Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 29 - ти януари

Всяка сряда човечеството живее малко по-здравословно в сравнение с всички останали дни през седмицата. До това заключение достигнали група британски изследователи. Причината е, че този ден хората се отърсват напълно от характерните за уикенда "лоши навици“ и са най-склонни да консумират плодове и зеленчуци.

За съжаление този ефект е само временен, защото  още в четвъртък хората усещат уикенда и започват да се отпускат, забравяйки за всичко полезно и препоръчително…

Е, най-препоръчителното сега е да усмихнем сряда сутрин и да влезем в делника с добрите намерения, че ще ни се получи! Свежото начало поставяме и от ефира на БНР Бургас! Ето и акцентите ни до 10.00 ч.:

В темата ни днес – Отлага се влизането в сила на промените на наредбата за касовите апарати. Това стана ден преди обявения протест от хотелиери и собственици на заведения. Какви искания имат още от бранша?

Ще ви разкажем за менторската програма „Скритите таланти на България“, която през тази година работи с 14 младежи лишени от родителска грижа и от социално слаби семейства.

В минутите за култура – Вечер, посветена на постмодерната литература, ще се проведе в Бургас на 30 януари, в четвъртък. За срещата – разговор говори модераторът Слави Томов.

Срещаме ви и с бургаския художник Севдалина Проданова, която открива днес графична изложба "Сюжети за други  сънища" в  Галерия "Неси".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 18 април

Темите в предаването днес: По-строги правила за електрически тротинетки в Бургас предлагат група общински съветници от Постоянната комисия по транспорт. Акцентът на този път пада върху намаляване на скоростта и санкции за неправилно паркирани. Репортаж на Елена Димитрова. В Бургас вече се прилага отдалечено предоставяне на здравна..

публикувано на 18.04.24 в 14:24

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 18 АПРИЛ:

Здравейте в четвъртък! Без действие, всяка мечта си остава просто хубава мисъл, затова днес бъде активни и сбъдвайте желанията си! Добро утро, да започнем делника с усмивка и добро настроение, нищо че прогнозата е, че ще вали. Екипът ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новини представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в..

публикувано на 18.04.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 17-ти април

За едни изненадваща, а за други очаквана е оставката на земеделския министър Кирил Вътев. Как реагират зърнопроизводителите, какъв трябва да е наследника му и как се отразяват климатичните аномалии на посевите. С тази тема стартираме предаването, а събеседник е председателят на регионалния съюз на зърнопроизводителите Николай Киров. Ще продължим във..

публикувано на 17.04.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 17 АПРИЛ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 17 АПРИЛ! Тази пролет, такова прекрасно лято никога не сме имали. Но палачинката се обръща и сряда идва с жълт код. Добро утро на 17-ти април! Следим най-важното и освежаваме делника в ефира на БНР – Бургас. Ето какво ви предлагаме във времето до 10.00 ч. Избори 2 в 1 за Европейски парламент и Народно..

публикувано на 17.04.24 в 07:00

Булевард Демокрация на 16-ти април

Оказва се успехът и на този летен сезон е под въпрос, сега заради липсата на достатъчно кадри, които да го обезпечат. Темата е водеща в предаването ни и започваме с нея. Ще продължим с режима за платеното паркиране в Бургас. Предложението на общината е зелената зона да стане целогодишна, а да отпадне така наречената хибридна зона . В Поморие се проведе..

публикувано на 16.04.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 16 АПРИЛ!

Централната избирателна комисия започва от днес разяснителна кампания за предстоящите избори 2 в 1, насрочени за 9 юни. Девизът на кампанията е „Избираме заедно“. Политическа е и първата тема в ефира до 10 часа: ПП „Зелено движение“ взе решение партията да се яви на изборите за Европейски парламент и Народно събрание на 9 юни във формат,..

обновено на 16.04.24 в 06:55

"Булевард Демокрация" на 15 април

Темите в предаването: През май започва дългоочаквания ремонт на Дюлинския проход. Трасето ще се работи на отсечки. Рехабилитацията на първия етап ще струва 84 милиона лева. Какво предстои и каква е причината за забавянето на дейностите Даниела Костадинова разговаря с директора на Областното пътно управление в Бургас Митко Порязов. Какво..

публикувано на 15.04.24 в 14:36