Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Четири медала за бургаски ученици от международна олимпиада в Казахстан

Ученици от ППМГ "Акад. Никола Обрешков" са участвали в престижната надпревара

Учениците от ППМГ "Акад. Никола Обрешков" започнаха новата година със сериозни успехи след участие XVI Международна Жаутиковска олимпиада по математика, физика и информатика в гр. Алмати, Казахстан. Надпреварата е една от най-силните и оспорвани в света в тези три области.

Тази година в нея участваха 587 ученици от 21 страни. Представители на България бяха още отборите от СМГ, ПЧМГ, НПМГ и ПМГ - Хасково.

ППМГ "Акад. Никола Обрешков"- Бургас участва за четвърти пореден път на този форум, като бе представена от следните ученици:

Математика:

- Кристиан Минчев - 12 а клас;

- Виктор Балтин - 12 а клас;

- Галин Тотев - 11 а клас;

- Никола Коларов - 11 а клас;

- Ралица Симова - 11 б клас;

- Христо Борисов - 10 а клас.

Физика:

- Дилян  Павлов - 11б клас.

Ето и първите медали, които спечелиха за тази година:

Златен медал - Галин Тотев;

Бронзов медал - Кристиан Минчев, Никола Коларов и Виктор Балтин.

Освен успешни състезатели, учениците се доказаха и в спортните състезания. Кристиан Минчев спечели първо място на дърпане на въже, а Галин Тотев - второ място. В отборното по дърпане на въже отново заеха първата позиция.

Любопитен факт е, че наградените ученици са приети за студенти в МИУТ- Международен IT университет и КБТУ - Казахстанско - Британски университет в Алмати, Казахстан.

Поздравления на учениците и техните учители Гергана Николова, Йовка Николова, Динко Раднев, Георги Стойчев и Петя Димова.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Икона на Светите равноапостоли Кирил и Методий дар за Славейковото училище

Родителите на бивши и настоящи ученици дариха уникална по рода си икона на Светите равноапостоли Кирил и Методий   - трогателен жест на внимание към всеотдайността на педагозите, работещи в училището. Иконата е в реални размери, позлатена  и сертифицирана - дело на известния иконописец Митко Иванов.  Желанието на дарителите е да останат..

публикувано на 24.05.20 в 09:31
През 2015 година Татяна Йотова получи високото отличие на СБУ

Татяна Йотова: Да бъдем будни към новото, към знанието,към това, което ни прави хора

Винаги съм очаквала 24-ти май с огромно желание, каза за БНР Бургас Татяна Йотова. Тя е дългогодишен преподавател по български език и литература в СУ"Христо Ботев" в Айтос. Пише поезия, театрални сценарии и песни, които изпълнява на китара сама.От три месеца радостта ми е помръкнала, признава преподавателят.Това, което се случва, ме разболява,..

публикувано на 23.05.20 в 13:41

Общински съветници от Карнобат дариха 200 шлема на 3 училища за матурите

Общинските съветници от групата на ГЕРБ-Карнобат дариха 200 предпазни шлема на три учебни заведения в града. Те са закупени с лични средства, а дарението бе подкрепено и от общинския координатор на партията Владимир Крумов. Предпазните средства са изработени от висококачествен материал в съответствие с всички предписания и здравни норми. Предпазните..

публикувано на 23.05.20 в 11:13

В 12 часа на 24-ти май в Сливен ще звучи „Върви, народе възродени“

Тържественото шествие по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, тази година няма да се състои. Причината е обявената епидемиологична обстановка в страната и необходимостта от предотвратяване струпванията на много хора на едно място. По инициатива на кмета Стефан Радев, в знак на уважение и почит към учителите,..

публикувано на 22.05.20 в 16:03

Отварят на 29 май детските градини и ясли в Сливен

От 29 май детските градини и ясли в Сливен ще заработят отново. Това е решено по време на среща между кмета на общината Стефан Радев и директорите на детските заведения. В дните до отварянето те ще бъдат заредени с необходимите хранителни продукти и дезинфекционни препарати и предпазни средства, за да могат да заработят в пълна готовност. В края на..

публикувано на 22.05.20 в 15:36
Кап. Пламен Симеонов (вляво) с директора Христина Жабова

Кап. Симеонов: Ще върнем старата слава на Морското

Убеден съм, че ще възвърнем старата слава на Морското училище в Бургас. Това коментира пред БНР-Бургас кап. Пламен Симеонов, който е негов заместник – директор от началото на годината. Някогашният негов възпитаник, сподели мотивацията си в рубриката ни „Не се гаси туй, що не гасне“: „ Интересът ми към училището се възобнови и провокира..

публикувано на 22.05.20 в 14:36

Детските градини в Приморско отварят на два етапа

Кметът Димитър Германов съобщи, че във вторник, 26 май, се подновява работата на детските заведения  в с. Ново Паничарево; с. Ясна поляна; гр. Китен.  1 юни  ще  е началната дата за   гр. Приморско и с. Веселие. Родителите ще  подписват декларация за информирано съгласие и за споделена отговорност по отношение на мерките в детското заведение,..

публикувано на 22.05.20 в 12:56