Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 20 януари започва плащането на местните данъци с отстъпка в Поморие

От община Поморие припомнят на гражданите, че дължимите местни данъци и такси ще могат да бъдат заплащани след 20.01.2020 г..

Желаещите да ползват отстъпка от 5 % следва да внесат еднократно пълния размер на дължимите данъци и такса битови отпадъци до 30 април 2020г. Данъкът върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства може да се плати и на две равни вноски – до 30 юни и до 31 октомври 2020г., но в този случай отстъпка не се ползва.

Във връзка със старта на кампанията за събиране на местните данъци и такси за текущата 2020 година, Община Поморие ще изпрати писма до всички данъчно задължени лица, уведомявайки ги за точния размер на дължимите суми. До средата на месец февруари всеки, който не е получил съобщение от Дирекция „Приходи, местни данъци и туризъм“, може да заповяда за справка в Центъра за административно обслужване към Община Поморие.

Плащането на задълженията може да се извърши по някой от следните начини:

– на касите в Центъра за административно обслужване към Община Поморие
 чрез виртуален ПОС терминал в официалния сайт на Община Поморие
– на касите на Easypay в страната
– на касите на Български пощи ЕАД
– на касите на банка ДСК
– чрез електронния портал на НАП
– чрез онлайн системата на еPay
– чрез онлайн системата за бързи плащания FastPay

Кодове за плащане са:

Данък недвижими имоти – 44 21 00
Данък върху превозните средства – 44 23 00
Такса битови отпадъци – 44 24 00
Патентен данък – 44 14 00


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират водата в Сарафово и в блокове в "Славейков"

Квартал Сарафово ще остане без вода днес от 8:30 ч до 16 ч., предупреди ВиК-Бургас. Причината е извършването на строително-монтажни работи. Вода няма да има на 16 април и в жилищни блокове в жилищен комплекс "Славейков", информират също от дружеството.  От 9 до 12 ч тя ще бъде спряна в блоковете с номера 44,  118, 205, на ниските етажи в блок 46 и в..

обновено на 16.04.24 в 07:15

В Ямбол откриха паметна плоча, посветена на спасяването на българските евреи

Паметна плоча, посветена на спасяването на българските евреи, беше открита в Ямбол. Мемориалният знак се намира в непосредствена близост до бившата синагога, днес част от Художествената галерия "Жорж Папазов". В началото на 40-те години на миналия век в Ямбол живеят близо 1200 евреи,  като всички те е трябвало да бъдат депортирани към лагерите на..

публикувано на 15.04.24 в 17:20

Срив на мобилното приложение спря наемането на ел. велосипеди в Бургас

Срив на приложението на мобилния оператор, вероятно заради външна атака, временно спря наемането на велосипеди, съобщават от община Бургас. Активно се водят разговори с специалистите от А1, предоставена е цялата информация, свързана с възникналите след срива проблеми.  Днес ще бъде направена среща със софтуерните разработчици за отстраняване на..

публикувано на 15.04.24 в 16:33

Започна ремонтът на сградата на етнографската сбирка в Болярово

Започнаха ремонтните дейности на автентичната къща в Болярово от периода след Освобождението, в която отново ще се помещава етнографската музейна сбирка, съобщават от общината. Средствата са осигурени по мярка „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура" от Стратегията за водено от общностите..

публикувано на 15.04.24 в 15:47

Мостът над река Равадинска вече е пуснат в експлоатация

Обновения мост над река Равадинска вече е пуснат в експлоатация, съобщават от Община Созопол. Кметът Тихомир Янакиев вече подписа акт 15 на обекта.  Новият мост на Равадиново ще е готов преди Великден  Ремонтът приключи с 25 дни по-рано от предвиденото и вече може да се ползва. Предишната конструкция на моста имаше две тръби, които не..

публикувано на 15.04.24 в 12:04

Пътуването с влак поскъпва средно с 20% от 7 май

Средно с 20% се увеличават цените на билетите за пътуване с влак, съобщават от БДЖ. Промяната влиза в сила от 7 май. Причината е свързана с драстичното увеличаване на разходите на дружеството през последните няколко години. Националният железопътен превозвач не е променял своите цени от началото на 2012 –та. Индексация е имало преди три години,..

публикувано на 15.04.24 в 11:45

Обществено обсъждане ще се проведе днес в Поморие

Обществено обсъждане ще се проведе днес в Поморие на няколко инфраструктурни проекта, съобщават от Общината. Единият от тях е за изграждане на кръгово кръстовище на улиците „Княз Борис I“ и „Европа“ (до Евангелската църква).  Поморийското кръстовище при ул. „Княз Борис I“ и ул. „Европа“ става кръгово Предвижда се и основен ремонт на улици,..

публикувано на 15.04.24 в 09:44