Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 29 януари

Снимка: Манол Тодоров/Фейсбук

Някои наричат срядата малкия петък. И абсолютно погрешно. Едва сряда сме, а втори протест се изсипа на жълтите павета. Ресторантьори, хотелиери и търговци се обявиха за по-ниско ДДС на храните и възможност да развиват бизнеса си у нас, а не да изчезнат и да чакат премия от 1 200 лв., че да се върнат. Едва сряда е, а прокуратурата обяви, че вече няма да си говори с президенството, само ще се слушат. Извинете – ще си пишат. Едва сряда е, държавата загуби Васил Божков и каза, че не може да го намери, защото се е скрил. Едва сряда е, а Васил Божков казал пред журналисти, че никой не го е търсил. Дори на Петко Сертов жена му. Едва сряда е, а Баневи ще останат без имоти по морето. Както стотици хиляди българи. Едва сряда е, а правителството оцеля при нов вот за недоверие. Едва сряда е, а на българина му взеха билетчетата и няма да има какво да търка. А едно време каква сряда имаше…

В сряда дойде и времето за „Булевард Демокрация“. До 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Няколко хиляди ресторантьори и търговци – на протест в София. С последните новини оттам – Здравко Василев от Приморско. Какви договорки бяха постигнати – бургаският депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев. Десетина души излязоха на протест и в морския град. Всичко – в темата на деня

-  БНР - Бургас получи благодарствена грамота от Регионалния исторически музей за кампанията „Спаси икона“. Чрез нея, обществената медия провокира събирането на сума, която ще стигне за реставрирането на няколко икони от фонда на музея. 

-  Ще ви срещнем и с едно младо бургаско семейство - младоженците Радина и Явор Вълканови  отказаха цветя на сватбата си, за да помогнат за лечението на децата в УМБАЛ Бургас.

-  В коментарната ни рубрика – за СРС-ата и пиар-акциите на силовите структури

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи и за новините през отминалите години

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Абитуриенти организираха автошествие в Бургас (СНИМКИ)

Автошествие с абитуриенти се проведе днес следобед по улиците на Бургас. В него се включиха над 100 зрелостници с близо 40 автомобила, украсени с балони. Младежите се събраха край стадион Лазур и организирано, съпровождани от полицейски автомобили, преминаха през града, с надути клаксони на колите си, за да изразят емоцията си от завършването на 12..

обновено на 24.05.20 в 17:54

Отличиха бургазлията академик Никола Съботинов с голямата награда за цялостен принос в науката Питагор’2020

Министерство на образованието и науката връчи годишните награди за принос в науката. Най-важната от тях бе отредена за академик Никола Съботинов. "Днес е 24 май и Бургас има още една причина да се гордее със своите хора на културата, науката и изкуството. За мен е удоволствие да поздравя моя приятел академик Никола Съботинов за високата чест..

публикувано на 24.05.20 в 17:52

Бургас чества 24 май с тържествен камбанен звън и химна „Върви народе възродени“

С тържествен камбанен звън и химна „Върви народе възродени“ в изпълнение на солистите на бургаската опера започнаха празничните прояви посветени на Деня на българската просвета и култура в Бургас. Десетки жители на града се събраха на площада пред сградата на общината, за да проследят празничния концерт. 10 солисти от бургаската опера от прозорците..

обновено на 24.05.20 в 14:18

За първи път "Върви народе възродени" прозвуча от градския часовник в Сливен

За първи път в Сливен от градския часовник точно на обяд в 12.00 часа прозвуча празничния химн „Върви народе възродени“. Решението на кмета Стефан Радев за промяната в звученето на мелодията на часовника от „Стани, стани юнак балкански“ с химна на просветата е знак на уважение и почит към учителите, които се справят с работата си в..

публикувано на 24.05.20 в 14:16
Паметникът на Божидар Димитров в карнобатското село Искра

Осветиха паметника на Божидар Димитров в с. Искра (галерия)

Паметник на Божидар Димитров бе открит днес в карнобатското село Искра. Приживе, историкът съдейства за ремонта на храма „Св. Св. Кирил и Методи“ и дари за църквата частица от Светия кръст. Инициативата е на строителният предприемач Турхут Исмаил, който възстанови църквата в родното си село. „ Няма да е единственият паметник...

обновено на 24.05.20 в 14:04

Докладна за продажба на парцел провокира гражданско недоволство

Представители на Средна европейска класа и граждани изразиха недоволството си от докладна записка за продажба  на общински терен  в Бургас. Той се намира на ъгъла на улиците Христо Ботев и Македония, пред блоковете 50 и 31, до ДГ Раковина. Сега на мястото функционира топла скара. Комплекс Възраждане е презастроен и подобни предложения..

публикувано на 24.05.20 в 11:41

Бургас отбелязва 24 май с камбанен звън, „Върви, народе възродени“ и събития на открито

В Бургас с камбанен звън и музикални поздрави от солистите на бургаската опера на вокален ансамбъл „Фортисимо“ ще бъде отбелязан Денят на българската просвета и култура и славянската писменост. При спазване на всички мерки за безопасност празничните прояви ще продължат през целия ден. Точно в 12.00 часа камбанен звън от всички православни храмове ще..

обновено на 24.05.20 в 10:22