Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Ден до пладне" - на 17 ноември

Снимка: БГНЕС

Вицето падна, да живее вицето! Този призив го казах, защото у нас дори да изчезне народът, управляващи винаги ще има. А и, както самият Симеонов каза, не му е било детската мечта да стане вице. Е, моята беше за космонавт, но нейсе. Иначе остава въпросът дали Симеонов подаде оставка или му я подадоха. Защото премиерът Борисов не обича да му клатят стола и вече беше сърбал попарата на т. нар. Реформатори. А и на самите българи май вече им писна от избори. Затова и масата казват „Искаме да си свършите работата“. Е, ексвицето Симеонов отчете свършеното от него, но пропусна урока, че когато си назначен от народа и ти плаща народът, е редно да имаш и отношение в това управление. Защото пиперливият език може и да носи позитиви в предизборните кампании и на партийната трибуна, но не и когато говориш на хората, които са те назначили.

Това е обзорното предаване на БНР – Бургас „Ден до пладне“, ето и акцентите:

-  Надяваме се шофьорите вече са сложили гумите с по-голям грайфер, защото първия сняг вече е факт по планините и, харесва ни или не, зимата дойде, а с това и резонния въпрос готови ли сме да се справим с нея. Проверка в областта

-  И още – как неволята помогна на бургаският областен управител Вълчо Чолаков, преди зимата да се изчистят реки и дерета без пари

- Има ли нагласа за предсрочни избори у нас и ще се стигне ли до такива? На поканата ни за дискусия в студиото откликнаха само от БСП и гост в предаването ще е депутатът Николай Тишев

-  Качеството на въздуха в Бургас от години е основен проблем в общината. Затова и местни политици инициират референдум. За и против – ще чуем в предаването

-  Защо свършиха противогрипните ваксини в аптеките – попитахме фармацевтите

-  Защо в Бургас все пак няма да има Океанариум и защо общината се отказа от проекта?

-  И защо в Ямбол все още няма приют за бездомни хора?

-  Десет километров кръгов пешеходен маршрут от село Костен до връх Илийца организира сдружение „Зелена Странджа“ тази неделя.

-  Баритонът Александър Крунев получи признанието Златна лира“ след 30 години музикална кариера и  70 сценични роли.

-  Редки и непоказвани исторически карти, непознати в България до този момент представя изложбата „Бургас в европейската картография“, подредена във фоайето на областна администрация.

-  Операция “Плюшено Мече” ще зарадва с коледни подаръци хиляди деца и младежи в неравностойно положение в цялата страна. Бургас, от където тръгна кампанията преди 10 години, отново е включен в най - мащабната коледна акция.

-  Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056, можете да се свържете с нас чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 12


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дезинфекцират църквите, проверяват големите предприятия

Църквите в Бургас  ще бъдат дезинфекцирани. Това реши днес Общинският кризисен щаб от днес. Започна и вторият етап по дезинфекциране на кв. Победа, като  се влиза и в дворовете и празните пространства извън уличната мрежа, обясни кметът Димитър Николов. В резултат на получени сигнали за нарушения на мерките в предприятия, екип от служители на РЗИ..

публикувано на 30.03.20 в 15:11

Община Созопол напомня, че срокът за плащането на данъците с отстъпка е удължен до 30 юни

От Община Созопол уведомяват собствениците на МПС и недвижими имоти, че срокът за ползване на отстъпка в размер 5% от данъчните задължения за 2020г. се удължава до 30 юни. Задълженията могат да бъдат заплатени както на място в касите на Община Созопол и останалите кметства, така и по банкова сметка (налична в сайта  www.sozopol.bg ), с пощенски запис,..

публикувано на 30.03.20 в 15:01
Плъх. Летящ. Не е от Китай

"Булевард Демокрация" - на 30 март

Феновете на китайския зодиак напомнят, че сме в годината на плъха. И разкриват любопитна аналогия – седим си вкъщи (като по дупките), носим си пак храна на същото място и там си я ядем, а видим ли човек – крием се. Дааа…. Интересна аналогия. И друга – китайски зодиак. Китайски. Откъде дойде короната? Айде, стига толкова аналогии. Днес пък..

публикувано на 30.03.20 в 14:59

Въвежда се вечерен час в Малко Търново

След проведеното заседание на Общински кризисен щаб в Малко Търново бяха въведени  мерки за ограничаване на опасността от разпространение на COVID – 19. Това съобщава кметът Илиян Янчев. Въвежда се вечерен час за всички жители, посетители и гости на Община Малко Търново, считано до отмяна на извънредното положение – от 21:00 часа (вечер) до 07:00ч...

публикувано на 30.03.20 в 14:18

Продължава да нарастват поставените под карантина в Бургас

С вчерашна дата отново нараства броят на поставените под карантина лица в Бургас. В неделя те са 114. За сравнение, в събота бяха само 10. Ситуацията е динамична и трудно предвидима. Всеки ден едни хора влизат в графата на поставените под карантина, а други излизат. Статистиката ще е със сигурност по-бедна на цифри, ако повече бургазлии спазват..

публикувано на 30.03.20 в 13:56

Дезинфекцията в Община Несебър се извършва по график

Община Несебър извършва дезинфекция на селищата на територията си. В три от селата - Тънково, Оризаре и Гюльовца, обработката на уличната мрежа бе извършена в сроковете, определени по график. Всички дейности са на регулярен режим на изпълнение, до отмяна на извънредното положение. Действията по дезинфекция в община Несебър се..

публикувано на 30.03.20 в 13:15

Смарт Бургас вече е и с образователна секция

Община Бургас разработи интерактивна програма за активно взаимодействие "Заедно ще се справим с игри и забавления у дома". Тя няма за цел да измести и замести установените в условията на извънредно положение електронни комуникационни канали между училище и ученици, които работят отлично. Но е една допълнителна помощ и възможност. Програмата е качена в..

публикувано на 30.03.20 в 13:01