Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ладино концерт за 110 годишния юбилей на бургаската СинагогаРегионалната организация на евреите „Шалом“ – Бургас организира днес от 18.30 часа тържество по повод 110 години от построяването на бургаската Синагога. Сградата е една от най-старите и на-красивите в Югоизточна Европа.

В празничния концерт ще участва актрисата, преподавателят и популярна певица - проф. Ева Волицер, която ще представи стари, сефарадски песни на малко познатия, средновековен испански език – ладино.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Милен Ненчев: В защитената местност "Алепу" е изградено брегоукрепително съоръжение

Брегоукрепително съоръжение, а не хотел, се строи в защитената местност Алепу, по известна като шофьорския плаж. Това установиха при съвместна проверка екипи на РДНСК и Община Созопол. Разрешение за строителството на геозащитното съоръжение е издадено през 2018-а година, а след завършването му пред него ще започне изграждането на хотелски..

публикувано на 03.06.20 в 14:54

"Булевард Демокрация" - на 3 юни

Видео с джигит, който напълно изпълва смисълът на тази дума, разбуни духовете (както е модерно да се казва). В него се вижда как шофьорът вилнее във варненски квартал, блъска няколко пъти една жена и потрошава седем коли. Отказал да даде проба за алкохол и наркотици, оказал и съпротива при ареста. Но не това е важното. Нова ТВ уточнява:..

публикувано на 03.06.20 в 14:52
Вълчо Чолаков, областен управител на Бургас

Гласуването за улицата към т. нар. „Доган сарай“ е законно

Априлската сесия на общинския съвет в Бургас разбуни духовете (вижте повече тук ) покрай едно предложение на администрацията, свързано с парк „Росенец“. Там, покрай довършване на проекта за Ченгене скеле и кандидатстване за ВиК – инфраструктура, бе включено и промяна на статута на улица, която води към т. нар. „Доган сарай“. Улица, достъпът..

публикувано на 03.06.20 в 14:35

Строителството на Алепу - хората виждат хотел, контролните органи - не

Националната дирекция за строителен контрол разпореди на Регионалната дирекция в Бургас да извърши  спешна проверка на строителството на брегоукрепително съоръжение в района на местността Алепу, известна и като "шофьорския плаж". Съоръжението вече се издига на 4 етажа, а бетонът е излят непосредствено след плажната ивица. Строителните дейности за момента..

публикувано на 03.06.20 в 13:49
Снимката е илюстративна.

Ще бъде подписан договор за интегрирания воден проект за област Бургас

Правителството прие решение, с което дава съгласие ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда 2014 - 2020 г." да подпише договор с „Водоснабдяване и канализация" ЕАД в Бургас за изпълнение на „Интегриран воден проект за област Бургас". Проектът се финансира от оперативна програма „Околна среда 2014 - 2020 г.", като общата..

публикувано на 03.06.20 в 12:53
Снимката е илюстративна.

Спират водата утре в част от бул. "Демокрация" в Бургас

Водата ще бъде спряна утре в част от бул. "Демокрация" в Бургас, съобщиха от водоснабдителното дружество. Вода няма да има от 9.00 ч. до 16.00 ч.    в участъка от ул."Рилска" до ул. "Петко Каравелов". Причината е извършването на  строително-монтажни работи.

публикувано на 03.06.20 в 11:43
Снимката е илюстративна.

Реорганизация на движението в Бургас заради Черешова задушница

Движението в района на Бургаския гробищен парк ще бъде еднопосочно на 6 юни за времето от 07.30 часа до нормализиране на трафика заради  Черешова задушница, съобщиха от полицията . Автомобилите ще влизат през източния вход, до бензиностанция „Петрол” и ще излизат през южния - на улица „Транспортна” - т.нар. главен вход на гробищата. Улица..

публикувано на 03.06.20 в 11:27