Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Music Point на 09.12 представяме Ариана Гранде като част от топ артистите на 2018

През 2018 Ариана Гранде достигна върха в своята музикална кариера. Супер звездата, която е певица, актриса и активист заложи в хитовете си разкриването на дълбоко лични преживявания и тази откровеност, представена елегантно ни направи още по-големи нейни фенове.

След атентата след неин концерта в Манчестър през май миналата година, при който загинаха 23 и над 100 бяха ранени, Ариана заложи на време със своите близки и стоя далече от студиото. Към записите се върна в края на 2017, за да създаде първия си сингъл след трагедията. No Tears Left to Cryдебютира през април и милиони по целия свят усетиха болката в душата й. По време на процеса по съвземане от ужаса Ариана преоткрива себе си като артист. Тя споделя, че когато животът те сблъсква с немислими преживявания приоритетите ти се променят като при нея на преден план е излязъл стремежът просто да бъде щастлива и да прави музика.

Тази година Ариана Гранде прегърна с пълни обятия тези приоритети и ни дари с билет за първия ред за спектакъла на живота си. 



Кариерата на талантливата изпълнителка започва, когато на осем години по време на караоке изпълнение на круизен кораб смайва публиката с My Heart Will Go On. Усърдната работа и стремежът към голямата сцена я отвеждат на Бродуей и по-късно допринасят за роля в телевизионен сериал. 2013-а година излиза Yours Truly -дебютният й албум, който запознава музикалните маниаци с невероятния й четири-октавен глас. От тогава до днес Гранде ни радва с изпълнения в стилове поп, соул и денс.

Новият й албум Sweetenerе третият и номер едно, в който можем да чуем динамичен бас, трап бийтове и пропити с тъга и в същото време звучащи като обладани от приятен бриз балади. Sweetnerе своего рода терапевтичния журнал на Ариана след трагедията в Манчестър. Въпреки жестокостта на съдбата звездата успява да вкара позитивна нотка и по един естетичен начин разказва за пътя си към изцеряване.

В търсене на светлина в тунела тя постига връх в своята кариера. Всяка една от излезлите песни от компилацията е наложил се хит. No Tears Left to Cryи безкомпромисния феминистичен химн God Is A Womanдостигнаха върха в американския поп радио чарт, а Breathin’се е запътила към номер едно като тази седмица е на номер три. Потенциал за хит-шампион в щатския еърплей чарт има и thank u, next,която излезе изненадващо след още две нещастни събития, случили се за кратък период от време – смъртта на бившата половинка на Гранде Мaк Милър и раздялата с годеника й Пийт Дейвидсън. Парчето, което се радва на брилянтен успех и в Америка, и във Великобритания в момента, е посветено на бившите на Ариана. С него отново се убеждаваме в потенциала на песните й да ни правят съпричастни към терапията и катарзиса, през които тя преминава. Но сингълът отбелязва и друг интересен момент.

От новия брой на списанието Билборд, което избра певицата за Жена на годината, става ясно, че процесът по издаването на thank u, nextпоказва как Ариана е успяла да поеме пълен контрол над творчеството си. Тя отказва да се придържа към традициите в поп музиката, които изискват период на промо кампания преди пускането на сингъл, защото за нея е важно да не кара феновете да чакат, когато има да им сподели нещо, което е на сърцето й.  И ако това включва изненадващо пускане на парче в необичайно време като събота вечер може да разчитаме тя го направи.

С получаване титлата Жена на годината на Билборд Ариана Гранде се присъедини към икони като Мадона, Лейди Гага и Сълина Гомез,  но престижните награди, които нямаме нищо против да й бъдат връчени за творчеството й от тази година са много повече от една.

През 2018 певицата затвърди позицията си на световен феномен. При излизането си през август албумът Sweetener отбеляза рекорда за поп албума на женски артист с най-много стриймвания за една седмица като с този албум тя постигна нещо повече от комерсиален успех – научи ни как в миговете на болка да намерим  светлина и комфорт. 


След седмица ще ви представим още един от артистите на 2018 в Мюзик Пойнт, а до тогава не пропускайте да ни слушате за саунда на Америка и Великобритания в неделя от 5 следобед по БНР Бургас.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Mюзик Пойнт Акцент: Доклад показва рекордни нива на слушане на музика

Глобално изследване показва, че музика се слуша повече от когато и да било и че има тревожност сред хората по отношение на използването на изкуствен интелект при създаване на музика. Изследването на IFPI със заглавие Връзката ни с музика та обхваща 2023-та година. Резултатите са въз основа на отговорите на над 43 хиляди души в 26 страни..

публикувано на 20.01.24 в 12:00

Десет групи на юбилейния Sea Of Black днес

Общо десет са групите на фестивала за екстремен хевиметъл Sea Of Black, който започва този следобед в Летния театър на Бургас. Хедлайнери в юбилейното десето издание са Heretic от Нидерландия и Spider Kickers от Гърция. Останалите осем банди са от цялата страна, а на сцената ще се качи и бургаската гордост The Revenge Project. Метъл..

обновено на 06.08.22 в 14:40

„Фанданго“ се целят в сърцата на публиката с мелодичната „Рокендрол стар“

Песента „Рокендрол стар“ ще представи група „Фанданго“ на 30 юли в Летния театър по време на конкурса „Бургас и морето“. Четиримата този път ще бъдат с пети човек на сцената, а са заложили на мелодично рок парче, което да хареса на широк кръг меломани, каза за БНР-Бургас фронтменът Христо Стефанов. Той смята, че след като такива..

публикувано на 28.07.22 в 09:46

Еделина Кънева и Орлин Горанов пеят в „Приказка за двама“

Еделина Кънева и Орлин Горанов ще пеят в „Приказка за двама“ на 14 юни в Летния театър в Бургас. Спектакълът започва в 20.30 часа. Той е втори от програмата на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“. Деян Павлов ще дирижира успешната сценична двойка и оркестъра на Бургаската опера. Публиката ще чуе арии и дуети от мюзикълите..

публикувано на 10.06.22 в 13:44

Деца от Словакия събраха бурни аплодисменти на „Охлюва“

Бурни аплодисменти събраха деца от Словакия по време на своя концерт на открита сцена „Охлюва“. Те изпяха химна на българското училище „Христо Ботев“ в Братислава, написан от Стефан Диомов, както и много български песни. В концерта участваха още ученици от фолклорния ансамбъл „Радост“, солистка на хор „Трепетлика“, гайдар от оркестъра и..

публикувано на 09.06.22 в 14:37

Бургаската опера с два концерта за 3-ти март

Държавна опера – Бургас е подготвила два концерта по повод националния празник на Република България Трети март. Първото събитие е Тържественият симфоничен концерт, на който ще прозвучат произведения от Лудвиг ван Бетовен, П. И. Чайковски, В. А. Моцарт, Георг Фридрих Хендел, Джузепе Верди и Веселин Стоянов, под палката на маестро Йордан Дафов, който..

публикувано на 28.02.22 в 13:24

"Трубадур" - трето заглавие в афиша на операта

След успешния старт на новата календарна година за творческите състави на Бургаската опера, третото събитие в календара на бургаската културна институция обещава да бъде много добро. Операта „Трубадур“ от Джузепе Верди ще се играе на 15-ти февруари от 19 часа в залата на Опера Бургас.  „Трубадур“ е една от най-популярните оперни произведения на..

публикувано на 11.02.22 в 14:25