Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Music Point на 03.02 представяме най-горещите нови предложения

Мюзик Пойнт Плейлист: Lil Peep & ILoveMakonnen feat. Fall Out Boy, J. Cole, Mabel, AJ Tracey, NOTD

J. Cole, September 2018
Снимка: Suzi Pratt/WireImage

Lip Peep & ILoveMakonnen feat. Fall Out Boy - I’ve Been Waiting

Малко преди да почине рапърът Лил Пийп сподели, че един от любимите му хип-хоп артисти е Маконен и една от любимите му банди е Фол Аут Бой. “Съберете ги на едно място и това ще е равносилно на Лил Пийп”, каза той за изданието Екс Екс Ел.

Около две години по-късно тези два елемента плюс самият Лил Пийп ни радват със свежо поп парче. I’ve Been Waiting излезе току що и позитивните оценки не се забавиха като някои го обявиха за “поп в перфектната му форма”.

I’ve Been Waiting със своите поп, рок и арендби елементи и приповдигната мелодия ни представя една мелодраматична любовна история.

Малко преди нелепата си кончина Лил Пийп работи по съвместен проект с Маконен. Пред Фейдър Маконен сподели, че по време на сътрудничеството е научил да бъде себе си, дори, когато се чувства, че се излага. Именно по време на това сътрудничество се ражда и идеята за I’ve Been Waiting.

I’ve Been Waiting e премиера на седмицата в Мюзик Пойнт




Mabel - Don't Call Me Up

Миналата година Мейбъл се наложи като посланик на модерен британски саунд. Тя продаде над два милиона сингъла на Острова, а през декември бе на пищно турне.

Мейбъл слушахме често в Мюзик Пойнт през 2018 в тракове като Fine Line, One Shot и Ring, Ring.

Новата й е песен за раздяла, в която триумфът не е за тъгата.

“Преживях те, нямам нужда повече от твоите лъжи, защото в интерес на истината без теб, младежо, съм по-силна.”

Зад поп-арендби хитът стои екип от текстописци, сред които е и работилият над Shape of You на Ед Шийрън Стийв Мак.

Мейбъл е номинирана за пробив за Наградите Брит, чиято церемония е на 20 февруари.



J. Cole – Middle Child

Феновете се приготвиха за нов материал от рапъра от Северна Каролина след като той отправи използвания и преди сигнал – изтриване на всичките си публикации в Инстаграм.

И жестокият сингъл не се забави. Middle Childозари музикалните платформи преди седмица с недвусмислено позитивно послание към останалите рап титани. Джей Коул се дистанцира от стигащите понякога до крайност вербални атаки между конкурентите в този жанр и отправя братска любов към свои колеги като 21 Савидж, Джей Зи и Кодак Блак. На фона на оставящ ни без дъх модерно звучащ бас Джей Коул ни кара да се замислим и за свят, в които има място за повече от една легенда.

Продуцент на трака е Ти Майнъс, който създаде бийта за Kevin’s Heartот албума KODот миналата година.

Неотдавна Джей Коул сподели, че е приключил звукозаписните сесии по The Revenge of the Dreamers IIIкато поясни, че една от лириките е била толкова добра, че се разплакал.

За последно включихме Джей Коул в нашата листа с гостуването му в A Lotна 21 Савидж.



AJ Tracey – Psych Out!

Ей Джей Трейси е познат на любителите на британски ърбън от доста време. Младежът от Брикстън, Лондон, който в началото на март ще навърши 25 става популярен още през 2011, когато негова музика започва да звучи по обичайния тръмплин за британски грайм артисти - пиратски радио станции.  Зад гърба си има два мини албума и ето, че най-накрая на хоризонта може да се види дебютният му традиционен албум. Компилацията, кръстена на него ще се появи след седмица. В нея ни очакват 16 трака - от грайм до афробийтс и други разновидности на съвременния рап.

В Psych Out! Ей Джей звучи сякаш е искал да имитира американски ърбън, но в същото време можем да открием британска специфика и тази симбиоза е приятна за слушане.



