парното. Стартираме с 13 градуса. Добро утро във вторник!..

обновено на 23.04.24 в 07:13

"Булевард Демокрация" на 22 април

Темите в предаването: "Възраждане" е готово с листата за парламентарните избори, които влизат в бургаската листа, ще чуем от Калина Енчева. Има ли случаи на коклюш в Бургас, колко са и има ли карантина за учениците, интервю на Нина Рангелова с д-р Мирослава Киселкова от РЗИ. Ще спрат ли археологическите..

публикувано на 22.04.24 в 14:30