Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Music Point на 20.01 представяме най-горещите нови предложения

Представяме: Sam Smith & Normani, Ariana Grande, Calvin Harris & Rag’n’Bone Man, Shaed, Octavian


Sam Smith & Normani - Dancing With A Stranger


Случайна среща ражда този невероятен проект - сплав от топъл соул и електронни елементи. Съдбата изиграва своята роля, докато Сам Смит и Нормани са на запис в Лос Анджелис. 

Сам е работил над тази песен, докато в съседното студио Нормани е подготвяла  предстоящия си солов албум. Тогава Сам я кани и така Dancing With A Stranger се реализира като дует. За Нормани това е сбъдната мечта, тъй като тя е огромен фен на Сам Смит, а неотдавна самият той призна, че е страстен почитател на групата Фифт Харъмни.



Ariana Grande - 7 Rings
Кампанията по промоция на това парче започна още в клипа към thank u, next. Заглавието на сингъла се появи на регистрационна табела във видеото, а днес е в ефир и онлайн в своята пищна музикална форма. Пред Билборд Ари разкри, че историята в 7 Rings (Седем пръстена) е вдъхновена от момента, в който тя и нейни приятелки, подпийнали с шампанско в Тифани, си купуват седем годежни пръстени - символ на приятелство. В Туитър певицата поясни, че всъщност е купила още два - за майка си и баба си.



Calvin Harris & Rag'n'Bone Man - Giant
Мултиплатиненият диджей Калвин Харис зарадва феновете с нов материал. Парчето Giant е по-встрани от обичайния за него пулсиращ денс като струнни инструменти изместват синтезаторите от предния план. Giant e с участието на соул-блус титана Раг енд Боун Мен. Това е първият сингъл за Харис след грамадния Promises с участието на Сам Смит - най-дълго задържалия се номер едно (осем седмици) в британския поп радио чарт за 2018-а.

Giant е първото сътрудничество на Раг енд Боун Мен с Калвин Харис и с диджей по принцип, даже може да кажем, че е сътрудничеството му от най-голям ранг до момента. В миналото британецът е участвал в проекти на Лоджик, Бъгзи Малоун и Професор Грийн.



Shaed – Trampoline
Електро-поп трио от американската столица Вашингтон бележат едно от най-бързите изкачвания в чарта на щатските станции за алтернативна музика тази седмица като актуалният им хит Trampoline e на път да влезе в топ 20.  Парчето се появи в радара на широката публика след като бе включено в телевизионна реклама на таблет в края на миналата година.

Както при останалите изпълнения на Шейд, и тук вокалът на Челси Лий изгражда мост между соул и алтернативен рок. Ако сте фенове на Чърчес определено ще харесате Trampoline.

Шейд започват с качване на музика в Саундклауд преди няколко години. В триото освен Челси са и близнаците Макс и Спенсър Ърнст. Всички те се запознават в гимназията като близнаците създават първата си група още в първи клас под влияние на тяхната занимаваща се професионално с музика майка. Тогава те са писали песни за Дядо Коледа.

Новото им Trampoline можете да откриете в мини албума Melt.



Octavian - Spaceman
Миналата седмица той оглави престижния конкурс на Би Би Си Саунда на 2019. Талантливият артист, който не иска да бъде поставян в жанрова категория остави зад гърба на пръв поглед сигурни залози като Ела Мей, Мъхейлия, Росалия и Слоутай. Октейвиън, когото сме включвали неведнъж в програмата на Мюзик Пойнт, сега влиза в избрана група, от която част са Адел, Джеси Джей и Сам Смит.

Ако не сте попадали на неговото творчество ви препоръчваме да започнете с Party Here - парчето, което го изстрелва в космоса след като Дрейк го запява на купон след раздаването на Златните Глобуси и пуска клип с изпълнението си.

За да придобиете пълна картина чуйте и микстейпа му Spaceman - еклектична компилация с елементи на трап, която e атрактивна за търсещите по-обогатени трактовки на съвременния ърбън саунд.

Микстейпа освен всичко е и разходка из Източен Лондон, където артистът с приятния за ухото дрезгав глас живее в изминалите няколко години. Октейвън прекарва по-голямата част от времето си в района на Кембъруел - място -подслон за арт студенти, млади професионалисти и хипстър. Тази среда определено е оказала влияние при създаването на Spacemen.