NOTD & Felix Jaehn feat. Captain Cuts & Georgia KuSo Close

Едно предложение със саунда на събота на вечер, за което стоят шведите Тобиас Даниелсон и Самюел Брандт. Те са познати като Ноутед. В началото на кариерата си са правили ремикси на хитове на Шон Мендес, Иърс енд Иърс и Ед Шийрън. Миналата година попаднаха в плейлиста ни с I Want To Know, в което им помогна Бий Милър. В новото им можем да чуем Феликс Ян, Кептън Кътс и Джорджа Ку.

So Close e една от най-излъчваните песни по американските денс станции в момента. Невероятно свежите денс поп ритми доминират този международен проект, който извежда на преден план занимавалата се предимно с писане на текстове Джорджа. Тя стои зад парчета като Scared To Be Lonelyна Мартин Гарикс и Дуа Липа и Soul Survivorот албума Phoenixна Рита Ора.


За премиерата на седмицата на Мюзик Пойнт и още актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания слушайте двучасовия ни микс  в неделя от 5 следобед и сряда от 2 след полунощ по БНР Бургас.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Mюзик Пойнт Акцент: Доклад показва рекордни нива на слушане на музика

Глобално изследване показва, че музика се слуша повече от когато и да било и че има тревожност сред хората по отношение на използването на изкуствен интелект при създаване на музика. Изследването на IFPI със заглавие Връзката ни с музика та обхваща 2023-та година. Резултатите са въз основа на отговорите на над 43 хиляди души в 26 страни..

публикувано на 20.01.24 в 12:00

Десет групи на юбилейния Sea Of Black днес

Общо десет са групите на фестивала за екстремен хевиметъл Sea Of Black, който започва този следобед в Летния театър на Бургас. Хедлайнери в юбилейното десето издание са Heretic от Нидерландия и Spider Kickers от Гърция. Останалите осем банди са от цялата страна, а на сцената ще се качи и бургаската гордост The Revenge Project. Метъл..

обновено на 06.08.22 в 14:40

„Фанданго“ се целят в сърцата на публиката с мелодичната „Рокендрол стар“

Песента „Рокендрол стар“ ще представи група „Фанданго“ на 30 юли в Летния театър по време на конкурса „Бургас и морето“. Четиримата този път ще бъдат с пети човек на сцената, а са заложили на мелодично рок парче, което да хареса на широк кръг меломани, каза за БНР-Бургас фронтменът Христо Стефанов. Той смята, че след като такива..

публикувано на 28.07.22 в 09:46

Еделина Кънева и Орлин Горанов пеят в „Приказка за двама“

Еделина Кънева и Орлин Горанов ще пеят в „Приказка за двама“ на 14 юни в Летния театър в Бургас. Спектакълът започва в 20.30 часа. Той е втори от програмата на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“. Деян Павлов ще дирижира успешната сценична двойка и оркестъра на Бургаската опера. Публиката ще чуе арии и дуети от мюзикълите..

публикувано на 10.06.22 в 13:44

Деца от Словакия събраха бурни аплодисменти на „Охлюва“

Бурни аплодисменти събраха деца от Словакия по време на своя концерт на открита сцена „Охлюва“. Те изпяха химна на българското училище „Христо Ботев“ в Братислава, написан от Стефан Диомов, както и много български песни. В концерта участваха още ученици от фолклорния ансамбъл „Радост“, солистка на хор „Трепетлика“, гайдар от оркестъра и..

публикувано на 09.06.22 в 14:37

Бургаската опера с два концерта за 3-ти март

Държавна опера – Бургас е подготвила два концерта по повод националния празник на Република България Трети март. Първото събитие е Тържественият симфоничен концерт, на който ще прозвучат произведения от Лудвиг ван Бетовен, П. И. Чайковски, В. А. Моцарт, Георг Фридрих Хендел, Джузепе Верди и Веселин Стоянов, под палката на маестро Йордан Дафов, който..

публикувано на 28.02.22 в 13:24

"Трубадур" - трето заглавие в афиша на операта

След успешния старт на новата календарна година за творческите състави на Бургаската опера, третото събитие в календара на бургаската културна институция обещава да бъде много добро. Операта „Трубадур“ от Джузепе Верди ще се играе на 15-ти февруари от 19 часа в залата на Опера Бургас.  „Трубадур“ е една от най-популярните оперни произведения на..

публикувано на 11.02.22 в 14:25