Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РИМ - Бургас раздаде грамоти на дарителите си

БНР - Бургас с признание за кампанията си "Спаси икона"

Със събраните средства ще бъдат реставрирани 4 големи "царски" икони

БНР – Бургас получи днес благодарствена грамота от Регионалния исторически музей за кампанията „Спаси икона“. Чрез нея обществената медия провокира събирането на сума, която ще стигне за реставрирането на няколко икони от фонда на музея, които имат нужда от възстановяване. Грамоти получиха и дарители, които през годините са се включвали в дарителската инициатива на културната институция.

През ноември и декември миналата година БНР – Бургас излъчи поредица от интервюта и репортажи за иконите, спасени от полицията и предадени на музея. Чрез проекти, дарителки кампании са реставрирани голяма част от тези произведения на християнското изкуство. Останали са седем големи икони, за които са нужни и най – много средства. За четири от тях вече има събрана необходимата сума , каза директорът на музея Милен Николов:

„Това е най – успешната кампания от всички, които сме правили до сега. Благодарности на БНР – Бургас, понеже благодарени на радиото се стигна до този добър резултат!“

Един от дарителите е бургазлийката Диана Панайотова, която също получи благодарствена грамота  и сподели, че за първи път дарява и за това е била  провокирана от БНР – Бургас: 

„Слушам радиото непрекъснато и чух интервю за нуждата от средства за реставрирането на иконите. Чух и ми дойде някакъв импулс да даря, направих го с удоволствие. Искам да кажа на хората, че трябва да сме съпричастни към такива инициативи, защото иконите са с красота, която не трябва да бъде похабена!“ 

Архиерейският наместник на Бургас отец Севастиян, които също присъства на събитието изрази задоволството си от успеха на кампания и поздрави медията ни за инициативата:

„Радвам се, че обществото реагира на този род дарителство. Благодарение на вашата кампания, на вски дарители  тези икони ще бъдат реставрирани! Жалко е, че все още има хора, които дръзват да влизат в храмовете и да направят такова светотатство. Благодарение на добри хора , обаче те ще бъдат възстановени и ще възвърнат красотата си!“ 

Директорът на БНР - Бургас получи благодарствената грамота


Тази инициатива я направихме с много желание да бъдем от полза. Благодарим от сърце на всички, които дариха провокирани от медията ни, каза директорът на БНР – Бургас Кирил Костадинов:

„За нас това беше важен тест, важен тест за слушаемост, социална отговорност и корпоративна ангажираност. Слушайте БНР – Бургас, защото за 2020 година имаме още по амбициозна програма, свързана с обществени каузи!“

повече може да чуете в звуковия файл:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Народната певица Златка Ставрева пред "Детско царство"

Народната певица Златка Ставрева бе специален гост в предаването "Детско царство" на 10 март. Пред водещите Надя, Григор и Атанасия Петрова тя разказа за първите си стъпки в народното пеене и фолклорната традиция, която предава на младите. Певицата сподели: "Духът на легендарна Странджа, който нося вече толкова години, е силата на моето ежедневие,..

обновено на 10.03.24 в 16:39

Роза Боянова: Фотев говореше малко, но ронеше бисери

С кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ БНР-Бургас отбелязва  90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев. Община Бургас и БНР-Бургас обявиха събитията, посветени на поета Христо Фотев Съвместно с Община Бургас медията ни  подготвя биографична експозиция, посветена на житейския и творчески път..

обновено на 06.03.24 в 10:38

БНР-Бургас подготвя изложба за Христо Фотев пред НХК

БНР-Бургас ще отбележи 90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ Съвместно с Община Бургас обществената медия подготвя биографична експозиция, посветена на житейския и творчески път на Христо Фотев-роден на Благовещение, отдаден на словото, морето и своя Бургас. Ръкописи,..

публикувано на 23.02.24 в 15:22

Отбелязваме Световния ден на радиото

Отбелязваме Световния ден на радиото. Инициативата е на ЮНЕСКО. Тази година честването ще се проведе за 13-и пореден път, и е под наслов: "Радиото: един век информира, забавлява и образова".  Бургазлия реставрира радио апарати от Втората световна война В епохата на бурно технологично развитие, радиото остава медията, на която се доверяват..

публикувано на 13.02.24 в 10:43

Талантът е като кашлица, не можеш да го скриеш!

„Моята детска мечта беше да бъда зъболекар, но музиката преобърна живота ми и нито за миг не съжалявам!“ Това сподели певецът Стефан Илчев в ефира на предаването „Детско царство“. Водещите  Криси, Григор и Атанасия Петрова върнаха звездата с бургаски корени към детството и първите стъпки на сцената. Стефан Илчев разказа, че е бил много..

публикувано на 11.02.24 в 09:30

Разкажете ни за вашия Христо Фотев!

Роден на Благовещение, омагьосващ с думите, отдаден на морето и своя Бургас, този година Христо Фотев щеше да навърши 90 години. БНР-Бургас ще отбележи годишнината от рождението на поета с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ Съвместно с Община Бургас ще подготвим биографична експозиция, посветена на житейския и..

обновено на 03.02.24 в 13:27