Пътят му към славата започва на 14, когато майка му го изхвърля от дома. Тогава тя му казва, че той или ще влезе в затвора или ще стане голяма работа. Този ултиматум става двигател за тийнейджъра.

Младежът е бил известно време на улицата като в един момент в сметката си е имал 0.00 паунда. Единственото, което го е крепяло е била мисълта, че един ден ще успее. И миналата седмица доказателството, че се движи в правилната посока се появи.

При връчването му на титла Октейвиън казва, цитиран от Гардиън “Знаех, че един ден ще отбележа успех. Опитвам се да създавам нови звуци всеки ден. Тази година ще е голяма за мен - тонове музика, тонове визуални проекти, тонове албуми.”


За премиерата на седмицата и още актуална музика от плейлистите на Америка и Великобританияслушайте двучасовия ни микс  в неделя от 5 следобед и сряда от 2 след полунощ по БНР Бургас или онлайн.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Mюзик Пойнт Акцент: Доклад показва рекордни нива на слушане на музика

Глобално изследване показва, че музика се слуша повече от когато и да било и че има тревожност сред хората по отношение на използването на изкуствен интелект при създаване на музика. Изследването на IFPI със заглавие Връзката ни с музика та обхваща 2023-та година. Резултатите са въз основа на отговорите на над 43 хиляди души в 26 страни..

публикувано на 20.01.24 в 12:00

Десет групи на юбилейния Sea Of Black днес

Общо десет са групите на фестивала за екстремен хевиметъл Sea Of Black, който започва този следобед в Летния театър на Бургас. Хедлайнери в юбилейното десето издание са Heretic от Нидерландия и Spider Kickers от Гърция. Останалите осем банди са от цялата страна, а на сцената ще се качи и бургаската гордост The Revenge Project. Метъл..

обновено на 06.08.22 в 14:40

„Фанданго“ се целят в сърцата на публиката с мелодичната „Рокендрол стар“

Песента „Рокендрол стар“ ще представи група „Фанданго“ на 30 юли в Летния театър по време на конкурса „Бургас и морето“. Четиримата този път ще бъдат с пети човек на сцената, а са заложили на мелодично рок парче, което да хареса на широк кръг меломани, каза за БНР-Бургас фронтменът Христо Стефанов. Той смята, че след като такива..

публикувано на 28.07.22 в 09:46

Еделина Кънева и Орлин Горанов пеят в „Приказка за двама“

Еделина Кънева и Орлин Горанов ще пеят в „Приказка за двама“ на 14 юни в Летния театър в Бургас. Спектакълът започва в 20.30 часа. Той е втори от програмата на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“. Деян Павлов ще дирижира успешната сценична двойка и оркестъра на Бургаската опера. Публиката ще чуе арии и дуети от мюзикълите..

публикувано на 10.06.22 в 13:44

Деца от Словакия събраха бурни аплодисменти на „Охлюва“

Бурни аплодисменти събраха деца от Словакия по време на своя концерт на открита сцена „Охлюва“. Те изпяха химна на българското училище „Христо Ботев“ в Братислава, написан от Стефан Диомов, както и много български песни. В концерта участваха още ученици от фолклорния ансамбъл „Радост“, солистка на хор „Трепетлика“, гайдар от оркестъра и..

публикувано на 09.06.22 в 14:37

Бургаската опера с два концерта за 3-ти март

Държавна опера – Бургас е подготвила два концерта по повод националния празник на Република България Трети март. Първото събитие е Тържественият симфоничен концерт, на който ще прозвучат произведения от Лудвиг ван Бетовен, П. И. Чайковски, В. А. Моцарт, Георг Фридрих Хендел, Джузепе Верди и Веселин Стоянов, под палката на маестро Йордан Дафов, който..

публикувано на 28.02.22 в 13:24

"Трубадур" - трето заглавие в афиша на операта

След успешния старт на новата календарна година за творческите състави на Бургаската опера, третото събитие в календара на бургаската културна институция обещава да бъде много добро. Операта „Трубадур“ от Джузепе Верди ще се играе на 15-ти февруари от 19 часа в залата на Опера Бургас.  „Трубадур“ е една от най-популярните оперни произведения на..

публикувано на 11.02.22 в 14:25