Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фенове на „Нефтохимик“ излизат днес на протест

Протест организират феновете на „Нефтохимик“ в Бургас заради липсата на стадион в града.  Едно от исканията им е да се отчуждят съществуващите терени и да се предоставят за обществено ползване на регистрираните клубове. Пламен Николов от фенклуба на отбора допълва:

"Този процес е за това тази несправедливост, която се е случила през годините, да се оправи веднъж за винаги. На Бургас му трябват бързи и конкретни действия, за да може бургаските отбори да играят мачовете си в Бургас. 
Ние, феновете, също ще държим на мнението, че докато не видим реални и видими действия и резултати, позицията ни няма да се промени и ние ще си домакинстваме тука в града, по време на домакинствата на отбора в Созопол."

Привърженици на Нефтохимик ще се съберат пред общината от 19:00 ч, когато е първия мач от новия сезон във Втора лига срещу „Спартак“ (Вн). Срещата ще се играе на стадион „Арена Созопол“.


Припомняме, че феновете се обърнаха с отворено писмо към премиера, спортния министър, депутати и общински съветници, както и кмета на Бургас. В него те посочват, че през последните 20 години са свидетели на действия, в лицето на кметове и съветници, при които са загубени и двата стадиона в града – „Лазур“ и „Черноморец“. Съоръженията са апортирани или продадени и се рушат. Решението, според спортните привърженици, е отчуждаване на стадионите и предоставянето им за обществено ползване на регистрираните клубове.

През седмицата те се срещнаха и с общински съветници от Постоянната спортна комисия в Община Бургас.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Фенове на „Нефтохимик“ искат отчуждаване на стадионите, излизат на протест

Фенове на „Нефтохимик“ излизат на протест в Бургас заради липсата на стадион в морския град. Сред причините е и взетото решение, футболният тим да домакинства мачовете си в Созопол, заради високата наемна цена на съоръжението в областния..

публикувано на 08.07.19 в 12:29

Функциониращ футболен стадион искат феновете на „Нефтохимик“

Бургас да има функциониращ футболен стадион, на който да се провеждат домакински мачове. За това настояват феновете на „Нефтохимик“. Те се срещнаха с общински съветници, за да обсъдят проблема с терените преди готвения протест в града утре...

публикувано на 19.07.19 в 08:51
ВИЖТЕ ОЩЕ

Цанко Цанков тренира на прочутия плаж Менли

Единственият български плувец с два успешни маратона в открити води от най-трудните в света - Ocean 7Цанко Цанков направи едночасова тренировка в океана тази сутрин. В района на прочутия плаж Менли, близо до Сидни, Цанков проведе първото си занимание..

публикувано на 29.03.24 в 14:26
Стефан Радев - кмет на община Сливен

Общинският съвет в Сливен гласува 157 000 лева за футболните клубове в града

Общинският съвет в Сливен гласува да бъдат дарени на футболните клубове в общината 157 хиляди лева от общинския бюджет. От тях 150 хиляди ще бъдат дадени на отбора на Йордан Лечков, който играе във Югоизточна „В“ група и е последен в класирането с 13..

публикувано на 28.03.24 в 15:22

Решителен трети мач между "Дея Спорт" и варненския "Черно море" днес

Решителен трети мач между отборите на "Дея Спорт" и  варненския "Черно море" ще определи единия от полуфиналистите в Супер Волей, съобщават от Община Бургас.Морското дерби е днес от 19:00 часа. Домакин е зала "Младост".  Двата отбора си размениха по една..

публикувано на 28.03.24 в 11:55

Созопол осигури финансова подкрепа за боксьора Петър Драганов

Созополският боксьор Петър Драганов да получава финансово подпомагане от общината, реши днес общинският съвет на заседанието си. То ще е в размер на една минимална заплата месечно, която ще му бъде изплащана в продължение на година. „В края на..

публикувано на 27.03.24 в 17:05

Още отличия за бургаската борба в държавното първенство, девойките са отборни шампионки

Още отличия спечели бургаската борба на държавното отборно първенство за девойки и юноши в класическия стил, което се проведе в зала "Никола Станчев".  Девойките на клуб "Бургас", с треньор Николай Дачев, станаха отборни шампионки с актив от 119..

публикувано на 25.03.24 в 12:48
Снимката е илюстративна

Волейболистите от "Нефтохимик 2010" посрещат "Берое" днес

Днес от 18:00 часа отборът на "Нефтохимик 2010" , който завърши на трето място в редовния сезон, посреща шестия "Берое" Стара Загора в зала "Младост". Играе се до две победи от 3 мача. Вторите срещи са съответно на 25 март във Варна и на 26..

обновено на 23.03.24 в 13:11

Борците на "Черноморец Св. Борба" с два златни медала

Младежите от "Черноморец св. борба" спечелиха общо 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала на държавният лично-отборен шампионат по борба за юноши в свободен стил, съобщават от общината.  Домакин беше зала "Никола Станчев" в комплекс "Меден рудник"...

публикувано на 22.03.24 в 13:31