Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаски състезатели спечелиха медали от Балканско първенство по карате Киокушин

Снимка: Община Бургас

Състезателите от спортния клуб "ГЛАДИАТОР" Бургас завоюваха за България 6 златни, 5 сребърни и 9 бронзови медала по време на Балканско първенство по карате Киокушин IFK. Това съобщиха от Община Бургас.

Златни медали спечелиха Никол Найденова, Мустафа Хюсеин, Ерик Янчев, Емре Смаил, Николай Стоев и Калоян Марковски, сребърни медали за Хайрие Ахмет, Божидар Николов, Ефе Мехмед, Енцо Гюбчанов, Бойко Василев и бронзови за Константин Георгиев, Николай Аладжов, Алия Смаил, Шабан Шабан, Виктор Станчев, Теодор Соянов и на ката два бронзови медала за Никол Найденова и Виктор Марков.

В сътезанието взеха участие 360 състезатели от Сърбия, Гърция, Румъния, Турция, Израел, Иран, Русия, Украйна и Домакините от България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова допусна нова загуба на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова допусна втора поредна и общо четвърта загуба на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. В партия от 11-ия кръг българката отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру след 90 хода и над пет часа игра. Салимова, която в предишната партия с Конеру записа единствената си победа в турнира до момента, този..

публикувано на 18.04.24 в 07:55

Първият шосеен пробег „Созопол рън“ ще се проведе тази събота

Първият шосеен пробег „Созопол рън“ ще се проведе тази събота. Около 120 души вече са се регистрирали в двете категории – 15 км. и 5 км. Предвидена е и по-малка дистанция от 1 км., в която може да се включат и деца. Събитието е част от отбелязването на 100-годишната от създаването на българската лека атлетика.  Стартът и финалът на състезанието..

публикувано на 17.04.24 в 17:09

Черноморска колоездачна лига за „Купа Поморие” ще се проведе на в края на април

4 -ти кръг на Черноморска колоездачна лига за „Купа Поморие” ще се проведе на 28 април от 14.00 ч. в Каблешково, съобщават от Общината.  Старт-финалът ще е на улица „Климент Охридски” № 5, пред сградата на Народно читалище „Атанас Манчев 1920” – Каблешково. Трасето е дълго 1.4 км и в по-голямата си част е равнинно, но завършва с изкачване с около..

публикувано на 16.04.24 в 12:35

Бургаският хандбален тим „Фрегата“ посреща отборът на „Шумен“ на 20 април

Бургаският хандбален тим „Фрегата“ играе полуфинална серия за титлата. Противникът е  отборът на „Шумен“, който е шампион и носител на купата от миналия сезон, съобщават от Община Бургас. Бургазлии загубиха първия мач от серията като гост. Многото технически грешки в нападение доведоха до лесни голове във вратата им и през цялото време те..

публикувано на 15.04.24 в 10:39
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова с реми срещу световната вицешампионка на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова направи реми с черните фигури с китайката Лей Тинцзие в партия от деветия кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат, който се провежда в Торонто. С това Салимова събра актив от 4 точки, докато съперничката и, която игра в последния мач за световната титла, е с 5,5 точки. В днешния десети кръг Нургюл Салимова ще..

публикувано на 15.04.24 в 07:45

Волейболистите на "Дея Спорт" се изправят като гости срещу ЦСКА

Волейболистите на "Дея Спорт" се изправят като гости срещу ЦСКА днес. Мачът е  от 19:30 часа в столичната зала "Христо Ботев" и може да се  наблюдава пряко в ефира на спортните канали.  Домакините водят с 2:1 победи. Играе се до 3 успеха от 5 мача. Президентът на бургаския клуб Александър Маджуров е оптимист, че серията може да се върне отново..

публикувано на 12.04.24 в 11:40

Нургюл Салимова направи реми с рускиня

Нургюл Салимова направи реми с черните фигури с рускинята Катерина Лагно в седмия кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат. В последната партия от първото от двете завъртания в Торонто 20-годишната Салимова подели точките с 34-годишната Лагно след 41 хода игра. По този начин българката събра актив от 3 точки,..

публикувано на 12.04.24 в 08:17