Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общинският съветник Манол Тодоров ще работи за подобряване на пътната безопасност в Бургас

Първото заседание на новия общински съвет в Бургас е днес. То  ще  бъде от 10 ч. в Културен  център „Морско казино". Около 1/3 от съветниците за първи път влизат в местния парламент. БНР Бургас ще ви представи част от тях.
Един от новите съветници е Манол Тодоров. Той е от гражданската квота на  Движение „България на гражданите“. Тодоров  е роден в Бургас, на 35 години, семеен, с две деца. Завършил е журналистика, а от осем години е национален координатор на организация, занимаваща се с пътна безопасност.Сред основните му приоритети ще е пътната безопасност, уточни съветникът :
Да направим кръгла маса със заинтересованите страни с хората,които имат отношение към пътната безопасност. Бургас през последните години стои добре откъм пътна безопасност. В това съм категоричен и не бива с лека ръка  да зачеркваме това, което се прави. Има толерантност  между шофьори и пешеходци, донякъде и между  хора, управляващи велосипеди и останалите участници в движението.Има, обаче, и много участъци,които са рискови.
Денонощен телефон за подобни сигнали и обучение на децата на Бургас по пътна безопасност ще са сред  другите приоритети на Манол Тодоров
ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Слагат пилон с българския флаг в парк Росенец

Българският флаг ще се вее на парк Росенец. След бурни дебати, продължили близо час, съветниците в Бургас гласуваха предложението на Димитър Найденов за поставяне на пилон с националния трибагреник.  Това ще стане на същото място, където на 11 юли българският символ бе поруган, след като бе захвърлен от служител на НСО. Димитър Найденов поясни:..

публикувано на 28.07.20 в 16:29

ГЕРБ: Отменяме решението за Росенец

Да бъде оттеглено решението, от месец април т.г., относно одобряване и изменение на ПУП на територията на лесопарк „Росенец”. Това предлагат в извънредна докладна записка председателят на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова и председателите на постоянни комисии от ГЕРБ в местния парламент. „През последните 10 години Община..

публикувано на 27.07.20 в 15:28

Докога заседанията на Общинския съвет в Бургас ще бъдат закрити, пита гражданска инициатива

Инициатива #УчастиеНeУ́част изпрати отворено писмо до Общинския парламент в Бургас с питане какво налага закрития режим на заседанията и неговите комисии. Организацията е  национална гражданска инициатива за предизвикване на законодателни промени за реално гражданско участие в управлението и преди всичко за демократизиране на условията за граждански..

публикувано на 22.07.20 в 13:40

Трети опит Община Бургас да си върне собствеността върху пътя към имота на Ахмед Доган

Трети опит бургазлии да си върнат собствеността върху единствения общински път към  имота на Ахемд Доган в парк Росенец започва в Общинския съвет, съобщиха от СЕК.  Константин Бачийски и колегите му от партията обединиха усилията си със съветника от Демократична България – Обединение“ Димитър Найденов. Представителите на опозицията регистрираха в..

публикувано на 22.07.20 в 10:36

Георги Дражев: Протестите са необходими, защото има страшна криза в доверието към властта и правосъдната система

Бургас се включва в протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор с шествия вече 10 дни. Сред постоянните участници е Георги Дражев от движение „Антимафия“, който първоначално дори се опита да ги организира, но след това отстъпи тази функция на други протестъри. Ще ви припомня, че Дражев бе един от най-отявлените..

публикувано на 21.07.20 в 14:56

Борисов: Повече пари за България въпреки орязания бюджет на ЕС

Общият размер на средствата по Многогодишната финансова рамка и пакета „Следващо поколение“ за следващите години, за България е близо 29 милиарда евро. Това съобщи  премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook  в коментар за споразумението между европейските лидери. "Това са повече пари в новия бюджет. И сме една от малкото страни, които ще..

публикувано на 21.07.20 в 08:48

Без конфликти премина инициативата "Пикник на плажа" край т.нар. “Доган сарай“

Без конфликти и напрежение премина инициативата пикник на плажа край т.нар.“Доган сарай“. Малка група членове на партията“Средна европейска класа“ с бургаския общински съветник Костантин Бакийски заобиколиха оградата на частния имот и по малка пътека покрай асфалтирания път стигнаха до морския бряг. Въпреки очакванията инициативата да бъде подкрепена..

публикувано на 19.07.20 в 14:32