Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В ПРЕДАВАНЕТО "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 Ч:

Коледа наближава! Дано да сте готови с подаръците, да сте уточнили менюто и да сте почувствали коледния дух! Той е навсякъде, само трябва да забравите за проблемите в ежедневието си и да го допуснете в сърцето си. На предколедна вълна са и гостите в предаването ни днес:
- Ще ви срещнем с народната певица Катя Георгиева, която освен, че пее прекрасно фолклорни песни прави и най – красивите и вкусни питки. Тя ще ни разкаже за новата си песен, която е коледарска, ще ни издаде и своята рецепта за постна питка с мая, ще сподели и как нейното семейство празнува Бъдни вечер и Коледа.
- И още една бургазлийка в предаването ни днес - Петя Стойкова , едно от чудесата в нейния живот е Танцът. А знаете ли, че основателката и ръководителка на танцова формация „Дюн“ прави невероятни торти и подготвя новогодишно парти, в което всеки може да се включи!
- Мъжкото присъствие в предаването ни днес е треньорът по джу джицу Венилин Русинов, който за втора поредна година е носител на приза най – добър треньор, отличен е от Федерацията на бойните спортове в България. Русинов е полицай по професия, семеен с две деца и ще ни разкаже повече за джу джицуто, за Централния полицейски карате клуб в Бургас, който ръководи и за семейството си, което е най – важното нещо в живота му
- За цветовете на Коледа и цветовете на предстоящата 2020 г., за тяхното влияние, сила и значение ще ни разкаже доцент Геновева Владимирова, която е преподавател по дизайн в Техническия университет в София
- ще добавим и съвети, какво да облечете за празниците, светски новини и много музика за добро настроение!

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 30 - ти март

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: Понеделник на хоризонта! Започва още една седмица, в която можем да правим любимите си неща и да се радваме на живота…от вкъщи. Добро утро на всички, за които трафикът е без значение, защото работите от домашния офис, както и на всички, които давате най-доброто от себе си за благото на всички! Между..

публикувано на 30.03.20 в 06:53

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 27 - ми март

Слагайте маските, петъкът е пред нас! Животът продължава по новия сценарий, но със старите актьори. Добро утро на 27-ми март – световния ден на театъра! Ако животът е сцена и всички ние сме актьорите, както твърди великият Шекспир, то сюжетът на днешната пиеса зависи от нашите решения. Да ви е ползотворно отварянето на очите, не зависимо дали..

публикувано на 27.03.20 в 06:49

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС 26 МАРТ!

Коранавирус и човещина: Бизнес и частни лица активно помагат на здравните заведения с пари и апаратура. Даренията в борбата срещу заболяването са темата на фокус в ефира днес. Първите, помогнали на здравните заведения в града, ще чуете след 8 часа.  Онлайн награди: Големият победител от националния конкурс за поезия на името на Христо Фотев е Цвета..

публикувано на 26.03.20 в 07:00

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 МАРТ!

Как възрастните хора успяват да се справят с ежедневните си задължения,  под натиска на предизвикателството корона вирус  проверяваме в темата на деня. Общините реагираха безпрецедентно бързо и създадоха организация-как помага тя ще ви разкажем след новините в 8 часа. До края на тази седмица в Бургас ще започне да работи кабинет за бързи..

публикувано на 25.03.20 в 06:56

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 24 - ти март

Куче разхожда човек… Добро утро с новата нормалност във вторник 24-ти март! Животът продължава, но дори и да не можете да излезете на вън, не съжалявайте – и слънцето е под карантина. За сега пролетта ни предлага само облаци и дъжд. А още за времето и всичко, което е необходимо да знаете, както и най-актуалното от деня очаквайте от ефира на..

публикувано на 24.03.20 в 06:52

ОТВОРИ ОЧИ С БНР-БУРГАС ОТ 7 ДО 10 НА 23 МАРТ!

Ситуацията в ромските махали в Бургас, Ямбол и Сливен-какви мерки се предприемат, за да не бъде разпространена заразата коронавирус проверяваме в темата на деня след новините в 8 часа. Очаквайте и актуална информация за COVID-19 у нас. Още един аспект на престоя у дома-пазаруването онлайн. За какво да внимаваме-своите съвети през ефира на..

публикувано на 23.03.20 в 07:03

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 20 - ти март

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: Петък е, но за много от нас не е последен делник, а поредният от карантината. Сутрешно, навсякъде вече ухае на дезинфектант, а където не са смогнали да открият навреме в складовете – на първак ракия… Вече всичко влиза в употреба, дори и мързелът, който се оказа незаменимо качество в борбата с..

публикувано на 20.03.20 в 06:53