Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Композиторът Руслан Карагьозов представя новия си албум „Тоя влак за Бургас“

Снимка: Черноморие-бг

Композиторът Руслан Карагьозов подготвя никулденска премиера на новия си албум с авторски песни, озаглавен по едноименното стихотворение на Христо Фотев - "Тоя влак за Бургас". Концертът ще бъде на 2-ри декември, понеделник, от 18.30 часа в залата на Драматичен театър "Адриана Будевска" и е част от празничната програма на Община Бургас за Никулден.

На сцената на театър "Адриана Будевска" ще се качат изпълнители като Георги Дюлгеров, Гергана Великова, Мина Пенкова, група "Петте сезона", със специалното участие на Дани Милев, а входът е свободен.

В диска са събрани десет песни, написани от композитора Руслан Карагьозов. Четири от тях са съвсем нови и в изпълнение на Георги Дюлгеров - "Тоя влак за Бургас", "Думи две", "Любов по 100" и "Нощно море". Две от десетте песни в албума са с нов аранжимент, направен от Дани Милев.

В албума е включена песента "Пепел е любовта", която Ваня Костова изпя преди няколко години в конкурса "Бургас и морето". Този път познатата и обичана песен е с нов аранжимент и в изпълнена от друго бургаско име - певицата Гергана Великова. В него още е и "Тоя влак за Бургас" по стихотворението на Христо Фотев и в изпълнение на Георги Дюлгеров, която бе представена за първи път в тазгодишния конкурс "Бургас и морето" и спечели трето място.

Други добре познати песни в диска са "Докато съмне", изпълнявана от Нели Рангелова, но сега е с нов аранжимент на Красимир Гюлмезов и изпята от Георги Дюлгеров, "Докато сме млади", изпълнена от Мина Пенкова от група "Петте Сезона" на фестивала "Пирин фолк" през 2010 година, по текст на Ваньо Вълчев и "Добър вечер, добър ден", изпълнена от Тони Димитрова, по текст на Гриша Трифонов.

Освен великолепните стихове на Христо Фотев, Ваньо Вълчев и Гриша Трифонов, текстовете на останалите песни също са поверени на именити и обичани поети - Пейо Пантелеев, Лили Димова, Иван Ненков и други.

Оформлението и дизайна на корицата на албума "Тоя влак за Бургас" е дело на Янимир Маджаров.

Албумът съдържа още инструментали на всички десет авторски песни за улеснение на всички, които искат да пеят и обичат стойностната българска музика. Композиторът ще предостави албума на бургаските читалища - "Фар", "Пробуда", "Изгрев" и други, както и на НУМСИ "Панчо Владигеров", за да бъдат ползвани от прохождащите млади изпълнители.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Любов с вкус на лимони“ представя Димитър Никленов в Бургас

Новия си роман „Любов с вкус на лимони“ представя днес в Бургас писателят Димитър Никленов. Книгата разказва за едни съвременни Ромео и Жулиета, а финалът й отвежда читателите в Бургас. Любовта на главните герои  насочва вниманието към младите хора и техните семейства, както и към взаимоотношенията между деца и родители. Техните чисти и искрени..

публикувано на 28.03.24 в 11:27

Евгени Недев представя изложбата си "Време и пространства" в Бургас

Евгени Недев гостува с изложба „Време и пространства“ в Бургас. Той представя 25 картини пейзажна живопис. Сюжетите са планински и морски. Творбите са рисувани през последните 6 години. Сред местата, които са го вдъхновили са връх Кончето, Родопите, морето край Поморие, Балчик и др. "Аз работя в сферата на класическата живопис и ме..

публикувано на 27.03.24 в 14:15

"Икар" в 23 категории тази вечер в Народния театър

 В Народния театър "Иван Вазов" тази вечер ще бъдат връчени за 50-и юбилеен път наградите ИКАР. Актрисата Мария Каварджикова ще получи ИКАР за изключителен принос към българския театър, а за чест и достойнство ще бъде отличен сценографа Вечеслав Парапанов. На днешния 27 март отбелязваме световния ден на театъра, а Съюза на артистите..

публикувано на 27.03.24 в 13:17

Сръбският режисьор Радивое Андрич ще се срещне с публиката на "София филм фест на брега"

С три филма на Радивое Андрич ще бъде отбелязано посещението на популярния  сръбския режисьор на 22-рия “София филм фест на брега” в Бургас. Програмата включва и най-новия “Светкавици отново!”. Лентата е своеобразно продължение на втората му кинотворба “Светкавици!” от 2001 година. След прожекцията днес от 18.00 часа, Радивое Андрич ще..

публикувано на 27.03.24 в 12:05

Играят "Оттук - оттам" в кукления театър в Бургас

Спектакълът "Оттук - оттам" ще се играе днес в залата на кукления театър в Бургас. Гостува Театър "Трио".  " Музиката ще ви очарова!  Историите ще ви разсмеят, разчувстват или провокират.  Но едно е сигурно – докато гледате ще усетите цялата красота и многообразие на кукленото изкуство.  Спектакълът е изграден от 11 музикални етюда, които..

публикувано на 27.03.24 в 09:40

„Талантино“ с първа премиера за сезона

В деня на театъра - 27-ми март, Театрална школа "Талантино" представя първата си премиера за сезона - "Домът на Бернарда Алба". Пиесата е най-поставяната творба на великия испански драматург Федерико Гарсия Лорка. „Заглавието не е случайно, това е една от „високите топки“ в световната драматургия и е лична моя мечта и..

публикувано на 27.03.24 в 09:20

Екипът на „Защото обичам лошото време“ разказва

Дебютният филм на Яна Лекарска „Защото обичам лошото време“ тръгва по кината у нас на 5-ти април. Лентата беше показана премиерно пред бургаската публика, като част от афиша на „София филм фест на брега“. Пълнометражната продукция е заснета миналата година на едни от най-красивите места по южното ни Черноморие – Варвара, Ахтопол и Синеморец...

публикувано на 26.03.24 в 11:49